gost 102443
Buduća legenda
- Poruka
- 31.178
Da.
Pagan, PROBUDI SE.
Čudno, svi imaju utisak da su to starija gospoda i ozbiljni naučnici i umetnici. Ali ti imaš drugačije "mišljenje"...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da.
Pagan, PROBUDI SE.
Čudno, svi imaju utisak da su to starija gospoda i ozbiljni naučnici i umetnici. Ali ti imaš drugačije "mišljenje"..
Svi? Koji svi? Deca koja piskaraju po forumima kao ti? MOgao bih da se potrudim da ti dam činjenice i dokaze o uticaju i ugledu navedenih ljudi, posebno Čajkanovića, ali to tvom malom i ograničenom umu ne bi značilo ništa, tako da...aj lepo na spavanje, nisu ozbiljne teme za tebe.
бити паган није страшно, Срби су свој паганизам сврстали у традицију.
међутим бити неопаган, то је већ сатанистички производ![]()
Evo ga još jedan poznavaoc.![]()
ти то нешто знаш више од мене?
Znam u smislu da neopaganizam nije satanizam. "Satana" je deo hrišćanske paradigme i nema nikakve veze sa paganizmom ili neopaganizmom. Ako ti misliš da ima veze, bilo bi lepo da izneseš dokaze i argumente.
о томе се и ради да нема никакве везе паганизам и неопаганизам.
а ти видим да браниш нешто што у суштини појма немаш, битно је само да си одговорио мени декларисаном и надасве (надам се) суштинском српском православцу контра.
ајде ти боди луткице и не прозивај кад ти време није.
Ti izgleda patiš od disleksije. Nikakvom tautologijom ne može iz onoga što sam napisao da se izvede tvrdnja da paganizam i neopaganizam nemaju veze. Naravno da imaju itekakve veze. Problem sa vama pseudohrišćanima jeste što ne znate apsolutno ništa ni o paganizmu ni o neopaganizmu. Recimo, niste primetili da se u neopaganizmu ne priča uopšte o egipatskoj religjji, a to je zato što nema dovoljno podataka o tome kako se ona praktikovala (ima u narodu Khema, ali oni su zatvorena grupa i ne šire informacije), dk o recimo grčkoj i druidskoj religiji ima podataka koliko hoćeš i samim tim dovoljno nadgradnje da bi se njihovo praktikovanje nastavilo i danas. Slično je i sa mezoameričkim predhrišćanskim religijama, vudu nikad nije ni prestao da bude praktikovan, šinto takođe, slovenska religija takođe.
Kad se malo obrazuješ, javi se ponovo. Dotle se tvoje pisanije svodi na izjave tipa "ja sam pravoslavac i zato je neopaganizam satanizam". Smešno.
све је јасноMa odlutali smo mnogo od teme. Sta zakljucismo na kraju? Ono moje mozganje o klanju i zrtvovanju ne pije vodu ili pije? Mi kao narod smo cisti hriscani danas ili smo vekovima ugnjetavani mnogobosci?
Ne pije.Ono moje mozganje o klanju i zrtvovanju ne pije vodu ili pije?
Ovo potonje, samo ja to ne bih formulisao na taj način.Mi kao narod smo cisti hriscani danas ili smo vekovima ugnjetavani mnogobosci?
лајеш на православље кад год стигнеш. не знаш шта је православље, али знаш да га пљујеш, а то што прогуглаш по интернету и ставиш податак на крстарици не чини те да нешто знаш о нечему, зато те поново питам јеси ли ти сигуран да знаш нешто боље од мене?
Cudno, svi imaju utisak da je neopaganstvo neozbiljno. Ali ti imas drugacije "misljenje"...
Ma odlutali smo mnogo od teme. Sta zakljucismo na kraju? Ono moje mozganje o klanju i zrtvovanju ne pije vodu ili pije? Mi kao narod smo cisti hriscani danas ili smo vekovima ugnjetavani mnogobosci?
о томе се и ради да нема никакве везе паганизам и неопаганизам.
а ти видим да браниш нешто што у суштини појма немаш, битно је само да си одговорио мени декларисаном и надасве (надам се) суштинском српском православцу контра.
ајде ти боди луткице и не прозивај кад ти време није.
A zašto vi pravoslavci mislite da neko treba vama da objašnjava i da vam se pravda?
Nije li ovo forum Religija? Znas ono: upoznavanja, zblizavanje, suprotstavljanje misljenja...
Dakle neopagani nemaju nikakvo vjerovanje sta biva nakon smrti tijela. Stvarno "savrsena" religija!![]()
pa zar ima veze paganizam sa neopaganizmom, objasni mi molim te da ne zivim u neznanju.a šta ti tačno podrazumevaš pod neopaganizam?
stičem utisak da si ti jedan od onih što se kunu u stari zavet, odmah posle zakletve krvlju u pravoslavlje....pa im je ovaj novi, sve zajedno sa satanom-neopaganizam
wow...kakav kompleks veličine...jer to zato što si tako skroman ili?
Znam u smislu da neopaganizam nije satanizam. "Satana" je deo hrišćanske paradigme i nema nikakve veze sa paganizmom ili neopaganizmom. Ako ti misliš da ima veze, bilo bi lepo da izneseš dokaze i argumente.
Google is yer friend. Neopaganizam se nastavlja na paganizam, dakle tastaturu u šake pa pitaj šta te zanima. Ali nemoj da veruješ Badžu što se tiče egipatske religije.
A zašto vi pravoslavci mislite da neko treba vama da objašnjava i da vam se pravda?