- Poruka
- 77.429
како можеш да доводиш у сумњу неопаганску смисленост и аргументованост.Mozda bi TI MENI mogao das smislen i argumentovan odgovor na boldovano?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
како можеш да доводиш у сумњу неопаганску смисленост и аргументованост.Mozda bi TI MENI mogao das smislen i argumentovan odgovor na boldovano?
како можеш да доводиш у сумњу неопаганску смисленост и аргументованост.
![]()
Paganstvo i mnogobostvo (SA BOGOM RATA)?!?!
Plitki umovi pojma nemaju koja je to Pandorina kutija!!!!!
Znam ja to, neko neko bi, u svom neznanju, mogao napraviti grešku, pa pomisliti da u njihovim budalaštinama ima i nečeg što je tačno, pa tako odgovaram, zarad onih koji čitaju, ali ne diskutuju.Caliburne, nemoj se truditi, i onako nećeš dobiti smislen i argumentovan odgovor, od ostalih u raspravi.
Hm, pošto nisi u stanju da daš smislen i argumentovan komentar onda pišeš neku bezvezvnu papazjaniju.Covece, Isus ti nije kriv ni za sta! Shvati to vise jednom. Na pogresnom si tragu, kapiras? Sta imas protiv njega? Sta iko uopste moze da ima protiv njega?! Vera ti nije niti krivac, niti ce ti druga vera biti spas, shvati to i prestani se zamlacivati glupostima i teorijama zavere. Sta je sledece sto ces da uradis? Da Egipcane vracas Ra-u i Ozirisu?
Kojom to novom verom?Nije ni meni, ali sigurno to necemo postici time sto cemo da ga zbunjujemo i razjedinjujemo novom verom, shvati to. Samo nam jos to fali! Jos jedna vera...
Pa ti osnovne pojmove ne znaš. Tebi je izgleda isto šta su radili mudžahedini po srpskim selima oko Žepe i Srebrenice od '92 do '95 i potonje streljanje tih istih mudžahedina posle pada Srebrenice.Genocid, etnocid, ratni pohodi, SVE JE TO ISTO!!!
Jes' isto je holokaust Jermena, šoah Jevreja, Jasenovac Srba i recimo balkanski ratovi.Ljudi ginu pa ginu.
Zapravo, upravo je avramski bog taj koji to ne samo dozvoljava nego i podstiče, no izgleda da si ti još jedan u nizu hrišćana koji nisu čitali Sveto pismo.Druga je stvar sto ljudi svoju potrebu za nasiljem zaviju u ukrasni papir vere pa tu traze opravdanje za svoju zversku prirodu, kao "u ime boga", u ime Marsa, u ime Jupitera, u ime Ozirisa, u ime Alaha, u ime Hrista. Malo sutra u ime boga!!!!!! Nijedan bog to ne dozvoljava!!!!! OSIM PAGANSKIH NARAVNO! Pa zamisli onda haosa sa paganskim bozanstvom rata!!!
Pa ratovali bismo svakodnevno jer bismo imali legitimno pravo zbog boga rata, a ovako nas hriscanska vera bar malo koci.
Najveća razaranja, najveće genocide, najviše ratova uzrokovale su upravo avramske religije, pri čemu, hrišćanstvo ima primat. To je istorijska činjenica.E moj paganine, samo nek nas Bog sacuva paganskih bozanstava da ne bismo svi u ratu izginuli!!!!!! To bi ti mozda i voleo. Da potrcimo svi za tvojim paganskim bogom rata pa da nas zatru, a? To bi ti, je li? Eto koliko ti razmisljas!
Za tvoju informaciju, Srbija je sekularna zemlja.Druskane, Srbija JESTE hriscanska pravoslavna zemlja, a ti skakuci koliko hoces sa svojim tracanskim kamencicima.
Svaka religija ima neki svoj etički kodeks. Etički kodeks slovenske religije očuvava samo srce i dušu srpskog naroda, a i ostalih slovenskih naroda. Upravo zato slovenska religija smeta svima onima koji se oduševljavaju robovlasničkim kapitalizmom i religijama koje u istom nalaze plodno tle, a gle čuda, to su upravo avramske religije.Pa i da je u pitanju sinkretizam, to ti je stanje stvari pa ti vidi! Da li smo pagani, hriscani ili tracani veze nema sa cinjenicom da smo u hovnima do guse i da nam tvoji kamencici ama bas nista ne pomazu. To je sve do ljudi a ne do religije.
