Srbi - Jedini Mnogobozacki Narod Medju Hriscanima Danas

• Začetnik teme Začetnik teme nonk
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mmmda.... paradigma.

A je li Pago, leba ti, sta ti to pise dole u tom tvom "paganskom" sig-u? Jel to nesto iz paganske mitologije?

Cik poreci da tekst pomenute stvari nije satanisticki! :per:

Sumnjiv si mi, jos kako si mi sumnjiv...

Pa ja, paradigma.
A...odakle ti ideja da sam neopaganin?
Što se tiče potpisa, kako lepo reče jedan čo'ek: "God, would the world be a dull place if Jaz was sane". Ne bih sad da se upuštam u objašnjavanja ko je Jaz i ko su Killing Joke, i ovo ti je previše.

Pogledajte ga. Pa ni on sam ne zna! :hahaha::vatromet:

Znaci dosao si ovde samo da bi pljuvao po pravoslavlju, to hoces da kazes?

Nije da ne znam, no me mrzi da kucam jer sam već objasnio isto. Drevni Grci obožavali su Zevsa, kao što neki Grci i danas obožavaju Zevsa, pa im je priznat i status religije od strane države. Isto kao što voudoisants danas praktikuju voudoo kao i u davnim danima. Hrišćanstvo nije uspelo da iskoreni tradicije i vere mnogo starije od njega.
Pošto imaš jeftiniju ulaznicu, evo: ja nikad nisam "pljuvao" po pravoslavlju ili hrišćanstvu: ukazivao sam, i ukazivaću na pojave i tendencije unutar hrišćanskih crkava koje nemaju veze sa hrišćanstvom. Ako ti se sviđa, tako je, ako ti se ne sviđa, opet je tako.

Google is yer friend. Neopaganizam se nastavlja na paganizam, dakle tastaturu u šake pa pitaj šta te zanima. Ali nemoj da veruješ Badžu što se tiče egipatske religije.

Ti si na jednim temama hriscanski gnostik, na drugim temama si neopaganin koji brani neopaganstvo od drugih hriscana.Prvo treba da rascistis racune sa samim sobom ko si i sta si, pa tek nakon toga kao samome sebi i drugima jasno definisana licnost dodji na forume da raspravljas.

Ti si na jednim temama hriscanski gnostik, na drugim temama si neopaganin koji brani neopaganstvo od drugih hriscana.Prvo treba da rascistis racune sa samim sobom ko si i sta si, pa tek nakon toga kao samome sebi i drugima jasno definisana licnost dodji na forume da raspravljas.

Greška: ja sam hrišćanski gnostik i voudoisant. Ako branim neopaganstvo ne od hrišćana, nego od ljudi koji nemaju predstavu ni o hrišćanstvu, ni o satanizmu, ni o paganizmu ni o neopaganizmu, to me ne čini neopaganinom. Pisanje o nečemu me ne čini pripadnikom toga o čemu pišem.

на јасној је линији
пљувач православља
тако да није битно ко је и шта је

Znaci i Bozic je neki tezak paganski praznik? Najinteresantnije je sto ocigledno ispada da su upravo slovenski praznici osnova hriscanstva, tj hriscanstvo se trudilo da ih zamaskira, ali onda je i ceo svet preuzeo te nase datume za glavne praznike. S tim sto su oni promenili kalendar pa kod njih sad to nista nema smisla u stvari, tj ne slavi se na pravilan datum. Jel tako?
Sta je bio bozic u paganstvu, zna li ko?

Naravno. U judeo-hrišćanskoj tradiciji, pa i u verovanjima, uopšteno govoreći, okrećemo se ka nebu. Ne samo u "duhovnom" smislu, već gledamo i u zvezde i pratimo promene u prirodi. Pa zašto se kod nas kaže da dan postaje duži od Božića! Tako da si na dobrom putu u otkrivanju i saznavanju. A ovi koji neće da uključe razum, jer imaju čvrsto formirane stavove, a i predrasude, ne vredi ni ubeđivati mnogo.

I naravno, nije slava bez razloga slava, pa čak ni mi ni smo bez razloga pravoslavni. Srpsko pravoslavlje utemeljeno je na staroj srpskoj, tj. slovenskoj religiji.

