Srbi - Jedini Mnogobozacki Narod Medju Hriscanima Danas

• Začetnik teme Začetnik teme nonk
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kod Slovena, dok su bili pagani ropstva nije bilo.

To si sa tvojih kamencica procitao? Nisi? A kako si onda to zakljucio, msm posto samo kamencice kao dokaze imas?

A isto važi i za mnoge druge paganske religije i narode. Zapravo za većinu njih.

Za vecinu?! :hahaha:

Sa druge strane, kod avramskih religija čitava je ekonomija jedno vreme bila bazirana, o gle čuda, upravo na ropstvu.

Cija citava ekonomija, sta bre pricas ti?! Uporedi to sa paganima starog veka gde je (pogotovo u Rimu) na jednog slobodnog coveka dolazilo po sto robova, a slobodni su samo lezali, filozofirali (citaj baljezgali kojesta) i spavali sa malim decacima. Na to si ti ugledas, jel? :per:

U stvari, hrišćani najviše od svih pravili robove,

Koja glupost! Sti zaboravio antiku? Ili si prespavao casove istorije?

Zanimljivo. Ono što kaže avramski bog malo važi, malo ne važi, i na to se poziva ili ne, kako se kome avramskom verniku ćefne i kako mu odgovora u datom trenutku.

Bravo! Upravo tako! Najzad i od tebe nesto smisleno da cujem!

Dakle, vernici su problem, a ne vera, upamti to. Kao sto vec rekoh, covek je takav, uvek ce izvrdavati zakone i dogme u cilju svoje koristi, i to veze nema da li je paganin ili hriscanin ili bilo sta drugo. Razlika je jedino u tome sto se u paganstvu neke stvari verom ne koce sto moze biti potencijalno opasno jer racunati na ljudsku savest je uzaludna rabota.

Poslednja izmena:
Bio je i ostao zadnji

"Isus mu pak reče: lisice imaju jame i ptice nebeske gnezda, a Sin čovečiji nema gde da nasloni glavu."

Bog je i danas zadnje na zamlji o cemu ljudi svakodnevno razmisljaju.

Ma jek bre..
Sve bgataši bile s njime..
Jesip pun ke brod Marija Magdelena iste ,Ivane Huze žena upravitelja Heroda pune ke jahte.
Sigurne ne bu imale gde da spati...

To si sa tvojih kamencica procitao? Nisi? A kako si onda to zakljucio, msm posto samo kamencice kao dokaze imas?
Pseudo-Mavrikije u "Strategikonu", s kraja VI piše da su "Sloveni slobodoljubivi i da se ne mogu naterati na ropstvo", "nikako se ne daju u ropstvo ili podaništvo, a naročito u svojoj zemlji", a u vezi zarobljenika koje Sloveni steknu piše sledeće: "Svoje zarobljenike oni ne drže u ropstvu neograničeno vreme, kao ostali narodi, nego, ograničivši im rok, ostavljaju im da biraju: ili žele da se uz izvestan otkup vrate u svoju otadžbinu, ili da ostanu tu gde su na položaju slobodnih ljudi i prijatelja."
Upravo je sukob paganskih Slovena sa hrišćanskom Vizantijom doveo do sloma robovlasničkog sistema u hrišćanskoj Vizantiji.
:bye:

Ne želim da trošim svoje vreme na komentarisanje ostalih tvojih budalaština, koje ne bi iznosio da iole znaš svetsku istoriju.

Nonkic, koliko ti imas godina?
Buraz, navedi jedan primer u bilo kojoj zivotinjskoj vrsti gde je zenka zatrudnela samo od "milovanje".
Znaci ceo koncept hriscanstva je od starta laz, nista drugo ne treba da gledamo ni dalje da idemo.
Il je marija bila hermafrodit il je neki srbin oplevio u kukuruz negde, drugo nema.

Poslednja izmena:
Buraz, navedi jedan primer u bilo kojoj zivotinjskoj vrsti gde je zenka zatrudnela samo od "milovanje".
Znaci ceo koncept hriscanstva je od starta laz, nista drugo ne treba da gledamo ni dalje da idemo.
Il je marija bila hermafrodit il je neki srbin oplevio u kukuruz negde, drugo nema.

Ma covece, sto si pod tenziju, samo pitah lepo kolko ti je godina?

кој мој тражите на религији с толким главуџама?
Ja sam ateista koji veruje da su svi srbi vernici mnogobosci u stvari, a posto ovde niko to nece da prizna i pored neverovatnih dokaza, onda moram i niske udarce da koristim da bih vam dokazao kolika je laz to u sta "verujete".

A ti pod tenziju, 35 imam, kolko imas ti?

Cek da vidimo da li smo dobro shvatili ove tvoje budalastine.

