Spremte se spremte verniciii , teška će borba da bude ....

Može. Onaj tko je stvorio dušu može ju i ugasiti. To je dio slobode....ako duša ne želi biti Božje dijete, Bog će joj pomoći da se ugasi.

Kod tebe se očito ne zna što je Bog a što duša. Duša jeste "stvorena na Božiju sliku i priliku" ali važi gore rečeno.
Sve ovo što si rekao, pročitao si u Biblji i maučio na pamet, bez ikakvog objašnjenja i razumevanja i sada veruješ da je sve to istina. To je čisti fanatizam. Imajući na umu da postojanje materije, života i Univerzuma ima svoje objašnjenje, kao i dokaze u nauci i ljudskom iskustvu, tako da više nije potrebno ni u šta da se veruje. Ja sve te dokaze i objašnjenja znam i mogao biih sve, na tvoj zahtev da ti dam, ali ti se plašiš da bi na taj način mohao da izgubiš svoju veru i odeš u palao. Jer po tvom verovanju, spasiće se samo onaj ko veruje. A po mom znanju, spasiće se samo onaj koj i zna, a oni koji veruju idu u pakao. Ne po nečijoj tuđoj volji i odluci, već po vlastitoj. I ne u nebeski pakao, već zemaljski, koji vernici raznih vrsta i profila (ideologija, politika, religija i nacija) sami prave, zbog međusobmoh podela. mržnji i ratova, jer ne mogu da se slože čija vera je prava, a čija kriva. Ako ne veruješ, pogledaj današnje vesti i uveri se da će i danas, kao i svih proteklih dana, meseci, godina i i stoleča, barem nekoliko stotina vernika na Zemlji, a nekada i mbogo više, da ode u pakao i izgori u njemu.

Može. Onaj tko je stvorio dušu može ju i ugasiti. To je dio slobode....ako duša ne želi biti Božje dijete, Bog će joj pomoći da se ugasi.

Kod tebe se očito ne zna što je Bog a što duša. Duša jeste "stvorena na Božiju sliku i priliku" ali važi gore rečeno.
A što se duše tiče, niko ti je nije dao i niko ti je ne može oduzeti.Duša je ono što zovemo imenom "Svest" ili "Bog". To je ono što je besmrtno, što niko ne može ni stvpriti, ni uništiti. To je ono jedino koje postoji. Postoji samo po sebi, kao svoj i uzrok i posledica, tako što se po principi "jaje-pike-koka" večito pretače kroz svoja tri psirodna oblika istanja. Sve uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji.

Imag  2e1.jpg

Prilozi

• Imag  2e1.jpg
    Imag 2e1.jpg
    117,3 KB · Pregleda: 0
Duša je ono što zovemo imenom "Svest" ili "Bog".
Ne valja ti što miješaš pojam duša sa Bogom jer Bog je stvaralac i kontrolor duše. Bog ne ulazi u probleme svoje svijesti a duša ulazi. Ti si ovdje da pomogneš dušama (tako si zamislio svoju misiju) a Bog je taj koji će te dijelom nagraditi a dijelom kazniti već ovisno što kako kvalitetno radiš.

To je ono što je besmrtno, što niko ne može ni stvpriti, ni uništiti.
Nekad sam kroz Bhagavad gitu vjerovao u dušu kao vječni entitet koja je "vječni djelić Boga" a sada nisam vjernik, sad sam znalac istine a ti si vjernik. Duša jeste stvorena od vječnog materijala, BOžijeg duha ali sama po sebi nije vječna već ima svoje prvo svijesno buđenje u identitet ili entitet.

Ne valja ti što miješaš pojam duša sa Bogom jer Bog je stvaralac i kontrolor duše. Bog ne ulazi u probleme svoje svijesti a duša ulazi. Ti si ovdje da pomogneš dušama (tako si zamislio svoju misiju) a Bog je taj koji će te dijelom nagraditi a dijelom kazniti već ovisno što kako kvalitetno radiš.

Nekad sam kroz Bhagavad gitu vjerovao u dušu kao vječni entitet koja je "vječni djelić Boga" a sada nisam vjernik, sad sam znalac istine a ti si vjernik. Duša jeste stvorena od vječnog materijala, BOžijeg duha ali sama po sebi nije vječna već ima svoje prvo svijesno buđenje u identitet ili entitet.
Od vere do vere, svi vernici različito veruju i daju različite opis Boga i duše. Mene to ne zanima. Ja znam da samo Svest postoji, tako što se večito, po principu "jaje-pile-koka", pretače kroz svoja tri prirodna oblika i stanje. Za to postoje dokazi i logika koja može da se razume.

