Srbi u Engleskoj

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Za univerzete ne znam kako ide, ali trazenje posla je svima isto. Ali ako vec upises masters ili sta vec, tada mozes da vidis sta i kako ide da budes neki assistent itd, ali ja mislim da je to njima ovde nekako drugacije itd u smislu naziv radnih mjesta i organizacije poslova. Mislim da nije isto kao i kod nas. Posao se dobija na razne nacine, ali ako vec znas nekoga, dosta je lakse, ali u vecini slucajeva dobices posao ako oni misle da ga mozes dobro obavljati. Trenutno je velika konkurencija i zemlja je i dalje u nekom manjem haous i nema toliko radnih mjesta jos uvijek, ali bice sve all right :-)

Pozdrav, trenutno zivim u South Kensingtonu, pa ako neko hoce da se vidi, cuje, dopisuje, neki savet, samo privatnu poruku i tu sam :) I ja bas ne znam nikog od nasih, a voleo bih naravno.
Pozz

ma, dobio sam posao na faxu, PhD projekat na 3 godine, to bi prema ukba trebalo da bude Tier 2 - skilled worker, zar ne?
Kako bi dobio adekvatan odgovor, moras da budes i precizan sa pitanjem. Sad je malo jasnije, znaci ne ides na usavrsavanje nego da radis, ovo je druga dimenzija price.
Zaista ne znam ali mislim da si u pravu, trebalo bi da je Tier 2 skilled worker, ali proci ces bez problema jer im trebaju takvi obrazovani ljudi. Pozz

Ljudi, ja sam sad proverio status, kazu da je odluceno i da je dokumentacija spremna za preuzimanje.
Posle samo nedelju dana trajanja procesa, od toga 5 radnih dana!
I'm scared! Sutra javim kada preuzmem.

Zmaja, CESTITAM! Srecan put i sve najbolje u novoj zivotnoj avanturi.
Obicno odgovore za maksimum 5 dana. Jedino sam ja upala u guzvu:)

Ako hocete da upoznate nase ljude- idite u crkvu. Tamo su i najnormalniji ljudi...Upoznavala sam nase i slucajno, ali to je bas mala sansa...

Williams, jel si zadovoljna sa kursom? Koji si uzela? Kako ide? Ne znam nikog ko je upisao to, bas si mi dosla ko kec na 11;)

Poslednja izmena:
Eh, ipak nije rekord, posto me skenyala rodjaka iz Londona, kada sam joj javio da sam dobio za 2 dana, a ona mi odgovorila "Pa ja sam dobila za 1 dan" :)
Hvala Vam svima, gledamo se u UK, javite se ko ima vremena i volje! Ja sam od 19. Aprila u Londonu, u Hammersmith-u, ali ako treba i sire za druzenje.

Sta ima radni narode?
Evo i mene sa malim problemom. Meni je istekao srpski pasos, zivim u eng vec 10g i viza u starom pasosu mi je bila indefinite leave to remain.
Znam reci cete "pa izvadi eng pasos" al puno mi je da dam £1000. Ja sam uvek bio kir janja pa trazim zaobilaznicu.
Negde sam pre procitao da je moguce da se putuje sa novim pasosem i starim pasosem u kojem je viza, tako da ne bih morao da vadim vizu za novi pasos.
I ima li neko iskustvo sa vadjenjem pasosa u ambasadi? poz iz midlands

Sada ce biti godina koliko sam ovde u Londonu.Dolazila i pre,medjutim ovaj put odlucila da ostanem i da probam.Ustanem na posao sa posla mrtva umorna,sjednem na "train" pa kuci,para tek tokilo imama da platim rent i jedva da skupim za kartu i godisnji odmor.Iskreno u nedoumici sam dali da ostanem ili da se vratim...:?:

Vrati se u Srbiju, nece biti ni za " "train" pa kuci, para tek tokilo imama da platim rent i jedva da skupim za kartu i godisnji odmor". U tom slucaju se oprosti i od kirije, godisnjeg odmora i svega. Troskove koji rastu iz dana u dan ces jedino moci da platis.

Sada ce biti godina koliko sam ovde u Londonu.Dolazila i pre,medjutim ovaj put odlucila da ostanem i da probam.Ustanem na posao sa posla mrtva umorna,sjednem na "train" pa kuci,para tek tokilo imama da platim rent i jedva da skupim za kartu i godisnji odmor.Iskreno u nedoumici sam dali da ostanem ili da se vratim...:?:

Nemoj jos da odustajes...Mozes svasta da se promeni za kratko vreme. Mozda nadjes bolji posao pa imas vise para, mozda pocnes sa nekim da zivis pa ti se smanje troskovi... Nadjes posao blize kuci. Ja mislim da ovde ima vise mogucnosti u tom poslovnom i finansijskom smislu. Sta sve zanimljivo mozes da radis kad imas slobodan dan... Jedini problem je usamljenost, meni mnogo nedostaju prijatelji i sestra. Ali sigurno ti niko nece reci- vrati se kuci. Izdrzi jos malo:)

Vrati se u Srbiju, nece biti ni za " "train" pa kuci, para tek tokilo imama da platim rent i jedva da skupim za kartu i godisnji odmor". U tom slucaju se oprosti i od kirije, godisnjeg odmora i svega. Troskove koji rastu iz dana u dan ces jedino moci da platis.
"Suto-more" mislim da bas i nisi potpuno razumeo moju situciju.Mnogi i Englezi su poput mene pa mozda jos i u goroj situaciji.Ja sama moram da platim svoju kiriju( ne dobivam pomoc od drzave kao neki)+ racune koji su ogromni+kartu za prevoz koja je isto mnogo skupa i plus jos hranu.Na to sve uglavnom ode moja mjesecna plata malo sto ostane, je dovoljno da se priusti nekada neki izlazak u grad i da sacuva za godisnji odmor.

Zmaja, CESTITAM! Srecan put i sve najbolje u novoj zivotnoj avanturi.
Obicno odgovore za maksimum 5 dana. Jedino sam ja upala u guzvu:)

Ako hocete da upoznate nase ljude- idite u crkvu. Tamo su i najnormalniji ljudi...Upoznavala sam nase i slucajno, ali to je bas mala sansa...

Williams, jel si zadovoljna sa kursom? Koji si uzela? Kako ide? Ne znam nikog ko je upisao to, bas si mi dosla ko kec na 11;)

Caos... zadovoljna sam, ja trenutno ucim za level 3 - foundation level in HR practice. Ide ok, svakog cetvrtka idem posle posla od 6-9 navece. Drustvance je takodje super. Ne vjerujem da cu nastaviti od Septembra jer imam nekih milion planova i odmora tako da necu imati vremena za svega toga. Ali da sve ide po redu, isla bih na level 5 i onda level 7 i to je to.

Ali mislim da je bolje da se nadje posao prvo u HR pa onda da se nastavi dalje ucenje. Obicno i firme plate za to. Dosta od mene ovaj prvi nivo, pokazuje da sam voljna haha ako te sta jos zanima pitaj slobodno.

Sanja

Moje misljenje je da se ne vracas. Ja upadam u milon faza stalno ali kod kuce bi ti bilo dosadno i posle mjesec dana bi kukala. Nema posla nema nista, ovako cekaj da se malo sredi situacija, ako se ikada sredi, a u medjuvremenu radis i zivis negdje gdje bih dosta ljudi volilo da bude.

Sanja

Back