Srbi i teorije zavera

gost 287336

Iskusan
Banovan
Poruka
6.075
u svetlu dogadjaja koji traju nekih stotinak godina i vise na nasim prostorima, sabirala sam utiske o svetskim zaverama koje se ticu srbije. masoni, iluminati, nwo, usa, razni, su godinama upravljali nasim sudbinama.
koja je to zavera najvise uticala na vas, da li uopste verujete u tako nesto?

verujem
ne toliko da neko ima nesto striktno protiv srba, koliko da neko ima planove koje ne moze tako lako da realizuje, jer se saplice o srbe
ne bih srbe nazvala nebeskim narodom, nego vise narodom sa stavom
verovatno procenat fluora u vodi nije bio dovoljan da bi bili pokoreni na nacin na koji su to drugi planirali
da ovo nije samo uobrazilja, potvrdjuju mape srbije i drzava sa kojima je srbija bila pod istim grbom, a koje se menjaju prema zeljama onih koji su promene planirali

verujem
ne toliko da neko ima nesto striktno protiv srba, koliko da neko ima planove koje ne moze tako lako da realizuje, jer se saplice o srbe
ne bih srbe nazvala nebeskim narodom, nego vise narodom sa stavom
verovatno procenat fluora u vodi nije bio dovoljan da bi bili pokoreni na nacin na koji su to drugi planirali
da ovo nije samo uobrazilja, potvrdjuju mape srbije i drzava sa kojima je srbija bila pod istim grbom, a koje se menjaju prema zeljama onih koji su promene planirali

o, колегинице, откуд Ви на овом пдф!?:think:
флоур је још увек ту, у води, пастама за зубе, таблетама против каријеса.
Тито, по мени највећа завера.

Ko zna, moze biti, al' ne mora da znaci.
Da se ceo svet namerio na jednu Srbiji koja jedva ima 7 miliona stanovnika cisto sumnjam. SFRJ je mogla da bude velika pretnja u vreme hladnog rata, tako da je vrlo moguce da je neko malo pomogao da se ta "pretnja" unisti sama od sebe.

Ovako, bubamare, zombiji, i ostalo ne verujem. Da ne pominjem da na Kosovu se kriju zvezdane kapije i ostaci Atlantide, i to je razlog zasto otimaju Kosovo, ne resursi, ne vojne baze vec Ameri hoce da kolonizuju svemir, a mi Srbi nismo znali sta imamo.
A i otkud Srbiji zvezdana kapija? :think:

Istina je negde tamo, a mozda u nekoj od tih teoriji ima i istina, mada skeptik sam, jer ako budem poceo da verujem da vlada prati gde se nalazim, zna sve sta radim, slusa sve sto radim ako mi je ukljucen mobilni moracu da se uvijem u aluminijumsku foliju.

:lol:

кажу, човек сам прави своју судбину. можда су у праву, али код нас је 20% у твојим рукама, а остало ти политичари намећу.
не вреди губити време. теби је супер у Паризу, сигурно.

pa bolje nego dole ja sam pobegao kad sam docekao treci nivo tj tranziciju a demokratiju vidim da ne mogu da zasitim nikako stalno treba vise i vise para

o, колегинице, откуд Ви на овом пдф!?:think:
флоур је још увек ту, у води, пастама за зубе, таблетама против каријеса.
Тито, по мени највећа завера.

ipak je ovo srbija
mora da mu dejstvo neutralise nesto sto se nalazi u vodovodnim cevima, a koje nisu po standardu eu :lol:
pa gde si ti simo :zag:

ipak je ovo srbija
mora da mu dejstvo neutralise nesto sto se nalazi u vodovodnim cevima, a koje nisu po standardu eu :lol:
pa gde si ti simo :zag:

ајде да не спамујем тему, ја мислим да су ми колегиницу ПОТУРИЛИ!:rotf:
мало заузет око мојих воћкица, знаш како јесењи радови.
љубим и ја тебе.

