Spremaju rezoluciju o genocidu u Srebrenici: Vučić - sponzori su zamislite Nemačka i Ruanda!

Dobro, neću te ubjeđivati u ono što i sam znaš, samo ću reći da nije rezolucija ta sa kojom imate problem.

Da Srbija isplati, ne znam kakve milijarde, ni ja, ni običan svijet, ne bi vidjeli te pare. Opet bi se rastalili političari i naši i vaši, a narod bi ostao da se glođe.
Puno više bi nam značilo, da prestanete sa onim što sam gore nabrojao, pa da, zaista, nastavimo sa normalnim životom...
Наравно да не треба да ме убеђујеш јер ја знам врло добро да се иза сваког прогласа, документа, резолуције, конвенције и сл. крије нека меркантилистичка и лукративна намера. Нико не доноси резолуцију чисто да би је донео и да она остане мртво слово на папиру, већ жели да путем исте оствари некакав интерес.

То ко ће са чиме да престане, ја не бих почињао у том правцу, јер се намерно не интересујем шта ко ради у околним државама, за разлику од других. Ако бих почео тиме да се бавим, не верујем да би било пријатно за одређене саговорник и учеснике у расправи.

Или би можда била независна држава, која би се издвојила још 1991. године, заједно са САП Војводином...
Не би се јужна покрајина издвојила да јој Балкански касапин није укинуо уставну аутономију. Да је на власти остао наш Србијанац Иван Стамболић, чије су свирепо убиство наредили Балкански касапин и Баба Јула, данас би ми били у Европској унији, и то као део југословенске федерације која би евентуално до сада била више конфедералног типа, а шта нама Србијанцима иначе ништа не би сметало, напротив. Па чак и ако би се покрајине издвојиле, шта се наравно не би догодило да није било вашег неумрлог Балканског касапина и проруских генерала ЈНА који су га подржали далеке 1987ме, данас би сви заједно било у ЕУ односно у Шенгену. А права, органска Србија, иовако-ионако је само тзв. ужа Србија.

• Haha
Reactions: PA8
Не би се јужна покрајина издвојила да јој Балкански касапин није укинуо уставну аутономију. Да је остао наш Србијанац Иван Стамболић чије су свирепо убиство наредили Балкански касапин и Баба Јула, данас би ми били у Европској унији, и то као део југословенске федерације која би евентуално била конфедералног типа шта ништа не смета, напротив. Па чак и ако би се покрајине издвојиле, шта се наравно не би догодило да није било вашег неумрлог Балканског касапина и проруских генерала ЈНА који су га подржали далеке 1987ме, данас би сви заједно било у ЕУ односно у Шенгену.
Није јој укинута аутономија, јер је она остала аутономна покрајина до дана данашњег и то што ти сада овде говориш је чиста неистина.

Да је остао Стамболић, Србија би била не знам шта.

Ево, Македонија се одвојила без рата са Србијом. Зашто они нису у ЕУ? Зашто немају паре?
Зашто немају инфраструктуру? Зашто нису богати?

Они нису угњетавали Шиптаре, попут злог "балканског касапина" Милошевића. Зашто је тамо избио рат?

Само луд човек може да верује у ове ствари.

Укинута јој је суштинска аутономија и зато је народ тамо устао.
Ти чим пишеш овакве ствари, знам да немаш никаквог појма нити полазног основа шта је аутономија.

Србија није имала уставну надлежност на целој својој територији и није имала контролу над сопственим покрајинама. Нигде у свету не постоји таква регулација државе. Шиптарима није била довољна суштинска аутономија већ су тражили републику још 1968. године, када Милошевића није било нигде, тако да те молим да нас оставиш пропаганде и својих митова.

Наравно да не треба да ме убеђујеш јер ја знам врло добро да се иза сваког прогласа, документа, резолуције, конвенције и сл. крије нека меркантилистичка и лукративна намера. Нико не доноси резолуцију чисто да би је донео и да она остане мртво слово на папиру, већ жели да путем исте оствари некакав интерес.

То ко ће са чиме да престане, ја не бих почињао у том правцу, јер се намерно не интересујем шта ко ради у околним државама, за разлику од других. Ако бих почео тиме да се бавим, не верујем да би било пријатно за одређене саговорник и учеснике у расправи.
Naravno! Rezoluciju o obilježavanju i osudi negiranja Genocida u Srebrenici niko i ne donosi, samo da bi se donijelo, već da bi se prestalo sa negiranjem tog genocida. Ako pišeš o hipotetičkoj situaciji, da se nastavi sa "jurcanjem", to je već drugi par rukava...

На територији Косова и Метохије је био немогућ живот још од 1944. године, када су партизани ослободили тај део Србије од нациста, фашиста и балиста. Избила је побуна и ангажоване су огромне снаге да је угуше. Борба са побуњеницима је трајала до 50-тих година прошлог века, када је званично окончана, али се стање у тој покрајини није никада нормализовало у потпуности.

Држава је стално попуштала и давала све више и више слобода, али друга страна никада није била задовољна. 1968. године је избила нова организована побуна, где су Шиптари тражили да Косово буде република. СФРЈ им је дала још већу слободу, која је формализована Уставом из 1974. године, а они су поново кренули да се буне 1981. године и то није стало све до 1999.

1981. године на власти у Србији није био Милошевић, као ни 1968. године, тако да је та твоја прича неоснована и плод је чисте пропаганде.

Naravno! Rezoluciju o obilježavanju i osudi negiranja Genocida u Srebrenici niko i ne donosi, samo da bi se donijelo, već da bi se prestalo sa negiranjem tog genocida. Ako pišeš o hipotetičkoj situaciji, da se nastavi sa "jurcanjem", to je već drugi par rukava...
Друже, министар спољних послова је изјавио шта БиХ жели - НОВАЦ!

