Sprovođenje kulturne revolucije a da narod nije svestan

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.909
Jeonmi Park, koja je prebegla iz Severne Koreje kao tinejdžer, a sada je američki državljanin, upoređuje probuđenu (WOKE) ideologiju u elitnim američkim školama sa „taktikom režima“ koja se koristi u Severnoj Koreji.

Prebegla je iz Severne Koreje kao tinejdžer, da bi u Kini bila predmet trgovine ljudima. Godine 2014. postala je jedna od samo 200 Severnokorejaca koji žive u Sjedinjenim Državama — i od prošle godine je američki državljanin.

Sada, tri godine nakon što je diplomirala ljudska prava na Kolumbiji, Park diže uzbunu zbog američke kulture otkazivanja (cancel culture) i probuđene (woke) ideologije.

U svojoj knjizi „Dok još ima vremena“, objavljenoj 14. februara piše kako je stigla do Sjedinjenih Država samo da bi pronašla neke od istih zadiranja u slobodu za koje je mislila da je ostavila iza sebe u Severnoj Koreji – od politike identiteta i mentalitet žrtve do licemerja elite.

„Zaista ne mislim da nam je ostalo još puno vremena“, upozorila je ona. „Već sve naše glavne institucije imaju istu ideologiju koju ima Severna Koreja: socijalizam, kolektivizam i jednakost. Mi bukvalno prolazimo kroz kulturnu revoluciju u Americi. Kada to shvatimo, možda će biti prekasno.”

NYPICHPDPICT000006300358.jpg

Americi su potrebni ovakvi koji su na svojoj koži osetili rezultate onoga kuda Amerika juri.

Kod nas nije još otišlo tako daleko kao u Americi, ali mi se čini da smo na dobrom putu?

Mi smo sve to već prošli.
Zapadu je ovakva "stroga kontrola" (nasuprot "meke" koju su do sad imali) nešto novo, ali ne i za nas koji smo živeli u socijalističkim zemljama.
Oni su pogubljeni, a mi smo samo tužni. Ali lepo je bilo što smo imali bar malo prilike da okusimo slobodu. :)
Sad ide - Jovo nanovo. :lol:
Neoliberalni neostaljinizam. Površna tolerancija i uvažavanje različitosti kada su u pitanju nevažne stvari, ali samo jedno ispravno mišljenje o svemu što je od značaja, revizija istorije, heroji postaju zločinci, a zločinci heroji... Čekaj, pa i to smo proživeli! :lol:
Nema za nas zime - preguraćemo i ovo. :)

Mi smo sve to već prošli.
Zapadu je ovakva "stroga kontrola" (nasuprot "meke" koju su do sad imali) nešto novo, ali ne i za nas koji smo živeli u socijalističkim zemljama.
Oni su pogubljeni, a mi smo samo tužni. Ali lepo je bilo što smo imali bar malo prilike da okusimo slobodu. :)
Sad ide - Jovo nanovo. :lol:
Neoliberalni neostaljinizam. Površna tolerancija i uvažavanje različitosti kada su u pitanju nevažne stvari, ali samo jedno ispravno mišljenje o svemu što je od značaja, revizija istorije, heroji postaju zločinci, a zločinci heroji... Čekaj, pa i to smo proživeli! :lol:
Nema za nas zime - preguraćemo i ovo. :)

неоконзервативни неотроцкизам би било најтачније.
неоконзи опет имају либерали за извршиоце својих јудео-протестантских планова.
и пророчанстава.

Back