najveca zavera koja je uticala na mene je komunizam pa zatim socijalizam pa zatim tranzicija pa najzad demokratija ove 4 zavere ubise me u PM

ima i ove nove diktature
jedan prijatelj mi radi u jednom od ministarstava
na poziv jedne od zemalja da ucestvuju u seminaru koji bi bio u interesu nase zemlje, jer upravo na njemu treba da dobiju informacije u vezi jako bitnih stvari koje se ticu zemalja u tranziciji i na podnosenje zahteva u pisanoj formi vrhuski,sa akcentom na - mislimo da bi bilo unasem interesu (a sve troskove - smestaj i prevoz snosi organizator) dobili su odgovor - ne moze! nije vase da mislite, nego da izvrsavate!
opaaa! diktatura proleterijata!

Neke od tih teorija su realne i svako opovrgavanje koje se uglavnom zasniva na ismevanju je samo po sebi smesno. Ako podjemo od toga da su oduvek postojali ljudi koji su hteli da vladaju svetom, sta vise da je u ljudskoj prirodi zelja da se vlada nad drugima, lakse bismo shvatili da je to i cilj skoro svake zavere. Samo se treba odmah ograditi od ljudi poput Dejvida Ajka, njegovih ideja o gusterima i slicnih individua koji lako mogu biti deo zavere vladara iz senke sa svrhom obesmisljavanja svakog razumnog pokusaja da budu razotkriveni. Kada se zanemare takve sulude mistifikacije, pripisivanje natprirodnih moci i sl., ostaje surova realnost da se retko sta tokom istorije dogadjalo slucajno. Cilj je uvek isti, samo su sredstva za njegovo ostvarivanje razlicita. Nekad je potrebno ratom unistiti i okupirati neku zemlju, a nekad je dovoljno samo smaknuti vladara ili cak ili ga politicki marginalizovati. Obicnom coveku je tesko da razume ono sto ne vidi pa takve stvari ili odbacuje ili dodatno mistifikuje i prebacuje na teren natprirodnog.

Ja sam se dosta zainteresovao za ovu temu slusajuci Dejana Lucica tokom 90-ih, kada je jos imalo smisla slusati ga jer je prepisivao od stranih autora. Sad vidim da je poceo mnogo da se druzi sa Dereticem ("Mojsije je bio Srbin, kao i Isus i njegovi roditelji"). To je ono sto sam gore rekao - napraviti razliku izmedju onog sto je realno i onog sto nije.

Inace, u zadnje vreme mi je zanimljiva borba protiv Hriscanstva i nastojanje da se ono pretstavi kao stvar proslosti, nesto sto je zastarelo i potroseno. Nakon sto su ga skoro dva milenijuma koristili kao izgovor za porobljavanje, pljackanje i drzanje u pokornosti sopstvenih i tudjih naroda, vladari ga odbacuju, sada se pravdajuci da je nauka opovrgla osnovne religijske postulate o svetu, coveku i zivotu. Prvo su palili na lomaci ljude koji su tvrdili suprotno od onoga kako su oni zamislili (oni, ne Isus), a sada mogu i da se otresu religije kad imaju sofisticiranija sredstva vladanja. Samo Hristovo ucenje ih nikad nije nesto mnogo zanimalo.

Poslednja izmena:
Verujem u teorije zavere.Mislim da nisu usmerene protiv Srba ili bilo koje druge nacije vec protiv coveka kao takvog.
To sto nacije uopste i postoje ide na ruku tvorcima zavere.Ako se uzmu u obzir i razne religije,razni jezici i kulturno istorijsko nasledje koje se razlikuje od nacije do nacije, ljudi postaju vrlo lak plen manipulatorima.

