Spremna inauguracija Tomislava Nikolića

Ако се нису смејали његовом претходнику неће ни овом....

Vidis, situacija je vrlo nalik Langilierosima, neka cudna energija se siri, na izbore niko ne izlazi al' niko se i ne buni...i ne brine, covek koji bi trebalo da radi na skeli sa zidarskom kapicom postaje predsednik, nastavnik psihologije prestaje da bude predsednik al' postaje premijer, onaj motkom najuren se ceka k'o "mir mir" faktor stabilnosti, samo se po isturenoj bradi vidi ciji je mali dok coveka koji je sredinom mracne decenije (koja nekako vise i ne deluje tako mracno, valjda se igrao remi i negovao komsiluk, objasnise nam gastarbajteri da smo tada zapravo bili slobodni i sretni, oaza medj' kolonijama) zadesi zona sumraka kad upali vesti i vidi da se na brzom mediju bas nista promenilo nije...plus koji Turcin, novinari dobili par bora, gologuzi orjent se meskolji, Toma i Kostunica promenili kurs al' sve stoji i sve je kako treba, vreme ne tece, panta rei ne vazi. Niko nam se i ne smeje jer nas niko i ne primecuje, sto nas, priznajem, jedino vredja i budi iz rupe koja nam se omilela.

Lepo od tebe:)
Nego, to jeste duznost predsednika, ako niko nema vecinu, on daje mandat onoj stranci koja je dobila najvise na izborima. To je bila SNS- nisu pronasli vecinu...Zatim je DS dodelio mandat da sastavi vladu, jos nisu. Na red dolazi treca po velicini stranka SPS..Tacno je, dakle.

Tako je po Ustavu.

Znam ja sta je po Ustavu ali on me uveravao da ce Dacic biti Premijer u Vladi sa SNS i URS ili uz podrsku DSS umesto URS-a.
Ne znam koliko je izvor pouzdan jer sam coveka danas tek upoznao ali je u pitanju veoma poznata "faca" kao vrhunski strucnjak svetskog renomea.

Predsednik Srbije još uvek nije poveravao mandat za sastav Vlade ni jednoj stranci. Samo je obavljao kosultativne sastanke sa predstavnicima stranaka.

Poveravanje mandata se vrši mandataru. Određenoj ličnosti.

Zato sam tako i napisao!

Znam ja sta je po Ustavu ali on me uveravao da ce Dacic biti Premijer u Vladi sa SNS i URS ili uz podrsku DSS umesto URS-a.
Ne znam koliko je izvor pouzdan jer sam coveka danas tek upoznao ali je u pitanju veoma poznata "faca" kao vrhunski strucnjak svetskog renomea.

Zato sam tako i napisao!

ali moj odgovor nije bio namenjen tebi,

već ovima što tvrde da je po Ustavu već davao

mandat sns-u, pa ds-u ...

Mislim da tvoja info nije tačna.

Ok, mislio sam da je meni namenjen.
I jasam izrazio rezervu ali covek je autoritet u svojoj struci pa rekoh, mozda je i u politici. Videcemo, mozda i bude tako!

Logika? Ima smisla da premijer bude ili Jorgovanka ili Tadić. Dačić? Možda sa SNS-om i DSS-om, ali zašto bi SNS na to pristao?

Danas sam čula jednu logičnu izjavu al' se ne sećam ko reče.

Naime, Demokrate gledaju kako da zadrže poluge vlasti, a da prevale odgovornost. Za ekonomiju i Kosovo.

Ovo mogu da postignu samo u koaliciji sa SNS-om.

Poslednja izmena:

Zato sam tako i napisao!

Upravo Dacic sve vreme (pa i danas) naglasava da nema pregovora sa SNS, ne znam ko ti je to rekao, ali, Dacic ima nameru da za sebe i svoju partiju iskamci najvise ministarskih mesta i tu je zapelo.

Ne znam sta ceka Tadic, mada je rekao da nece biti premijer (kao da je neko poverovao onom ko je tolike godine lagao) ili-ili. Znaci, skupice se DS, SPS, SPO i nesto manjina, dovoljno za 126. poslanika.

Ne zaboravimo da su oni sa 126. poslanika izgurali cetvorogodisnji mandat, ne moraju da prave nikakav "ugovor"sama vlast i sve sto uz nju ide- dovoljan je ugovor da se drze jedni drugih k'o pijan plota.

Upravo Dacic sve vreme (pa i danas) naglasava da nema pregovora sa SNS, ne znam ko ti je to rekao, ali, Dacic ima nameru da za sebe i svoju partiju iskamci najvise ministarskih mesta i tu je zapelo.

Ne znam sta ceka Tadic, mada je rekao da nece biti premijer (kao da je neko poverovao onom ko je tolike godine lagao) ili-ili. Znaci, skupice se DS, SPS, SPO i nesto manjina, dovoljno za 126. poslanika.

Ne zaboravimo da su oni sa 126. poslanika izgurali cetvorogodisnji mandat, ne moraju da prave nikakav "ugovor"sama vlast i sve sto uz nju ide- dovoljan je ugovor da se drze jedni drugih k'o pijan plota.

Sve govori da ce biti tako ali eto, posto to danas cuh od takvog (doduse strucnog) autoriteta, podelih sa vama!

:D

547122_10150852655106906_2065630937_n.jpg

Kad mi objasnis u kojem si ti TRIPU kad smatras da je smrt PRELAZNA bolest, pa ces je jos dobiti od Tome "grobara"!

Pa neće samo on biti tamo...
Mo'š misliti, koliko je to gljivica, virusa, bakterija, gmizavaca, insekata, go****vana na jednom mestu

Sve u svemu....POMIJE

Neki nisu "grobari" a "sahranise" sebe i partije:cool:

Polako.... Još ni inauguracija nije odrađena. Videćemo šta će biti. Čim pre.

Back