Spremni na sve - karijera, posao & beskrupuloznost

Treba vam posao, želite da napredujete u karijeri, potpisujete važan ugovor....spremne/spreman na sve?

Kolika je cena, šta je to tačno, ili koliko vredi?
Ogromne su razlike između "treba mi posao" i "želim da napredujem", posmatrano spram spremnosti na sve.

Ko nema posao i bilo kakvu platu, taj je relativno spreman na sve - ovisi o tome izdržava li ga ko ili ne, ima li šteka ili ne i hrani li još koja usta ili ne.
Da nemam nikakav posao, nikakav štek i da imam dete koje ovisi o meni... pa verovatno bih bila spremna na sve.

Da u startu imam posao, ali samo želim da napredujem, na malo čega bih bila spremna.
Beskrupulozna nisam, psihopata nisam i prostitutka nisam.

Ja ne spadam u vecinu ljudi koji vole i zele radno vreme isto, mesto isto, vreme isto, dozivotno i sl
Da sam u kancelariji istoj godinama isti posao nasli bi me obesenu o kvaku :lol:
Zato ni ne radim u kancelariji, ne radim jedan posao na jednom mestu i sl
Ja ni u jednom gradu ne mogu da sam dugo, taman posla ista soba isti sto stalno :pljus:
Nismo svi skovano za isto, pa svako neka tezi onome sto zeli

Ima stvari na koje ne bih pristala i ima na koje bih ako je nesto sto stvarno volim...

ne bih se ebala sa shefov i ne bih radila u arapskim vukoebinama tipa dubai. dzabe im pare i dalje su kozoebi iz vukoebina.

Radim u hotelijerstvu pa znam da u Dubaiju u toj bransi nema para kako to neki misle. Razlika u plati je mala. na brodu moze da se zaradi mnogo vise. Jedino moze dugorocno da se isplati za one koji zele da napreduju u korporaciji u kojoj rade. Ili ako im je to nacin da steknu iskustvo pa da idu dalje. Ili da iskoriste taj boravak u Dubaiju za pronalazenje nekog dobro placenog posla u struci koja se dobro placa. Recimo moja bivsa koleginica otisla je u Dubai kao maserka a posle se zaposlila kao zubni proteticar sto joj je inace struka. Sada joj je mnogo joj je bolje nego sto bi to bilo u Srbiji ali planira da nadje posao u nekoj zapadnoevropskoj drzavi.

Dubai nije zamisljen kao mesto gde ce jeftina radna snaga dobro zaraditi vec kao mesto gde ce bogatasi uzivati a vlasnici hotela, ugostiteljskih i slicnih objekata dobro zaraditi.

...u hotelima je plata uzasno mala, znaju ovde ljudi da dodju za 600 evra mesecno koliko je po radnjama, i to jakim radnjama...ovde dobru platu imaju lekari, arhitekte, inzenjeri, piloti i mi nismo lose...i to ne svi inzenjeri, vecinu ce oni uzeti sa Filipina i iz Indije...zapravo ce oni za sve uzeti masu Indijaca, koji se skoluju odlicno...

...sta bih radila za novac, dovijala se, uvijala kao zmija, radila van struke, radila ispod kvalifikacije...svako ima svoju cenu, to je moje najiskrenije misljenje...samo se cena razlikuje...nema idealnog posla, okruzenja, novca, kolega, "dovoljno malo godina" imam da cenim svako iskustvo jos uvek ali svakako da imam cilj i da se ka njemu nekada ne krecem nikako, nekada zaobilazno, nekada sporo kao puz ali verujem u onu svojim tempom kroz svoj cilj...jedino sta ne bih radila to su veze, poznanstva, mito...mada i za to nikada ne reci nikad, zivot mi je bio skola da su retke stvari koje se odbijaju apriori i za sva vremena...djonom.

Treba vam posao, želite da napredujete u karijeri, potpisujete važan ugovor....spremne/spreman na sve?

Kolika je cena, šta je to tačno, ili koliko vredi?

prezirem karijeriste
prezirem ljude koji su spremni da idu preko leševa do cilja, mada takve niko ni ne voli...
nisam vaspitan u tom duhu, čast, obraz i poštenje su nešto čemu sam učen od malena, što mi je usađeno u svest...mada kad pogledam i nisam neke koristi od toga u životu imao (osim što to neki ljudi umeju da prepoznaju i cene) jer se zna da ljigavci i beskrupulozni ljudi uspevaju

Back