Ti kazes drze ih izvesno vreme? Znaci priznajes da su drzali robove! :bye:

A o cemu ja pricam sve vreme? Dakle da ponovim pitanje. Da li si ti pod a bezobrazan, pa nas sve ovde zayebavas, ili si pod b panglu, pa nista ne kontas?

Druga stvar. Obrati paznju na bold. Pseudo Mavrikije tvrdi dakle da su Sloveni PRODAVALI ljude, robove.

Zaista lep i civilizovan, nadasve poucan paganski obicaj. :hahaha:

Rob i zarobljenik nije isto. Zarobljenici postoje za vreme rata,
a Sloveni su ih ili puštali da idu nakon otkupa(uobičajno svugde) ili puštali da ostanu i žive među njima !

Robove nisu imali !

Rob i zarobljenik nije isto. Zarobljenici postoje za vreme rata,
a Sloveni su ih ili puštali da idu nakon otkupa(uobičajno svugde) ili puštali da ostanu i žive među njima !

Robove nisu imali !

A u medjuvremenu su ih hranili i oblacili a ovi su se izlezavali na popodnevnom suncu pijuci kokisku? Nekako sam sklon da sumnjam u taj koncept.

Pre no sto uzmete zdravo za gotovo nekakav napis, pa makar on bio i od takve jedne eminencije kakav je pomenuti, morate malo mozak ukljuciti.

A u medjuvremenu su ih hranili i oblacili a ovi su se izlezavali na popodnevnom suncu pijuci kokisku? Nekako sam sklon da sumnjam u taj koncept.
Pre no sto uzmete zdravo za gotovo nekakav napis, pa makar on bio i od takve jedne eminencije kakav je pomenuti, morate malo mozak ukljuciti.
Za neke stvari ne vredi "uključivati mozak". Recimo, ne možeš se domisliti koliko magarac ima zuba. Ali, možeš naći magarca i prebrojati mu zube. Ili pogledati stručnu literaturu.

Slično je i sa problemom robova koji te muči. Da si otvorio kakvu knjigu, video bi da su robovi karakteristični za rana zemljoradnička društva, a ne za stare Slovene koji nisu imali razvijenu poljoprivredu.
Šta više, i mnogi narodi pre Slovena, još od kamenog doba, imali su opisani odnos prema zarobljenicima.

Tako da, ako je do uključivaja mozga, uključi ga pre nego što lupiš, pa pogledaj šta se o predmetu već zna.
Da se ne brukaš bez potrebe, to jest. :)

Za neke stvari ne vredi "uključivati mozak". Recimo, ne možeš se domisliti koliko magarac ima zuba. Ali, možeš naći magarca i prebrojati mu zube. Ili pogledati stručnu literaturu.

Slično je i sa problemom robova koji te muči. Da si otvorio kakvu knjigu, video bi da su robovi karakteristični za rana zemljoradnička društva, a ne za stare Slovene koji nisu imali razvijenu poljoprivredu.
Šta više, i mnogi narodi pre Slovena, još od kamenog doba, imali su opisani odnos prema zarobljenicima.

Tako da, ako je do uključivaja mozga, uključi ga pre nego što lupiš, pa pogledaj šta se o predmetu već zna.
Da se ne brukaš bez potrebe, to jest. :)

Ne razumem vase pitanje? z:poz:

Jes', i zatvor je pun robova, zar ne? :roll:

Lepo piše da nije bilo robova kod Slovena, no ti si zapeo da troluješ. :thumbdown:

Dobro je pagani, smirite se, popijte rakijicu i opustite se, moguce je da sam u izvesnom smislu pogresio sto se Slovena tice, ajde de.... :cool:

P.S. U izvesnom mi je smislu i drago zbog toga, jer sam i ja Sloven.

Ali, sto se ostalog tice, stojim nepokolebljiv. Neopaganstvo je mastarija dece osnovackog uzrasta i kad to shvatite i ratosiljate se toga mozda vas neko i ozbiljno shvati. A u medjuvremenu :hahaha: :vatromet:

Dobro je pagani, smirite se, popijte rakijicu i opustite se, moguce je da sam u izvesnom smislu pogresio sto se Slovena tice, ajde de.... :cool:

P.S. U izvesnom mi je smislu i drago zbog toga, jer sam i ja Sloven.

Ali, sto se ostalog tice, stojim nepokolebljiv. Neopaganstvo je mastarija dece osnovackog uzrasta i kad to shvatite i ratosiljate se toga mozda vas neko i ozbiljno shvati. A u medjuvremenu :hahaha: :vatromet:

Gerald Gardner osnovac? Alphonse Louis Constant osnovac? Jean Cockteau osnovac? Čajkanović osnovac? Leget osnovac?

Mali, aj na spavanje. Ni Bibliju nisi čitao, a kamoli nešto drugo.z:ddm:

Back