Spremaju rezoluciju o genocidu u Srebrenici: Vučić - sponzori su zamislite Nemačka i Ruanda!

SPREMAJU REZOLUCIJU O GENOCIDU U SREBRENICI: Vučić - Sponzori su zamislite Nemačka i Ruanda!​

Boriću se za Srbiju, poručio je predsednik Srbije.

- Spremaju i neku rezoluciju o genocidu u Srebrenici, sponzori su zamislite Nemačka i Ruanda. Samo vas molim da čujete ovo. Pre dva dana kada je trebalo da se raspravlja o situaciji koja je proizvedena NATO agresijom pre 25 godina, komentar zapadnih ambasadora je bio: Zašto se Srbi vraćate u prošlost, dajte da gledamo u budućnost. A onda su rešili da nas vrate 29 godina unazad. I to je uobičajeno i sve je u redu - rekao je predsednik.

images

https://www.novosti.rs/vesti/politi...enici-vucic-sponzori-zamislite-nemacka-ruanda

"REPUBLIKU SRPSKU NIKO NEMA PRAVO DA UKINE!" Vučić ukazao na prljavi plan Zapada o najavljenoj rezoluciji u UN​

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o najavljenom spremanju rezolucije o Srebrenici na generalnoj skupštini UN 27. aprila
https://www.alo.rs/data/images/2024-01-10/862330_republika-srpska_f.webp

- Spremaju i neku rezoluciju o genocidu u Srebrenici, sponzori su zamislite Nemačka i Ruanda. Samo vas molim da čujete ovo. Pre dva dana kada je trebalo da se raspravlja o situaciji koja je proizvedena NATO agresijom pre 25 godina, komentar zapadnih ambasadora je bio: Zašto se Srbi vraćate u prošlost, dajte da gledamo u budućnost. A onda su rešili da nas vrate 29 godina unazad. I to je uobičajeno i sve je u redu - rekao je predsednik.
Rekao je da se to radi iz dva razloga - da srpski narod kazne zbog slobodarske politike, a drugi razlog je taj da muslimanima širom sveta pokažu da uprkos podrške Izraelu prikazuju sebe kao ljude koji podržavaju muslimane.

- Posle toga vam je jasno šta sledi. Iako taj pravni akt nema obavezujuću snagu. Dan posle toga će se izaći sa inicijativom, koju je izrekao i profesor Gruhonjić, da takve političke tvorevine koje su nastale na genocidu ne smeju da postoje. Misle na Republiku Srpsku naravno. A Srbija je potpisnica Dejtona, i po tom dokumentu ne smeju da ukinu Republiku Srpsku - dodaje on.

https://www.alo.rs/vesti/politika/8...lan-zapada-o-najavljenoj-rezoluciji-u-un/vest

Zapad sprema opet genocid nad Srbima i to tako sto bi Nemacka uz pomoc drugih NATO drzava Srbe proglasila genocidnim narodom.

Plan im je da proguraju nekakvu rezoluciju u Srebrenici po kojoj bi Srbija bila obelezena kao genocidna i odgovorna za to sto se tamo desilo a nakon toga ce uslediti zahtevi za ukidanje Republike Srpske i da Srbija placa ratnu odstetu.

Genocidni planovi zapada se nece ispuniti - JER CE USVAJANJE TE REZOLUCIJE SPRECITI RUSIJA VETOM!

Ali dobro je da znamo sta nam zapad misli i da nam o glavi radi.
Do juče nismo znali. Eto radikalska zver je probudjena.

Koga zabole za rezoluciju koja nije prosla SB UN.
Neka glasaju sta hoce, takvih glasanje ima stotinu u UN, totalno nebitno, manje bitno od istih takvih rezolucija EP.

