SRAM IH BILO: Trgovci podigli cene: Hleb 200 dinara, mleko 160! Poskupela i voda!

Opet na ulice?
Pa kad razmislim... mozda ne moze drugacije.
Ocekivati da svaki pojedinac postane covek? Vreme je doslo takvo da se samo laktovima nesto dobija. I svi koriste laktove.
Mozda preterujem, ova danasnja deca mozda izrastu u dobre ljude.
Mozda.
Sta smo mi ucinili da oni postanu dobri? Prodavali hleb za 200 dinara ljudima koji su izbegli iz poplave.
Jedina nam je sansa da nas deca prepoznaju kao los primer.

Ponovo gledam naslov: Sta je drzava uradila? Naplatila pedeve.

Poslednja izmena:
Da li moze neki dobrotvor, neka fondacija, neki Nole ili Vlade, bilo ko,
na primer,
da ode u Obrenovac,
nasred neke suve ulice postavi sto, knjigu sa potpisima i hemijsku olovku,
i da svakome ko je ostao bez kuce bezuslovno pokloni cek na pet soma evra?
Petsto ljudi po pet soma je dva ipo miliona evra. Jedva pola cene Djilasove vile, ili dva Tomina automobila.
?
Ne moze.
Ne moze se pomoci ljudima.
Nije po zakonu.
Novac se moze iskljucivo predati Vucicu, Dacicu, Malom ili Anticu, uplatiti na namenski racun inostrane banke, a oni ce, jelte, novce "pravilno rasporediti".

Zato nam nikada nece biti bolje.

Zato nam niko pametan ne da pare.

Poslednja izmena:

Pa to ne može ni u najrazvijenijim zemljama. Tek tamo ne može jer ti treba poreklo para i porez na poklon da platiš ili šta već.
Hakime, ideja ti jeste duševna i ispravna, ali utopistička, jer ovo nije duševan svet.

Nego, pade mi na pamet, da li je onaj sms na 1003 broj po ceni od 100,00 oslobođen pdv-a? Pitam ćeru, kaže ne znam Maki....ma nije valjda da država uzuma porez

Poslednja izmena:

Pa to ne može ni u najrazvijenijim zemljama. Tek tamo ne može jer ti treba poreklo para i porez na poklon da platiš ili šta već.
Hakime, ideja ti jeste duševna i ispravna, ali utopistička, jer ovo nije duševan svet.

Nego, pade mi na pamet, da li je onaj sms na 1003 broj po ceni od 100,00 oslobođen pdv-a? Pitam ćeru, kaže ne znam Maki....ma nije valjda da država uzuma porez

Tuga.
Pa nije rec o poklonu mercedesa bogatom plejboju.

Drzava se prema svojim gradjanima ponasa kao neprijatelj.

Podsećamo, Vlada Srbije otvorila je dinarski i devizni račun na koje zainteresovani mogu uplaćivati pomoć namenjenu postradalima u poplavama. Dinarski račun je: 840-3546721-89, svrha uplate – otklanjanje posledica vanrednih okolnosti – poplave. Pomoć može biti uplaćena i na devizni račun: 01-504619-100193230-000000-0000, namenski devizni račun za uplatu sredstava za otklanjanje posledica od poplava.

Provizija banke je 60 dinara po virmanu za sume do 6000 dinara, a za vece sume je 1%.
Sto se poreza tice, objasnjeno je u poruci #31.

Back