Spremni na sve - karijera, posao & beskrupuloznost

Treba vam posao, želite da napredujete u karijeri, potpisujete važan ugovor....spremne/spreman na sve?

Kolika je cena, šta je to tačno, ili koliko vredi?

Pa ne pristajem bas na sve. Pre nego sto sam potpisao kod sadasnjeg poslodavca sam insistirao na tome da ne zelim all-in ugovor i da mi fleksibilno radno vreme znaci mnogo. Za razliku od nekih kolega nemam all-in vec svoje prekovremene sate mogu da isplatim ili da umesto toga uzimam slobodne dane. A rezim fleksibilnog radnog vremena svakako vlada u firmi, tako da mozes doci u 06:00 (kao sto cesto radim), a mozes kao neki doci tek u 10:00.
Tako neke stvari su bitnije od monetarnog faktora.
E sad, to je tako jer sam tako u mogucnosti ovde. Sto se tice Australije tamo bi i zena i ja prihvatili za pocetak posao cistaca/cistacice, nikakav problem. A ne bi nam ni tesko palo s´obzirom kolike su im plate. Za ne poverovati... :klap:

Na to se moze gledati iz raznih perspektiva.
Ako mislis da je sloboda da nemas posao i da za uzvrat imas puno vremena da blejis - hmmm.
A neki gledaju na to ovako: taj posao, taj zaradjeni novac mi omogucava slobodu, koju ne bih imao inace.
Ovo su samo dve varijante...

Mislila sam vise u smislu, ne zelim da radim stvari po tudjem diktatu a protiv mojih moralnih nacela, zato sto hocu poziciju. Pozicija me nikada nije interesovala. Mozda sam mogla vise da napredujem ali nikada nisam volela da se uvlacim i da pijem kafu sa onima koji mi ne prijaju.Zato sam sa druge strane spremna da krvavo radim, ali za sebe. Ne za drugog.

Naravno da mnogo puta precutis i gledas da se prilagodis i kada ti stvari ne odgovaraju zato sto je to posao, ali postoji mnogo poslova gde ne moras sebe da uprljas a opet mozes lepo da zaradis. Zavisi da li si spreman da krvavo radis ili da usmeris snagu u tom pravcu da se slihtas a na racun toga napredujes.

Mislila sam vise u smislu, ne zelim da radim stvari po tudjem diktatu a protiv mojih moralnih nacela, zato sto hocu poziciju. Pozicija me nikada nije interesovala. Mozda sam mogla vise da napredujem ali nikada nisam volela da se uvlacim i da pijem kafu sa onima koji mi ne prijaju.Zato sam sa druge strane spremna da krvavo radim, ali za sebe. Ne za drugog.

Naravno da mnogo puta precutis i gledas da se prilagodis i kada ti stvari ne odgovaraju zato sto je to posao, ali postoji mnogo poslova gde ne moras sebe da uprljas a opet mozes lepo da zaradis. Zavisi da li si spreman da krvavo radis ili da usmeris snagu u tom pravcu da se slihtas a na racun toga napredujes.

Pozicija sefa me nikad nije zanimala. Oduvek sam bio strucnjak za nesto, a nikad nisam tezio karijeri sefa.
Ovde gde sad radim je hijerahija ravna...tako da veoma cesto i CEO radi zajedno sa obicnim radnikom na nekim stvarima. Uglavnom su svi na "Ti" i jako je malo sefova u firmi.

Pozicija sefa me nikad nije zanimala. Oduvek sam bio strucnjak za nesto, a nikad nisam tezio karijeri sefa.
Ovde gde sad radim je hijerahija ravna...tako da veoma cesto i CEO radi zajedno sa obicnim radnikom na nekim stvarima. Uglavnom su svi na "Ti" i jako je malo sefova u firmi.

To je super. Kod nas ti se smuci ko je na poziciji. Sve sami nesposobni i politicki podobni. To me nikada nije interesovalo.

@Višnja: nisam to definisao odlaskom tamo kao hrabrost,
recimo ludost a posle nekako čovek upozna sebe
kakav je i u rizičnim situacijama.

stavio sam glavu u torbu da bih pružio porodici više od preživljavanja u Srbiji,
nisam znao da li ću izdržati i uspeti, ali jesam :)
Ta moja ludost, kao i svačija slična ovoj
otvori vrata za koja ni ne znaš da postoje!

@Kvinsi: uhh... ja bih, navuče se čovek lako na to! :D

@Višnja: nisam to definisao odlaskom tamo kao hrabrost,
recimo ludost a posle nekako čovek upozna sebe
kakav je i u rizičnim situacijama.

stavio sam glavu u torbu da bih pružio porodici više od preživljavanja u Srbiji,
nisam znao da li ću izdržati i uspeti, ali jesam :)
Ta moja ludost, kao i svačija slična ovoj
otvori vrata za koja ni ne znaš da postoje!

@Kvinsi: uhh... ja bih, navuče se čovek lako na to! :D

odlicno si ovo opisao :D
sad kad nakon skoro 20 godina gledam na to, bilo je posledica iskljucivo moje ludosti, ali otvorilo je toliko mogucnosti kasnije da sada ne bih bila ovo sto jesam i ovde gde jesam bez tog iskustva :D

odlicno si ovo opisao :D
sad kad nakon skoro 20 godina gledam na to, bilo je posledica iskljucivo moje ludosti, ali otvorilo je toliko mogucnosti kasnije da sada ne bih bila ovo sto jesam i ovde gde jesam bez tog iskustva :D

E to, stisneš mooda ili dojke u tvom slučaju, da prostiš :rumenko:
i posle svih tih peripetija i sra.nja koja prevališ, budeš zadovoljan
onim što si postigao i pnim što ti se otvara :)

Treba vam posao, želite da napredujete u karijeri, potpisujete važan ugovor....spremne/spreman na sve?

Kolika je cena, šta je to tačno, ili koliko vredi?

Nisam spremna na sve. Ne patim ni od polozaja ni od ne znam ni ja kakvog novca.
Najvise bih volela sasvim prosecan posao i primanja. Da moze normalno da se zivi bez izivljavanja. Sta vredi onima koji mnogo zarade kada nemaju vremena to da potrose!?
Zao mi je sto se radno vreme pomerilo. Pre, kada se radilo do 14-15h se dan mogao planirati. A sada... :(

Back