Baš tako rekao? Podnijeli smo rezoluciju, jer hoćemo NOVAC?!
Немој да се правиш наиван. Поставио сам на форум његову званичну изјаву, коју су објавиле све новине, а пре тога сам написао да је циљ свега новац и био сам управу.

Немој да се правиш наиван. Поставио сам на форум његову званичну изјаву, коју су објавиле све новине, а пре тога сам написао да је циљ свега новац и био сам управу.
Nemoj se sada ni ti praviti naivan. U toj izjavi ne piše ono što ti govoriš, da će rezolucija, a ne postupci Vučića, dovesti do plaćanja odštete!!!!

Укинута јој је суштинска аутономија и зато је народ тамо устао.
коме је укинута ?

на северу србије ? па то су укинули срби 1918 одлуком велиек скупштине у новом саду. логичан потез с обзиром да више не ије постојала аустроугарска колонија у чијем склопу су срби имали српску покрајину.

тито је поништио одлуку велике скупштине срба са севера србије и поново наметнуо покрјаину, са сепаратистичким циљем.

Nemoj se sada ni ti praviti naivan. U toj izjavi ne piše ono što ti govoriš, da će rezolucija, a ne postupci Vučića, dovesti do plaćanja odštete!!!!
Не, не. Човек тражи новац.

Све се своди на паре, на овај или на онај начин. Зашто људима требају резолуције, прогласи, конвенције, декларације, пресуде, решења и други документи? Да би махали тиме на улици?

Не.

Треба им због пара.

Пре него што је Министар спољних послова БиХ рекао да ће тражити одштету и пре него што је Вучић заједно са осталим политичарима почео да прича да је циљ свега новац, ја сам овде написао о чему се ради.

Баш неког брига за Младића, Караџића, Крајишника или друге људе. Све је то ништа спрам онога чему они теже и чему се надају.

Само паре.

Ви мислите да они желе добро нама и другима, тиме што доносе резолуције и поново преврћу земљу? Наравно да не.

Да су желели добро, не би подстицали на рат и разарање. Да су хтели да живимо нормално, не би правили онакву државу, а онда додатно заоштравали односе унутар исте. Да су хтели да живимо у миру, не би нас нападали споља и уништавали нас.

Некоме није циљ да живимо нормално и у миру и зато сада гура некакву резолуцију, која изазива непријатна и негативна осећања код једног народа, стављајући му терет око врата. Неко не жели да овде буде опуштено и прилагођено за живот, већ да поново настану некакви сукоби и препирања.

И уз све то да неко заради паре.

Пре него што је Министар спољних послова БиХ рекао да ће тражити одштету и пре него што је Вучић заједно са осталим политичарима почео да прича да је циљ свега новац, ја сам овде написао о чему се ради.

Баш неког брига за Младића, Караџића, Крајишника или друге људе. Све је то ништа спрам онога чему они теже и чему се надају.

Само паре.
Ne slažem se, ali je možda i dobro da tako razmišljaš. Da shvatiš da onaj mural, na uglu Njegoševe, nema za poslijedicu samo nerviranje Aide Ćorović, da stavljanje Šešelja pred kamere, da priča kako su streljanja vršili pripadnici MI6, nije samo dizanje rejtinga televizija sa nacionalnom frekvencijom, da...

Ne slažem se, ali je možda i dobro da tako razmišljaš. Da shvatiš da onaj mural, na uglu Njegoševe, nema za poslijedicu samo nerviranje Aide Ćorović, da stavljanje Šešelja pred kamere, da priča kako su streljanja vršili pripadnici MI6, nije samo dizanje rejtinga televizija sa nacionalnom frekvencijom, da...
Ја сам ти већ рекао да ја намерно не говорим шта се дешава около Србије и како се тамо људи понашају.

Нема потребе да пишеш ово јер ја нисам будала.

Ја сам ти већ рекао да ја намерно не говорим шта се дешава около Србије и како се тамо људи понашају.

Нема потребе да пишеш ово јер ја нисам будала.
Razumijem ja tebe, ali rezolucija nije vaš problem.

Na kraju, ko može tvrditi da će biti donijeta?
Ako je zbog "američkog diktata", vidjeli smo neki dan, na primjeru glasanja o Palestini, 100x važnijem za američke interese?
143 zemlje (uključujući i BiH), glasaše kontra Amerike!!!

Razumijem ja tebe, ali rezolucija nije vaš problem.

Na kraju, ko može tvrditi da će biti donijeta?
Ako je po "američkom diktatu", vidjeli smo neki dan, na primjeru glasanja o Palestini, 100x važnijem za američke interese?
143 zemlje (uključujući i BiH), glasaše kontra Amerike!!!
Како није наш проблем, када се тражи од Србије да исплати новац?

Није мој проблем то што ћу морати да плаћам?

Како није наш проблем, када се тражи од Србије да исплати новац?

Није мој проблем то што ћу морати да плаћам?
Jarane, ako dođe do doga, evo ja ti nudim smještaj, dok ta lova ne počne kapati... :mrgreen:

Pa budi na strani primalaca, ili sam se nešto pogrešno izrazio... :eek:

Jarane, ako dođe do doga, evo ja ti nudim smještaj, dok ta lova ne počne kapati... :mrgreen:

Pa budi na strani primalaca, ili sam se nešto pogrešno izrazio... :eek:
Друже, види једну ствар, можемо ми да се шалимо до сутра, али ово је озбиљно.

Људи нису свесни последица и мисле да то све нека реч коју ветар носи. Тако су се шалили са свим резолуцијама и споразумима, а испало је све најгоре по нас. Ни оно што су донели у нашу корист, нисмо знали да искористимо.

Back