Spremaju rezoluciju o genocidu u Srebrenici: Vučić - sponzori su zamislite Nemačka i Ruanda!

Nisi mi odgovorio na pitanje...ako (kako ti tvrdis) naziv nije bitan, zbog cega se insistira o genocidu?
Pa da li si vise puta cuo da nam neko sastrane namece da to moramo zvati genocid ili si vise pota slusao nasu odbranu....Ja nikada nisam cuo da nam neko namece naziv...Presuda je bila za genocid odredjenih ljudi(naznaceno u presudi da se ne odnosi na drzavu), a samo i jedino sto slusamo je odbrana i "oni kazu da su Srbi genocidni narod"....Samo to slusam i samo sam se toga naslusao...Uopste ne cujem da neki Evropski zvanicnik kaze damoramo zvati genocidom, dogadjaj za koji smo odavno u skupstin izglasali da je genocid kao sto i sud kaze...

Pa ti kažeš da nisu silovali žene, jer se na snimku vidi da su ih otpremili autobusima...
Šta će ih silovat pred kamerama?
A onda opet, kud baš ti si se javio komentirat silovanja, kad znamo da stišćeš lajkove na te upise, gdje tvoji kompanjoni govore da u ratu treba iskoristit priliku za silovanje...

.
Da mi ipak navedemo KO JESTE počinio genocid u Podrinju? M? Nemoj da mi glumiš nevinašce ovde i da napadaš Srbe. Muslimani i Hrvati su to radili i ranije i u zadnjem ratu.

Evo ti i ja cemo ga interno zvati u razgovoru veliki zlocin...Ja kad pominjem Srebrenicu i onako ne naglasavam da je to genocid, sta me briga kako ce se zvati, vazna mi je sustina, a sustina je da slavimo pocinioce, a da nas briga za zrtve....I naravno samo raspravljamo o nazivu...
I osuđujemo,za razliku od svih drugih involviranih strana uključujući i tzv Međunarodnu Zajednicu,sve zločine i sve zločince.E sad da li treba da se toliko bavimo događajima u Srebrenici kao veštački izdvojenom događaju te vrste u dugom nizu istovetnih događaja tokom istorije ovih prostora ? Ja mislim da ne treba.Čak smo i prihvatili da se taj događaj poimenično navede kao poseban iako zato ne postoji valjan razlog.
Sve što je moglo i trebalo da se kaže pa i mnogo više od toga rečeno je i time se jednostavno ne treba baviti.

Сада је најважније да Запад заиста захтев из наслова теме јасно постави пред Републику Србију!
Јер, Народна скупштина Републике Србије је 2010. године усвојила Декларацију о Сребреници која је још увек на снази. У свом тексту, ова Декларација се директно позива на пресуду Међународног суда правде (МСП) у Хагу као врховног правног органа Уједињених нација. Том пресудом МСП-а је утврђено да је у Сребреници извршен геноцид. Сходно томе, у тексту скупштинске Декларације злочин у Сребреници се осуђује (цитирам) "на начин утврђен пресудом поменутог суда", а тај суд је пресудио да је у Сребреници почињен геноцид. Ствар је јасна.
Република Србија својом Декларацијом из 2010. године имплицитно, али де јуре признаје да се у Сребреници у јулу 1995. године догодио геноцид.

Четрнаест година након доношења поменуте Декларације, дошло је време да се у Србији прекине са наративом којим се у прорежимским медијима негира геноцид. Време је да се Србија придружи цивилизованом западном свету тако што ће се придружи Резолуцији која је у припреми, и тиме да експлицитно осуди геноцид у Сребреници и да уведе закон о забрани негирања сребреничког геноцида који је починила тзв. "Војска Републике Српске" чији је командант Ратко Младић правноснажно осуђен између осталог и за сребренички геноцид и сада труне у затвору.

Сада Запад мора да буде чврст према Чипуљчанину и да пред њега изнесе ултиматум "или или" - или ће да се Чипуљчаним окрене тамо где сунце сија за Србију и нас Србијанце а то су Европска унија и НАТО, или ће Чипуљчанин попут лажног цара Путинка Малог да буде одбачен и санкционисан шта нe мора ни то да буде тако лоше. Чипуљчанин нема моћ као лажни цар Путунко Мали, па ћемо се у том случају бар брзо да га се решимо, као када смо се на изборима 24. септембра 2000.године ослободили Балканског касапина кога смо убрзо потом предали Хашком трибуналу одакле се крволок вратио у ковчегу.

Istina, doneli smo Deklaraciju kojom se osudjuje zlocin u Srebrenici te '10. Ista je usvojena ogromnom vecinom.

Prihvatili smo Haski tribunal i sve njegove zahteve i presude.
Prva presuda za zlocin genocida jeste izrecena Srbinu, ali nije Ratku.

U svakom slucaju, Vucic sve to zna bolje od mene, ali manipulise ljudima. Jedne izjave daje za nase novine, a druge za strane.
Uverena sam da vise ne pamti ni koga za sta laze.

Ali komšo,nije bilo genocida tamo.Genocid je kada na jednoj teritoriji pobiješ sve,a tamo su streljani neki zarobljenici i pobijeni u šumama vojnici,u borbama.Ne žene i deca.Koji deo ti nije jasan?!

Ne mora da ubije, osnova genocida je genocidna namera. Recimo, kada raselis stanovnistvo, silujes da promenis jedan narod za drugi, ocistis...bas ono sta su uradili Nemci Jevrejima.
Sa tim na umu je i nastalo krivicno delo.