Mi, kao Sloveni, okrenuti smo Suncu. Božić pada u vreme zimskog solsticija, a kult sunca je poznat u različitim religijama. Većina običaja vezanih za Božić su iz stare religije, pogotovu oni najvažniji. Dakle, za vreme zimske kratkodnevice sunce se spušta do najniže tačke svoje nebeske putanje. Od tog dana ono se diže i počinje da greje zemlju, dajući joj život. Tako postepeno počinje da se budi priroda, a simbolički Božić označava novi početak, ciklus, tj. rođenje.

Pa ja, paradigma.
A...odakle ti ideja da sam neopaganin?
Što se tiče potpisa, kako lepo reče jedan čo'ek: "God, would the world be a dull place if Jaz was sane". Ne bih sad da se upuštam u objašnjavanja ko je Jaz i ko su Killing Joke, i ovo ti je previše.

Znam ja odlicno ko su i sta su KJ, zato si mi i bio sumnjiv sve dok ne videh da si se deklarisao kao vudu vjestica, tako da mi je sada sve jasno. Ti si u stvari satanista. Molis se nepostojecoj sili. Ja se vise ovde ne bih pojavljivao da sam na tvom mestu. Obrukao si se i vise no sto sam mislio da si u stanju.

Nije da ne znam, no me mrzi da kucam jer sam već objasnio isto. Drevni Grci obožavali su Zevsa, kao što neki Grci i danas obožavaju Zevsa, pa im je priznat i status religije od strane države. Isto kao što voudoisants danas praktikuju voudoo kao i u davnim danima. Hrišćanstvo nije uspelo da iskoreni tradicije i vere mnogo starije od njega.
Pošto imaš jeftiniju ulaznicu, evo: ja nikad nisam "pljuvao" po pravoslavlju ili hrišćanstvu: ukazivao sam, i ukazivaću na pojave i tendencije unutar hrišćanskih crkava koje nemaju veze sa hrišćanstvom. Ako ti se sviđa, tako je, ako ti se ne sviđa, opet je tako.

I sta, ti i pajtosi ti vjestice, skupite se u mracnu prostoriju, zakoljete pjevca, namazete se krvlju, bodete parce tkanine iglama i pevusite Im not murderer yet, jel tako?

:vatromet: :hahaha: :vatromet:

Dobro ide Grcima, čak se novi hramovi grade:

ts

Čitao sam neke komentare u vezi paganskih bogova kojima su se sloveni klanjali....tačno je da je masovnim pokrstavanjem doslo do pritiska na slovene da izbace te svoje kucne bogove, ali ti bogovi nisu preobrazeni u danasnje svetitelje..Sv. Sava je, nadahnut Bozijom silom, ''ponudio'' ljudima zastitnike u vidu svetaca, a ne bogova. Sve svece koje mi danas slavimo su ljudi koji su stradali za veru hrisćansku. Nema tu paganskih bogova i slicno.

Znam ja odlicno ko su i sta su KJ, zato si mi i bio sumnjiv sve dok ne videh da si se deklarisao kao vudu vjestica, tako da mi je sada sve jasno. Ti si u stvari satanista. Molis se nepostojecoj sili. Ja se vise ovde ne bih pojavljivao da sam na tvom mestu. Obrukao si se i vise no sto sam mislio da si u stanju.

Čekaj. Stani. Polako. Dubok uzdah. Izbroj do deset u sebi. E sad piši.
Pošto sam diplomirani psiholog, u klasi prof. dr Sulejmana Hrnjice, jednog od najboljih profesora i svakako najboljeg šefa katedre kojeg je psihologija na Filosofskom imala, upućen sam gde možeš da dobiješ stručnu negu uz čiju pomoć ćete zajednički dešiforvati ovo što si sad napisao.
Pretpostavljam da misliš i da su KJ satanisti, pa ti je sve postalo jasno kad si video da sam se deklarisao (u tvojoj poremećenoj percepciji realnosti) kao vudu veštica, što nikako ne mogu da budem, jer sam muško. Dakle, ne mogu da budem Mambo, već Canzo, što sam sad. Neposredno posle toga tvrdiš da sam satanista, iako voudon i hrišćanska izmišljotina zvana satanizam nemaju apsolutno nikakve veze. Samo trenutak kasnije tvrdiš da se molim nepostojećoj sili, što automatski negira tvoju prethodnu tvrdnju da sam satanista, Sve to ukazuje na krajnje nepovezanu strukturu ličnosti koja pati od reaktivne formacije, odnosno u ovom slučaju, projekcije vlastite konfuzije i neznanja na sagovornike, bez obzira o kojoj tematici se radilo. Mogao bih da ti preporučim vrstu i jačinu tretmana, ali dosta od mene. Moje kolege koje imaju privatnu praksu bi ti masno naplatile i ovo što sam ti dosada rekao. Nema na čemu.