Od vere do vere, svi vernici različito veruju i daju različite opis Boga i duše. Mene to ne zanima.

Zato je Bog i teologija veliko iskušenje te kroz tu vatru mudrosti i znanja duša i mora proći.

Ja znam da samo Svest postoji, tako što se večito, po principu "jaje-pile-koka", pretače kroz svoja tri prirodna oblika i stanje. Za to postoje dokazi i logika koja može da se razume.

Postoji vrhunska svijest Boga, njegova je svijest stabilna i ne može ući u kritične promjene, zato je nauk o tom Bogu vrhunska stvar za ljudsku dušu. On daje duši mogućnost izlaska iz tih tvojih opisanih stanja i bitisanje u vječnooj stabilnosti i blaženstvu. On nudi to ili smrt duše jer opcije vječnih reinkarnacija i drugih promjena nije dio njegovih ponuda, te on ne dozvoljava da to bude vječno.

Zato teologija uči-bit će frke ako ne realiziramo Božiju volju. Ti nudiš nauk u kojemu nema frke jer itako
sve se mijenja kroz tri prirodna stanja.

Zato je Bog i teologija veliko iskušenje te kroz tu vatru mudrosti i znanja duša i mora proći ili izgoriti.

Postoji vrhunska svijest Boga, njegova je svijest stabilna i ne može ući u kritične promjene, zato je nauk o tom Bogu vrhunska stvar za ljudsku dušu. On daje duši mogućnost izlaska iz tih tvojih opisanih stanja i bitisanje u vječnooj stabilnosti i blaženstvu. On nudi to ili smrt duše jer opcije vječnih reinkarnacija i drugih promjena nije dio njegovih ponuda, te on ne dozvoljava da to bude vječno.

Zato teologija uči-bit će frke ako ne realiziramo Božiju volju. Ti nudiš nauk u kojemu nema frke jer itako
sve se mijenja kroz tri prirodna stanja.

Zato je Bog i teologija veliko iskušenje te kroz tu vatru mudrosti i znanja duša i mora proći.

Zato teologija uči-bit će frke ako ne realiziramo Božiju volju. Ti nudiš nauk u kojemu nema frke jer itako sve se mijenja kroz tri prirodna stanja.
Ti veruješ da Bog postoji i o njemu pričaš nadugo i naširoko, a nikakvi dokazi ne postoje da Bog čak i postoji. Ja pričam nadugo i naširoko o Svesti , za koju postoji bezbroj dokaza da postoji.

Ti veruješ da je Bog trojedan, da je nestvoriv, neuništiv, sveznajući i da je svenoćan, a nikakvih dokaža za to memaš- Ja pričam da je Svest trojedna, da je nestvoriva i neuniptiva, sveznajuća i svemoćna. Za sve to prilažem proverljive i neoborive dokaze, i logička objašnjenja pomoću kojih to može do kraja da se razume.

Hinduisti i jriščani su veru o tojednom Bogu preuzeli od Simerana i Starih egipćana, koji su bili napredniji od nas i koj su znali istinu o postojanju stvarnosti. Hinduisti i jrišćani još uvek nisu shvatili da su Sumerani i Stari egipčani sa rečju "Boog", označavali pojam "Svest".

Ti veruješ da Bog postoji i o njemu pričaš nadugo i naširoko, a nikakvi dokazi ne postoje da Bog čak i postoji.
Dakako da postoje razumni dokazi da Bog postoji. Njutn je naprimjer davao razumne dokaze. On je znaš neki čikica iz tvoje nauke.
Hinduisti i jriščani su veru o tojednom Bogu preuzeli od Simerana i Starih egipćana, koji su bili napredniji od nas i koj su znali istinu o postojanju stvarnosti.

Pametni ljudi, dakle nešto su znali o trojednom Bogu.

Hinduisti i jrišćani još uvek nisu shvatili da su Sumerani i Stari egipčani sa rečju "Boog", označavali pojam "Svest".

Dakako da je Božije svjetlo dolazilo u razne narode u raznim vremenima. JHVH kaže "Moje je pravo nad svjetlo narodima".