Nije ustvar u tome kojoj verskoj denominaciji pripadaš (možeš biti i animista i ateista i šiit i monofizit, itd., svejedno je), nego što se odričeš srpske tradicije i kulture i sa istom se sprdaš i podsmevaš joj se. Koji bi Srbin to radio?Prvi si poceo izrodom da me nazivas. Zato sto ne verujem u ono sto ti verujes?! Nista ti nisi bolji od toga kakvi mislis da su oni protiv kojih se "boris"! Teska projekcija! Ako uopste znas sta to znaci...
Što je inače u skladu sa Kur'anom, ali ne i sa kanonskim Jevanđeljima.U svakom slucaju, duzan povratne ti necu ostati, to budi siguran!
Ja sam Srbin, slovenski pagan.Sta bre "sta mi nije jasno"?!?! Lepo te pitam - sta ti tvrdis da si uopste? Tracanin, Sloven, prapaganin, paganin, neopaganin, Srbin paganin, paganoneoSrbin, pracovek, krapinski covek ili nesto deveto? Hoces li pojasniti iz koje si slikovnice, deklarisi se, i prestani da se gubis.
Šta ti nije jasno? Istorijska činjenica da slovenska religija postoji hiljadam godina?A ovo mi je omiljeno! Cuj ti ovo...
A jesi li cuo da u Darvinovom "Poreklu vrsta" ima deo gde se dinosaurusi pominju kao direktni potomci Srba! Mm?
Dakle, ne samo sto previse citas "Trece oko" nego i dalje veze nemas sta bi zeleo da budes! Slovenska religija, tracansko kamenje, Srbi od pre dinosaura, paganija, neopaganija... Ajd sto nas pokusavas da zbunis, nego sto ti ni sam ne znas kud bi...
Dobronameran savet. Imas tamo pdf Naucna fantastika, pa lepo tamo idi sa svojom papazjanijom od nebuloze.
Prvo, Miloš Obilić je dao glavu za Srbe i Srbiju.Da, bas sam ja taj koji pljuje na veru za koju je Milos na Kosovu glavu dao! E moj paganine vajni...
Srbe razjedinjuju oni koji tvrde da Srbi mogu samo pravoslavcima biti. Štetu Srbima nanose oni koji tvrde kako pre pravoslavlja nije ni bilo Srba. U mraku ga drže oni koji bi da unište svu istoriju i kulturu Srba pre Nemanjića.A znaci JA sam ti kriv sto te sistem hebe?!
Prestani da paranoises, nesrecni covece, i prestani da razjedinjujes ovaj, ionako zbunjeni, narod.
Sale, VoSlavu je paganin, a ne neopaganin. Malo si se zabunio... opet.како можеш да доводиш у сумњу неопаганску смисленост и аргументованост.
![]()
Hm, da... ti bi najviše voleo da se o slovenskoj religiji ništa ne zna.ма немају они везе са српском предхришћанском вером, е сад ако додолају и бацају угљевље да избију страву ја им се извињавам![]()
Za razliku od tebe, mi nismo bežali iz škole sa časova istorije, pa smo svesni kolike budalaštine pišeš.Paganstvo i mnogobostvo (SA BOGOM RATA)?!?!
Plitki umovi pojma nemaju koja je to Pandorina kutija!!!!!
Zapravo, upravo je avramski bog taj koji to ne samo dozvoljava nego i podstiče, no izgleda da si ti još jedan u nizu hrišćana koji nisu čitali Sveto pismo.
Sa druge strane, kod pagana, bogovi i boginje rata inspirišu ratnike na čojstvo i junaštvo, pa se nagrađuju hrabrost, odanost i čast, a kažnjava nasilje nad nejači.
Koncepti koji su tebi izgleda potpuno strani.
