Spremaju rezoluciju o genocidu u Srebrenici: Vučić - sponzori su zamislite Nemačka i Ruanda!

Nebitna u svakom slucaju...

Nego ovo mi je interesantno:

Srbija je uvela sankcije Siriji pa je Sirija glasala protiv ove rezolucije 👍
Uveli smo sankcije i Belorusiji pa je Belorusija glasala protiv ove rezolucije...

Sve slusajuci truli Zapad smo uvodili te sankcije...valjda se sad opametimo...i zato je ovaj dan dobar 👍

...
Да морамо бити пажљивији према савезницима, не треба продавати буљу около...

Etnicko ciscenje je dosta slozeniji pojam tu za razliku od ratnog zlocina i zlocina genocida nije akcenat na lisenju zivota samo,tu postoji vise metoda sa kojima se vrsi represija nad nekim narodom (protjerivanje,zasrtasivanje,vrsenje pritisaka raznoraznih,rusenje imovine necije itd).Ima jos more oblika etnickog cisenja,tu je lisavanje zivota jedna od zadnjih opcija nikako prva

Kod genocida je lisavanje zivota jedina opcija

Sirija je sacuvala Cast i Obraz I glasala protiv! Hvala im!

A Izrael je i napravio ovi ijdrumu, da je stvarno protiv tako bi I glasao. Nego se paljsvine iz CG sad vade na to, da vi valjda skrenuli paznju sa svoje sramote!

Iskreno, od Irana nisam ni ocekivao da ce glasati protiv.
Kad smo kod časti i obraza, mi smo ga još jednom izgubili. Objasnili nam Rusi i Belorusija.
Uredno smo u ovom istom UN glasali za sve gadosti koje je ova grupacija neonacista predlagala protiv njih.
Oni svejedno glasali protiv. Uzdignuta čela.
Ide red Jeljcin, sanstefanske Bugarske i ostalih debila a.

Nebitna u svakom slucaju...

Nego ovo mi je interesantno:

Srbija je uvela sankcije Siriji pa je Sirija glasala protiv ove rezolucije 👍
Uveli smo sankcije i Belorusiji pa je Belorusija glasala protiv ove rezolucije... 👍

Sve slusajuci truli Zapad smo uvodili te sankcije...valjda se sad opametimo...i zato je ovaj dan dobar 👍

...

Svaki dan je dobar dok si ziv, raduj se

Živeo si tamo, možda?
Čovjeku je dovoljna pamet da donese zaključak o nekim pitanjima, dok je neposredno iskustvo za inferiorne. Sam tip umovanja "bio sam tamo 3 mjeseca, 30 godina..." je posve besmislen. najbolji su dokaz ljudi koji su živjeli u SFRJ desetljećima i lupetaju često takve apologetske idiotarije da se bilo kom razumnom smuči.

Prazna glava može biti svugdje koliko hoće i svejedno ništa od toga jer je- prazna.

Čovjeku je dovoljna pamet da donese zaključak o nekim pitanjima, dok je neposredno iskustvo za inferiorne. Sam tip umovanja "bio sam tamo 3 mjeseca, 30 godina..." je posve besmislen.
Meni je relevantnije kada neko životnim iskustvom potvrdi činjenicu a ne da je potvrđuje izjavom ''čitao sam, čuo sam''

Meni je relevantnije kada neko životnim iskustvom potvrdi činjenicu a ne da je potvrđuje izjavom ''čitao sam, čuo sam''
Vidi primjer SFRJ. Većina apologeta je provela desetljeća i svejedno nema pojma. Riječ je o informiranosti i o racionalnoj prosudbi.

Meni to nista ne znaci, jer zavisi od osobe.

Zamisli da se o situaciji u Srbiji i analizi ekonomije i drustva informises samo od vecine ljudi koji ovde zive. Pa oni ne bi umeli da ti tacno opisu ni zasto je suma zelene boje za ozbiljne price o drustvenim temama.

Takodje treba praviti razliku izmedju masakra i teroristickog napada.

Kod maskara su uvijek primarne mete ljudi, nikako imovina ili neke institucije.Tu se primarno vrsi napad na masu ljudi i to se cini konvencinalnim putem, jer je veoma tesko pobiti masu ljudi hladnim oruzjem,vec vatrenim.Izuzetak su logori u ratu.Masakr vrsi pojedinac,moze neka organizacija ilegalna,mogu bande,moze vojska u ratu itd

Kod teroristickog napada se koriste oruzja velike razorne moci i tu se dize javna imovina u vazduh sto bombaskim putem sto bombardovanjem sa neba.Tu je uvijek primarna meta imovina neka ili postrojenja itd ili zgrada itd a ljudi su tu obicno kolateralna steta ako usput neko strada to vam je kolateralna steta.Taj termin se cesto koristi u medijima.Teroristicki napad mogu vrsiti sve organizacije koje u posjedu imaju oruzja vece razorne moci to su projektili raznorazni,bombe,avioni ratni itd.

Mafija nikada ne moze npr izvrsiti teroristicki napad jer nema kapacitet za to,ona je po snazi mnogo slabija od bilo koje teroristicke organizacije

Back