Bog JHVH ili "Ja jesam koji jesam" je Božje ime koje se odnosi na izvornu svijest. koja je uzrok svih drugih svijesti pa i tvoje. Ja sam to znao još kao mala beba. Tako da me nemaš što učiti a ja tebe imam štošta učiti. Kao što si čuo već - ja sam najpametan teolog ne ovaj svet. O tome i ptice na granama već cvrkuću.

Volim tvoje postove, samo ti piši

Ma kakav verski sukob, ne budite naivni.
Uvek i samo pohlepa. I nagon čoveka za samouništenjem o kojem je još S. Frojd govorio.
A evo još malo citata nepoznat autor
" kad ne znaš zašto se nešto lokalno ili globalno dešava samo prati put novca."

Ja vidim da te dotiče, da te dotiče kao vernika i dobru osobu i to je Sasvim dovoljno, a ta zamršena klupka ne možeš odmotati tako da dozvoli sebi da budeš srećna.

👏🤍👏
E onda da pišem 😉
Na prvi pogled ti se čini da nije vjerski rat ali je korjen problema u religijskim ubjedjenjima koja su odredila ponašanje nekih zajednica i za ostvarenje cilja im treba novac i moć.

Da bi shvatili moramo znati razliku između Judeizma tj Ortodoksnih Jevreja i Hrišćanskih Cionista. Te dvije grupe su u velikom konfliktu jer Ortodoksni jevreji smatraju da treba da čekaju Mesaju i da sve ide samo svojim tokom dok Hrišćanski Cionisti samovoljno pokušavaju izmanipulisati proročanstvo i ubrzati proces.
Proročanstvo Hrišćanskog Cionizma kaze sa će Isus sići kad se ispune 3 uslova a jedan od 3 je da nakon što Hram na “Dome of The rock” bude izgradjen po treći put i da će nakon toga vladati 1,000 godina mir. E sad, tu ja danas džamija i znači treba je skloniti tako što će se teren malo raskrčiti.

Neki su čak smatrali Njutna za izabranog tvorca Hrišćanskog Cionizma pa je i on sam vjerovao da je izabran da nađje matematički dokaz za postojanje Boga i matematički dekodira Bibliju.

Znači, da nije bilo religijske ideje nebi bilo ni potrebe da imaš toliku moć i novac.
Sad tu ukapiraš ko je sve član Hrišćanskih cionista i od kad, koliko ih ima..i svi sukobi zadnjih 1,500 godina nam budu jasniji a i sukob unutar njih samih.