Genocid, etnocid, ratni pohodi, SVE JE TO ISTO!!!!! Ljudi ginu pa ginu. Druga je stvar sto ljudi svoju potrebu za nasiljem zaviju u ukrasni papir vere pa tu traze opravdanje za svoju zversku prirodu, kao "u ime boga", u ime Marsa, u ime Jupitera, u ime Ozirisa, u ime Alaha, u ime Hrista. Malo sutra u ime boga!!!!!! Nijedan bog to ne dozvoljava!!!!! OSIM PAGANSKIH NARAVNO! Pa zamisli onda haosa sa paganskim bozanstvom rata!!!! Pa ratovali bismo svakodnevno jer bismo imali legitimno pravo zbog boga rata, a ovako nas hriscanska vera bar malo koci. E moj paganine, samo nek nas Bog sacuva paganskih bozanstava da ne bismo svi u ratu izginuli!!!!!! To bi ti mozda i voleo. Da potrcimo svi za tvojim paganskim bogom rata pa da nas zatru, a? To bi ti, je li? Eto koliko ti razmisljas!
Sale, VoSlavu je paganin, a ne neopaganin. Malo si se zabunio... opet.
Hm, da... ti bi najviše voleo da se o slovenskoj religiji ništa ne zna.
No, to nije tako.![]()
Sale, čitaš li šta pišeš ili si postao kao eremita?!Dodole
Mi idemo preko poija, oj dodo oj dodole
A oblaci preko neba, oj dodo, oj dodole
Da udari rosna kiša, oj dodo, oj dodole
Da orosi naša poija, oj dodo, oj dodole
I pšenicu u zimnicu, oj dodo, oj dodole
I dva pera kukuruza, oj dodo, oj dodole
Oblaci nas prestigoše, oj dodo, oj dodole
Žito, vino orosiše, oj dodo, oj dodole
Dodolske pesme su tipične obredne, ritualne pesme koje su izvođene prilikom velikih letnjih suša.Tada su obično, mlade devojke, maskirane u lišće i granje (kao simbol bujanja vegetacije) obliazile seoske kuće i izvodile dodolski ritual (pevanje dodolsklh pesama uz ritualni ples).
Domaćin bi tada "dodole" polivao vodom i time magijski prizlvao kišu. Ceo dodolski ritual potiče iz predhrišćanskog vremena i predstavlja jedan od najstarljih tradicija slovensklh naroda.
дакле, додолаш ли?![]()
Sale, čitaš li šta pišeš ili si postao kao eremita?!
Lepo si napisao: mlade devojke.
Ja nisam mlada devojka.![]()
Eво ја ћу да пишем ћирилицом да ти буде лакше.zeza me komp na ovaj sveti dan pa moram da latinim
a otkud znam da nisi mlada lepa devojka
salim se
jel ucestvujes u dodolanju ?
Eво ја ћу да пишем ћирилицом да ти буде лакше.
Додоле су обред који води порекло из најстаријег, матрицентричног слоја словенске религије, тако да мушкарци немају активну улогу у истом.
Реч домаћин у опису који си дао треба заменити са речју домаћица.
Односно, могу да будем посматрач, али не и активни учесник.
Уосталом, што бих додолао усред Београда? У природи је све у равнотежи. Ако сада ја призовем кишу у граду, неће је бити на некој њиви, где је преко потребна.
Ако ме питаш да ли изводим обреде словенске религије, одговор је потврдан.
Но, са друге стране и ти их изводиш.![]()
Znaci i Bozic je neki tezak paganski praznik? Najinteresantnije je sto ocigledno ispada da su upravo slovenski praznici osnova hriscanstva, tj hriscanstvo se trudilo da ih zamaskira, ali onda je i ceo svet preuzeo te nase datume za glavne praznike. S tim sto su oni promenili kalendar pa kod njih sad to nista nema smisla u stvari, tj ne slavi se na pravilan datum. Jel tako?
Imaš temu o staroj srpskoj veri, pa se tamo uputi.упознај нас мало са тим обредима
Ti si to prešao neku sektu poput Jehovinih svedoka, kada se samo krstiš?изводим стално
сваки дан се прекрстим
Imaš temu o staroj srpskoj veri, pa se tamo uputi.
Ti si to prešao neku sektu poput Jehovinih svedoka, kada se samo krstiš?![]()
Pa da, kad se ostane bez argumenata, prelazi se na vređanje.
Da. Malo bi koji hrišćanski vitez zaslužio Walhallu.
Ne.
Na vredjanje se prelazi kad se skonta da je sagovornik pusten na slobodu bez otpusne liste.
Ti bi vređao čoveka, za koga znaš da je bolestan?