Spremite se za 75 dana službe

Puno dreke nizašta. Ovo nije nikakvo služenje vojnog roka. Minimum bi trebalo biti šest mjeseci. Dva mjeseca temeljne, četiri mjeseca specijalističke obuke. Prije su ljudi bili dvije godine, mornarica tri godine vojske. Dođeš jednom kući na dopust i to ako imaš sreće. Zlatna vremena sukoba Sovjetskog Saveza i Jugoslavije!

Puno dreke nizašta. Ovo nije nikakvo služenje vojnog roka. Minimum bi trebalo biti šest mjeseci. Dva mjeseca temeljne, četiri mjeseca specijalističke obuke. Prije su ljudi bili dvije godine, mornarica tri godine vojske. Dođeš jednom kući na dopust i to ako imaš sreće. Zlatna vremena sukoba Sovjetskog Saveza i Jugoslavije!
Možda grešim ali u tvojim rečima vidim strah na pomisao da će milion mladih Srba uzeti puške u ruke.

Pranje para...sta bi drugo , nego to je nama srbima nebitno , pere pare na milion nacina , i nijedan nam nije los i neprihvatljiv...nego eto ima ta dodatna komponenta da u vojsku mogu da dodju i razni kriminogeni elementi , ima dece a kamoli 19 godisnjaka koji su debelo zabrazdili u kriminal i to grupni i sta neki ugovorac ili oficircic ce da ima mudanca da mu stane na crtu , hoce malo sutra....ima da radi sta mu klinac kaze i jos da dodaje mucenje onima bez veze..

Ja sam imao slucaj kad je bila takva situacija , pa mi se pozalio decko iz unutrasnjosti , kako ga muce i njega i celu desetinu u ceti pri VMA, i tad sam osetio da treba da se pojavim gore i da popricamo malo sa tim oficircicima crnogorcima, koji su deo problema a i sa tim beogradjanima ili drugim tipovima koji glume krimose u toj jedinici gore...

Nego decko je procenio da moze da podnese, ja sam procenio da ne moze, ispalo je da ne moze, ali je pukao posle vojske...
To je moja greska sto postujem onog ko je covek da sam bira sta hoce ili nece, ali je skoro uvek pod uticajem vaspitanja koje je pogresno ...mazohisticko ...

Da smo tada upali u tu pridruzenu cetu , ne bi madjar koji je takodje bio zrtva pobegao iz kasarne, covek spasavao zivu glavu , ko zna koju je kaznu dobio , sve3 prikrili drugi oficiri , a i posle kad je pobegao , tek onda smo trebali , da ih razvalimo totalno , ja nemam kriminalnu grupu ali imam puno poznanika a na onakvo mucenje reaguju i ovako su mirni , ferka ljudi ...ali nanjuse kad se smrad rasiri previse...

Ali eto tad sam ispostovao procenu zrtve, i znam da nije pametno...

E toga se ja bojim...

Možda grešim ali u tvojim rečima vidim strah na pomisao da će milion mladih Srba uzeti puške u ruke.

😂😂😂😂

Keyboard-warrior.jpg

Čitam jutros na vestima, dao crveno svetlo za uvodjene vojnog roka od čini mi se 15 septembra?
Koliko je to zaista realno? Šta vi mislite, naročito mladji do 30 godina?

Meni je lilno sve jedno dok mi plate, ali nadam se da će da mi sašiju dobru informu, treba i upkaovati mrcinu od 120 kila u informu.
Zamislite samo 12 generacija spremiti za Vojsku, pa troškovi osposobljavanja kasarni, hrana, kreveti, grejenja, WIFI, medicinska nega?

Odkale Vojsci Srbije toliko sredstava?

More, nemoj da si derpe i idi odsluži bez da ti plate. Sanjaj o uniformi po meri i nećeš se mnogo najesti u vojsci. Grejanje je negde na kube pa ćeš morati ložiti spavaonu kada dodje zima. Obično to požarni radi. Wifi nemaš, moraš svoj net.

Medicinska nega, naučiš nešto i o tome da sebe izlečiš. Nije loše.

Možda postaneš muškarac a ne balvan od 120 kila. :mrgreen:

Čitam jutros na vestima, dao crveno svetlo za uvodjene vojnog roka od čini mi se 15 septembra?

Meni je lilno sve jedno dok mi plate, ali nadam se da će da mi sašiju dobru informu, treba i upkaovati mrcinu od 120 kila u informu.
Zamislite samo 12 generacija spremiti za Vojsku, pa troškovi osposobljavanja kasarni, hrana, kreveti, grejenja, WIFI, medicinska nega?

Kakva obuka za tako malo vremena. To je glupost. To je trošak, bacanje para za uniforme za vas bezveznjake, a takvi ste svi vi mladi danas, za tako kratko vreme. Par trenirki vam je dovoljan za tu "obuku". Najbolje da spavate kod kuće i idete na obuku kao na posao.
Vojni rok treba da traje minimum godinu dana.

Ja ostajem pri stavu da musko koje ne sluzi vojni rok nije musko..
Treba to iskusiti,,ja sam bio godinu dana i tri mes produzetka pa mi nista ne fali ..a 75 dana to je je osnovna ubrzana obuka ,rukovanje oruzijem,i ovisno koji ves..msm da je to pametno sto drzava investira u vojnu obuku.

Neće niko ništa šivat za tebe. Kada vas iskrcaju iz autobusa postrojit će vas u dvije kolone i pravac skladište. Tamo će te dočekat neki čika, odmjerit će te pogledom i otprilike ćeš dobit uniformu po njegovoj procjeni. Pitat će te koji broj čizama nosiš i moli Boga da imaju tvoj broj. WiFi vam neće biti potreban. Imat ćete jedan TV i to je to. Valjda će TV biti u boji. U sobi će vas biti pedesetak, imat ćete krevete na kat. Biraj gornji krevet tako da ti onaj odozgo ne može prdit na glavu. Pretpostavljam da će u sobi dosta smdit. Neka svako pusti jednog goluba u noći nastat će pakao. Problem su i neoprane noge. Ustajat ćete oko pet ujutro, slijedi tjelovježba i trčanje. Svaki dan će vam biti ispunjen. Mobiteli će vam biti suvišni. I tako to će biti otprilike to.

Back