Dakako da postoje razumni dokazi da Bog postoji. Njutn je naprimjer davao razumne dokaze. On je znaš neki čikica iz tvoje nauke.
Da je Njutn imao neki dokaz, tada danas vera u Boga ne bi bila vera, već nauka. Njutn nije imao nikakav dokaz o Bogu, usto kao ni ti.
Pametni ljudi, dakle nešto su znali o trojednom Bogu.
Slažem se. Ti pametniji su bili Sumerani, Atlantiđani, Lemuranii, Stumerani, Stari Egipćani itd. Ali to što su oni zvali imenom "Bog", u prevodu znači "Svest".
Dakako da je Božije svjetlo dolazilo u razne narode u raznim vremenima. JHVH kaže "Moje je pravo nad svjetlo narodima".
Svjelost jeste fizička manifestaciha Svijesti. Tesla, na primer, kaže: "Sve je energija, sve je elektricitet, sve je svjetlost. Dakle, kada se čestice nematerijalnog Kvantnog vakuuma, t,. nematerijalne Svesti, koja izfleda kao ništa, napregnu i polrenu, one fizički počinju da se manifestuju kao energija, elektricitet i svetlost. Ali te napregnute i pokrenute čestice i polja Kvantnog vakuuma nisu samo energija, svetlost i elektricitet, jer sem fizičkim sposobnosti naprezanja i kretanja, raspolažu i psihičkim sposobnostima opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja tog svog naprezanja i kretanja. Dakle te čestice i polja su čestice i polja napregnute i pokrenute Svesti. Jer tih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti kojima raspolažu su osnovni faktori Svesti Da nije tako, one be bi mogle da evpluiraju i svojim organizovanim kretanjem i radom ssagrade tela atoma, nebeska tela, galaksije i tela ćelija, biljaka, životinja i ljudi. Sve se to u nauci zna i više nema potrbe da ljude zamlaćujemo nekakvim izmišljenim, bajkovitim pričicama o Bogu.
Bog JHVH ili "Ja jesam koji jesam" je Božje ime koje se odnosi na izvornu svijest. koja je uzrok svih drugih svijesti pa i tvoje. Ja sam to znao još kao mala beba.
Pa, ako je JHV ("Ja koji jesam") ime za Vrhovnu svest, u čemu je onda problem, jer ja upravo i nudim dokaze i logiku po kojoj postoji samo Svest. Samo što ja idem i dalje od toga. Dajem pčis proverljive i razumljive odgovore i na pitanjaŠTA je Svest, KAKO ona postoji i ZAŠTO. A vama vernicima se to ne dopada, jer vam je lakše da verujete u bajke, nego da npregnete um i razumete kako stvari u prirodi stoje.
Tako da me n emaš što učiti a ja tebe imam štošta učiti.
Ti mene možeš naučiti samo u šta ti sve veruješ, a tvoja vera ili bilo čija druga mene ne zanima. Zanima me samo Istina koja može lako da se proveri, objasni i razume, da ništa ne mora da se veruje. Ja sada takvom istinopm raspolažem. Vernici nemaju razloga da je odbacuju, jer, zapravo, to što ja nudim, su dokazi za sve ono u šta vi vernici verujete. I jedini ratlog da tu Istinu odbacije jeste što ne želite istinu da znate i razumete, zato što vam je lakše da bez dokaza i razumevanja verujete.
Kao što si čuo već - ja sam najpametan teolog ne ovaj svet. O tome i ptice na granama već cvrkuću.
Svaka čašt, baš me radije što imam priliku da sa jednim takvim visiko rangiranim tologom mogu da imenimo svoja znanja i iskustva. A ni ti ne bi trebalo mene da ignorišeš ili omalovažavaš, jer i ja sam najveći filozof na svetu. Mnogo toga iz vlastitog iskustva o Bogz znam više ood tebe. Čak mogu da ti ga i pokažem na video snimku da vidiš kako izgledaa Bog kao svetlost, sa kojim su svi poznati proroci sveta kontaktirali, pa i Isus Hrist, kao i ja sam, mnogi puta prilikom mojih izlazaka iz tela. U sredini ove bele svetlosti, kao što se primećuje, nazire se ljudski lik. Ovakvih "Svetlosnih bića" poznatih pod imenom "Božiji anđeli" ima mnogo. Oni se ljudima predstavljaju umenom "Bog". Oni crtaju one krugove na žitnim pljima u Englesjoj i drugim delovima sveta. Oni brinu o razvoju Čovečanstva i na ljude prenose razna znanja. Tesla, na primer, od jednog takvog "Anđela" je primio svo znanje iz oblasti elektrotehnike, da bi se na taj način unapredilo Čovečanstvo na tehnološkom i ekonomskom planu. Tesla lično tvrdi da postoje svetslosni iuvori u kojima postoje sva znanja, iz kojih se mogu dobiti sva znanja. A ja sam od istog takvog bića primio ibjašnjenje postojanja materije, života i Univerzuma, prilikom mnpgoh susreta sa njim, u vremenu od 1980-1995 godddine. Ptimio sa objašnjenje Univerzalnog Zakona sveukupnog postojanja. Koji je najavljen u Otkrivenju pod nazivim "Večito evanđelje" ili "Večota istina". Mislim da bi trebalo da se zamisliš oko svega ovoga što ti rekoh, pre nego pomisliš da biti ti kao "najveći svetski teolog" , mogao da zbaš više i bolje od toga.

E onda da pišem 😉
Tako je Bogulica. Svetske verske institucije, isto kao i političke, nisu tu ni zbog vere ni politike, već isključivo zbog vlasti nad ljudima i zbog novca. Dok ljudi za novac koji im daju, nemaju nikakve koristi, jer kao nakbadu za taj novac dobiju samo političke i verske dogme, ratove, stradanje, patnju i siromaštvo. Sve zbog njihove borbe za vlast i teritorije. I za mase ljudi sa tih teritorija koje smatraju svojim privatnim vlasništvom sa kojim mogu da rade šta im se prohte. Dok sama Istina o zakonima po kojima postoke materija, život i Univerzum, njih uopšte i ne zanima, već samo verske i ideološko-političke bajke koje manipulacijom nameću ljudoma, da ih lakše pridobiju za sebe. Jer što je više ljudi kojii im veruju i uz njih pristajum, odmah su veći i njihovi novčani prihodi u vidu raznih priloga i poreza koji su ljudi obavezni da plaćaju.

Back