Srbi muslimani, da li su prihvaćeni od Srba pravoslavaca?

Pa, taj teoretski (svesni) Srbin musliman ne moze da bude preterano religiozan, jer je kod muslimana vera daleko preca od nacije, a Umetu u Bosni i na Kosovu su se Srbi najebali majke (dok nije dosao NATO da ih vadi iz bule, al' ajd', to je druga prica), tako da bi religiozni Srbin musliman, iako svestan svoje nacije, morao da je iz dna duse mrzi (dobar primer su Rusi koji su presli na islam).

Pa, taj teoretski (svesni) Srbin musliman ne moze da bude preterano religiozan...

Prava politika bi to odradila, imali bi našu Srpsku islamsku zajednicu.Da nam bi više ovakvih ljudi kao što je Jusufspahić.Tačnije prava politika bi ih napravila.Samo da dođu na vlast pravi ljudi.Mi ćemo nastojati da naša srpska politika kad tad dođe na vlast.

Poslednja izmena:
To si u pravu,mada smo to već i zaključili na početku teme.Faktički tu o čovjeku kao Srbinu se ne može govoriti i kao o muslimanu.Samo ta veza sa islamom može biti arapsko ime,a Srbin musliman je ustvari nerelegiozni Srbin imena koje se sreće pretežno kod muslimanskog stanovništva,recimo porijeklom iz muslimasnke porodice u nekim slučajevima (religiozne porodice).

Kakav šerijat?Pusti se šerijata, naša je politika srpska nacionalna, a šerijat nas ne zanima.

E pa u tome je kvaka,znači ipak nema tu ortodoksnog islama,ako je šerijat odbojan...jer koliko znam,cilj islama i jeste u uvođenju svog zakona u svim zemljama,čak ima i podjela ne znam tačno ali mislim na zemlje u kojima vlada šerijat i na zemlje primirja,gdje se kao radi na tome da i u tim zemljama zavlada muslimanski zakon.

Isključivo srpska nacionalna politika.

U redu,po meni i jeste srpska nacionalna svijest osnova srpskog nacionalnog bića,a ne religija.Dakle,da osoba se osjeća Srbinom,da priča srpski jezik, ida priznaje i poštuje srpsku istoriju i kulturu.Ali priznaćeš,ipak to srpsko "muslimanstvo" ne može biti pravo,dakle ta osoba opet je više deklarativni musliman,ili čak kao neka posebna zajednica da ne kažem sekta u islamu.

U redu,po meni i jeste srpska nacionalna svijest osnova srpskog nacionalnog bića,a ne religija.Dakle,da osoba se osjeća Srbinom,da priča srpski jezik, ida priznaje i poštuje srpsku istoriju i kulturu.Ali priznaćeš,ipak to srpsko "muslimanstvo" ne može biti pravo,dakle ta osoba opet je više deklarativni musliman,ili čak kao neka posebna zajednica da ne kažem sekta u islamu.

Tačno, ali ako takvi dođu na vlast.

Poslednja izmena:
Srbi i Muslimani su jako bliski, ista istorija, kultura...

О томе сам већ нешто рекао. Најисправније решење за наше муслимане је да буду оно што по пореклу и језику и јесу, тј.Срби исламске вероисповести. Тада ће да престану разне злоупотребе и политикантске игре и разне манипулације са муслиманима, пре свега, од великог дела сопствене елите, а и други ће имати много мање разлога за често оправдано незадовољство сталним лутањем у националној идентификацији и тиме стварања неповерења и несигурности. Страни фактор на нашим тако важним геостратешким просторима, па и на целом Балкану, увек рачуна на тај верско-национални моменат за стварање конфликтних ситуација које слабе кохезиону снагу и отварају пут за сваковрсне стране притиске и интервенције.

Од мојих књига још код мене има нешто „Прилози прошлости Старе Рашке“ и може да се набави „Сјеница“ код издавача „АРИОМ“ у Београду. Дргих књига нема више, а то су „Кладница“ и „Прилози пореклу, исламизацији, миграционим и демографским процесима у Рашкој области“. За обе ове књиге припремам друго допуњено издање. У завршној фази је моја нова књига са радним насловом „Прилози прошлости Старе рашке 2“. Мој мејл је: salihsselimovic@gmail.com i mob.064/45-65-499

http://www.vaseljenska.com/vesti/salih-selimovic-muslimani-stare-raske-su-srbi/

Srbin jeste i musliman.Musliman jeste Srbin.Kraj priče.

Ako se ti osjecas kao Srbin to i ostani a ne govoriti u ime svih muslimana

Ako si ti prodo vjeru za veceru mnogi nece radje ce biti gladni

Poznavao sam neke ljude koji su se kumovali i bratimili se sa Srbima pa su ih poslije trazili po masovnim grobnicama u koje su ih kumovi smjestili a neke traze i dan danas

Zato govori u svoje ime a ne u ime preko milijardu muslimana

Poznavao sam neke ljude koji su se kumovali i bratimili se sa Srbima pa su ih poslije trazili po masovnim grobnicama u koje su ih kumovi smjestili a neke traze i dan danas

Pa vidiš da čovek nije menjao veru. Ni tri reda ne možeš da pročitaš i zapamtiš.

Sto vam nije u zajednickom interesu vama i njima da saradjujete i da napravite neku novu zajednicu, neku novu veliku drzavu? Ista vam je istorija, kultura, mentalitet...

- - - - - - - - - -

Pa vidiš da čovek nije menjao veru. Ni tri reda ne možeš da pročitaš i zapamtiš.

Za koliko bosnjackih para pri prihvatio da se resis ono malo kožice oko kitice?

Back