Neke od tih teorija su realne i svako opovrgavanje koje se uglavnom zasniva na ismevanju je samo po sebi smesno. Ako podjemo od toga da su oduvek postojali ljudi koji su hteli da vladaju svetom, sta vise da je u ljudskoj prirodi zelja da se vlada nad drugima, lakse bismo shvatili da je to i cilj skoro svake zavere. Samo se treba odmah ograditi od ljudi poput Dejvida Ajka, njegovih ideja o gusterima i slicnih individua koji lako mogu biti deo zavere vladara iz senke sa svrhom obesmisljavanja svakog razumnog pokusaja da budu razotkriveni. Kada se zanemare takve sulude mistifikacije, pripisivanje natprirodnih moci i sl., ostaje surova realnost da se retko sta tokom istorije dogadjalo slucajno. Cilj je uvek isti, samo su sredstva za njegovo ostvarivanje razlicita. Nekad je potrebno ratom unistiti i okupirati neku zemlju, a nekad je dovoljno samo smaknuti vladara ili cak ili ga politicki marginalizovati. Obicnom coveku je tesko da razume ono sto ne vidi pa takve stvari ili odbacuje ili dodatno mistifikuje i prebacuje na teren natprirodnog.

Ja sam se dosta zainteresovao za ovu temu slusajuci Dejana Lucica tokom 90-ih, kada je jos imalo smisla slusati ga jer je prepisivao od stranih autora. Sad vidim da je poceo mnogo da se druzi sa Dereticem ("Mojsije je bio Srbin, kao i Isus i njegovi roditelji"). To je ono sto sam gore rekao - napraviti razliku izmedju onog sto je realno i onog sto nije.

Inace, u zadnje vreme mi je zanimljiva borba protiv Hriscanstva i nastojanje da se ono pretstavi kao stvar proslosti, nesto sto je zastarelo i potroseno. Nakon sto su ga skoro dva milenijuma koristili kao izgovor za porobljavanje, pljackanje i drzanje u pokornosti sopstvenih i tudjih naroda, vladari ga odbacuju, sada se pravdajuci da je nauka opovrgla osnovne religijske postulate o svetu, coveku i zivotu. Prvo su palili na lomaci ljude koji su tvrdili suprotno od onoga kako su oni zamislili (oni, ne Isus), a sada mogu i da se otresu religije kad imaju sofisticiranija sredstva vladanja. Samo Hristovo ucenje ih nikad nije nesto mnogo zanimalo.

hristovo ucenje nema veze sa onim sto se danas zove crkva, posebno vatikan. sve je na prodaju, od oprosta grehova pa nadalje...

u svetlu dogadjaja koji traju nekih stotinak godina i vise na nasim prostorima, sabirala sam utiske o svetskim zaverama koje se ticu srbije. masoni, iluminati, nwo, usa, razni, su godinama upravljali nasim sudbinama.

Verujem, još od onda kad su Papini intersi proterali muslimanski živalj iz Španije i pustili Turke na Vizantiju.

Nas Srbe je najvise pogodila zavera da Karadjordjevici dodju na presto.

Некако ми највише пије воду моја теорија.
Германско племе ради против словенског бића.
Које је пијано од алкохолног пића.
Без шале, мЛооого пијемо, још више смо пениСовити)кур.Чеви.ти), а највише наивни.
Све туђе нам је боље од нашег.
Нама теорије завјера не требају, имамо сами себе и наше мозгове...

hristovo ucenje nema veze sa onim sto se danas zove crkva, posebno vatikan. sve je na prodaju, od oprosta grehova pa nadalje...

To je valjda u skladu sa zadapnjackim materijalistickim pogledom na svet. Tamo sve ima svoju cenu a covek se vrednuje prema dubini novcanika.
S druge strane, nas bedni i napaceni narod nema novca za kupovinu oprosta grehova pa je prinudjen da se snalazi kako zna i ume. Recimo, da izmislja sopstvena pravila od kada do kada traje post, koji su pravi pravoslavci a koji nisu itd.

Back