Čekaj. Stani. Polako. Dubok uzdah. Izbroj do deset u sebi. E sad piši.

Nemo se plasis, nece nista da te boli. :cool:

Pošto sam diplomirani psiholog, u klasi prof. dr Sulejmana Hrnjice, jednog od najboljih profesora i svakako najboljeg šefa katedre kojeg je psihologija na Filosofskom imala, upućen sam gde možeš da dobiješ stručnu negu uz čiju pomoć ćete zajednički dešiforvati ovo što si sad napisao.

To su i Bahu govorili. Cinjenica.

Pretpostavljam da misliš i da su KJ satanisti, pa ti je sve postalo jasno kad si video da sam se deklarisao (u tvojoj poremećenoj percepciji realnosti) kao vudu veštica, što nikako ne mogu da budem, jer sam muško. Dakle, ne mogu da budem Mambo, već Canzo, što sam sad.

Il si musko il si Bosko. Sam si rekao da si vudu vjestica, nemoj sad da se migoljis. :bye:

Neposredno posle toga tvrdiš da sam satanista, iako voudon i hrišćanska izmišljotina zvana satanizam nemaju apsolutno nikakve veze.

Imaju, imaju, vidis da ne znas! Zaveli te naivnog i sad im sluzis.... .. ko zna za sta i kako. :zima2:

Samo trenutak kasnije tvrdiš da se molim nepostojećoj sili, što automatski negira tvoju prethodnu tvrdnju da sam satanista,

Ne negira. Satanisti u stvari ne znaju da djavo ne postoji, sto dodatno govori o njihovom intelektu.

Sve to ukazuje na krajnje nepovezanu strukturu ličnosti koja pati od reaktivne formacije, odnosno u ovom slučaju, projekcije vlastite konfuzije i neznanja na sagovornike, bez obzira o kojoj tematici se radilo.

Projekcija?

Da, siguran sam. :hahaha:

Poslednja izmena:
Ono što piše iznad ulaza tebi ništa ne znači, naravno. Niti je za tebe poželjno, možda ti ubace neke satanističke ideje u "mozak".

Vidi ga! :hahaha: Kaze da ne pljuje pravoslavlje a ovamo koristi svaku priliku da podrzi ma i najsmesniju glupost samo ako je u suprotnosti sa pravoslavljem. Sve mu valja samo da nije pravoslavno! :roll:

Poslednja izmena:
Oh. Da sam video ovo što si napisao, dijagnoza bi bila mnogo ozbiljnija i mračnija.

Aj ne lozi se da si u stanju da razumes um superiorniji od tvog.

Ili mozda mislis da cemo ovde da raspravljamo samo o pravoslavnim hriscanskim obicajima kako bi ti mogao na svakom cosku da ih ispljujes, a o obicajima svoje vere ces da mudro cutis i drzis ih skrivene? Zato lepo pitah, koljes li pilice i bodes li krpene lutke? Pevaj sad ili zauvek cuti!

Poslednja izmena:
Aj ne lozi se da si ustanju da razumes um superiorniji od tvog.

Ajojoj. Dečko, tebi mnogo nije dobro. Šta reći idiotu koji smatra da je Gnoti Seauton glupost, i koji smatra da je Biblija izmanipulisana i koji misli da pravoslavlje nema veze sa pravoslavnom crkvom i pravoslavnim sveštenicima, upoređuje sebe sa Bahom i koji lupeta o satanizmu iako misli da đavo ne postoji, sem: teško tebi, jado.

edit: evo ti mnogo prikladnijeg avatara da ga turiš.

images

Dismissed, private.

Poslednja izmena:

Back