Puna je istorija genocida.
U SFRJ vise naroda i situacija dovodi u pitanje tu genocidnu nameru.
Iskreno, meni je sukob u bivsoj Jugoslaviji isuvise malog formata da bih govorila o zlocinu genocida. Posebno sto su bar tri naroda pokazivala slicne teznje.

Ne mora da ubije, osnova genocida je genocidna namera. Recimo, kada raselis stanovnistvo, silujes da promenis jedan narod za drugi, ocistis...bas ono sta su uradili Nemci Jevrejima.
Sa tim na umu je i nastalo krivicno delo.

Puna je istorija genocida.
U SFRJ vise naroda i situacija dovodi u pitanje tu genocidnu nameru.
Iskreno, meni je sukob u bivsoj Jugoslaviji isuvise malog formata da bih govorila o zlocinu genocida. Posebno sto su bar tri naroda pokazivala slicne teznje.
Једино што личи на геноцид је изгон Срба из Крајине и Хрватске у целини. Уз бројне злочине.

Једино што личи на геноцид је изгон Срба из Крајине и Хрватске у целини. Уз бројне злочине.

Nije samo to, ali jeste i to. Tri naroda su pokusala da ciste teritoriju koju su smatrala svojom i nijedan narod se nije proslavio postenjem u tom ratu. Ukoliko racunamo i Albance, ima cetiri kandidata za strasne zlocine.

Razlika je samo u tome ko se pise kao pobednik.
Mi smo rat izgubili pa nam tovare realno vise nego sto zasluzujemo.

U principu , operacija u Srebrenici je bila brilijanto izvedena vojna akcija u kome je neutralisana grupa terorista koji su koristili zaštićenu zonu UN-a kao uporište za svoje terorističke akcije.

Kada se uporede slučjevi Srebrenice i Gaze onda se vide sva beda drugosrbijanstva , jedna podanička dimenzija ali i vrhunac tupoglavosti. U Gazi je za par nedelja pobijeno tri puta više samo dece nego što je u Srebrenici bilo žrtava . Pošto broj žrtava sam po sebi ne može biti razlog proglašenja za genocid ta formulacija se zasniva na priči o nameri koja je podesna za manipulaciju , pa tako sva etnička čišćenja iz delova Gaze a ranije iz raznih oblasti u Bosni, Hrvatskoj na KiM-u nisu genocidi ali Srebrenica jeste .

Nije samo to, ali jeste i to. Tri naroda su pokusala da ciste teritoriju koju su smatrala svojom i nijedan narod se nije proslavio postenjem u tom ratu. Ukoliko racunamo i Albance, ima cetiri kandidata za strasne zlocine.

Razlika je samo u tome ko se pise kao pobednik.
Mi smo rat izgubili pa nam tovare realno vise nego sto zasluzujemo.
Муслимани у тзв БиХ су рат такође изгубили (не говоре тако али знају да јесу) па нешто не видим да их товаре. У њиховом случају је бити губитник доста исплативо.

Муслимани у тзв БиХ су рат такође изгубили (не говоре тако али знају да јесу) па нешто не видим да их товаре. У њиховом случају је бити губитник доста исплативо.
Ipak će glavni kriterijum biti "ko je na pravoj strani istorije" .

Поготово онај народ чији су војници осуђени за геноцид гаји одређене сумње.

Nije bas tako.
Mene je hvatalo to sudjenje Krsticu na pocetku pravnog.
Bilo je vrlo prljavo, podmetnuto i pamtim da je cak i meni bio osecaj da ga moraju osuditi po svaku cenu. Pamtim i da su smanjivali kaznu po zalbi, bilo je mnogo prituzbi od strane strucne javnosti i puno debata.
Iskreno, meni je zao sto je ad hoc sudom unizen zlocin genocida.

Nisam sigurna da su doneli kasnije slicnu presudu. Nisam se bavila krivicnim pravom dalje pa nisam u toku.

Mozda nije trebalo to da radimo.

Srebrenica jeste nasa sramota, sa presudom ili bez nje, sa deklaracijama ili bez njih.
Ne vidim sta nam je to trebalo.
Cak ne mislim ni da smo nesto posebno kao drzava u njoj i ucestvovali. Uvek sam imala osecaj da su to Mladicevi uradili na svoju ruku.
Mozda gresim.

Nije bas tako.
Mene je hvatalo to sudjenje Krsticu na pocetku pravnog.
Bilo je vrlo prljavo, podmetnuto i pamtim da je cak i meni bio osecaj da ga moraju osuditi po svaku cenu. Pamtim i da su smanjivali kaznu po zalbi, bilo je mnogo prituzbi od strane strucne javnosti i puno debata.
Iskreno, meni je zao sto je ad hoc sudom unizen zlocin genocida.

Nisam sigurna da su doneli kasnije slicnu presudu. Nisam se bavila krivicnim pravom dalje pa nisam u toku.

Није баш тако? Управо је тако.

Те племенске тугованке су већ помало депласиране.

Mozda nije trebalo to da radimo.

Srebrenica jeste nasa sramota, sa presudom ili bez nje, sa deklaracijama ili bez njih.
Ne vidim sta nam je to trebalo.
Cak ne mislim ni da smo nesto posebno kao drzava u njoj i ucestvovali. Uvek sam imala osecaj da su to Mladicevi uradili na svoju ruku.
Mozda gresim.
Jesu li tebi poklali familiju tamo neki iz zaštićene SAS zone?

Back