Ono sto treba uraditi, jasno reci da ce to izazvati samo kontraefekat ali ovog puta koji ce imati obavezujuci karakter kroz Skupstinu RS.
Takodje se mora prestati sa tim strahom. Ako nemci krenu sa tim, mi treba da predlozimo o reoluciju o osudi nemackog genocida nad Srbima 1914-1918, plus nikada isplacenu ratnu reparaciju. A treba malo cacnuti i polozaj Luzickih Srba..
Ako oni misle da u ovom trenutku, gde ne znaju gde im glava a gde zadnjica, otvaraju nove bitke, neka znaju cenu.
Ne sme se vise cutati jer to oni samo vide kao slabost i nastavice dalje da stiskaju.
Pricas kao da Srbi imaju nacionalni a ne ministarski interes

Naravno. Kao što nije bilo "termina" za ubistvo Jevreja u II ratu pa su izmislili termin holokaust.
khm, khm, z'ovo ces d'izvines, mi bi rekli zrtva paljenica, postoji od kad je sveta i veka, samo mi sad ne praktikujemo vise, kao oni
  1. HISTORICAL
    a sacrifice in which the offering was burned completely on an altar
Origin
Middle English: from Old French holocauste, via late Latin from Greek holokauston, from holos ‘whole’ + kaustos ‘burnt’ (from kaiein ‘burn’).

Ako i streljaš SAMO zarobljene vojnike, to može ići pod definiciju genocid.
Kao što sam nedavno pisao na nekoj drugoj temi, genocid je isprostituiran politički, a ne faktografski termin. Nazvati nešto genocidom je politička ocjena. Uopće ne vidim razloga za dramu, politički možeš misliti šta god te volja.

Kao što sam nedavno pisao na nekoj drugoj temi, genocid je isprostituiran politički, a ne faktografski termin. Nazvati nešto genocidom je politička ocjena. Uopće ne vidim razloga za dramu, politički možeš misliti šta god te volja.
ne lupaj gluposti povodeci se ovim analfabetom;
genocid je tacno definisan pojam:
masovno ubijanje u cilju istrebljenja neke etnicke grupe ili naroda

on je pomesao ratni zlocin i zenevsku konvenciju, ma pomesao je stosta

a to sto kazes da jos nemate dramu, "nije drama", kao nama prebacujes lopticu, ... pa polako i jermeni su cekali ceo vek, ndh je pocinila genocid uporediv sa naci nemackom, sa holokaustom

Meni je najjace sto je toliki narod tamo pobijen, a kod nas se samo raspravlja kako ce se to zvati, da li "genocid", ili "veliki zlocin"..Uopste nas nije briga za taj pobijeni narod... Samo nam je bitan naziv dela...Oko naziva se prave debate, raspravlja u javnosti, skupstini, na mrezama...
Drugari, ne znam sa koliko pronadjenih tela na jednom mestu se nesto smatra masovnom grobnicom, ali samo da vas obavestim da je sa muslimanskim zivljem do sada na teritoriji Bosne iskopano za nekoliko manje od 400 takvih grobnica....Cisto usput da znate, koga zanima...Posto je to na drugoj strani planete pa je glupo da nasi mediji o tome izvestavaju...

Meni je najjace sto je toliki narod tamo pobijen, a kod nas se samo raspravlja kako ce se to zvati, da li "genocid", ili "veliki zlocin"..Uopste nas nije briga za taj pobijeni narod... Samo nam je bitan naziv dela...Oko naziva se prave debate, raspravlja u javnosti, skupstini, na mrezama...
Drugari, ne znam sa koliko pronadjenih tela na jednom mestu se nesto smatra masovnom grobnicom, ali samo da vas obavestim da je sa muslimanskim zivljem do sada na teritoriji Bosne iskopano za nekoliko manje od 400 takvih grobnica....Cisto usput da znate, koga zanima...
Хтели су рат и добили су га.

Drugari, ne znam sa koliko pronadjenih tela na jednom mestu se nesto smatra masovnom grobnicom, ali samo da vas obavestim da je sa muslimanskim zivljem do sada na teritoriji Bosne iskopano za nekoliko manje od 400 takvih grobnica....Cisto usput da znate, koga zanima...Posto je to na drugoj strani planete pa je glupo da nasi mediji o tome izvestavaju...
Ne možemo se stalno osvrtati na prošlost.Poznato je da Balkan proizvodi mnogo više istorije nego što može da podnese.Moramo da se fokusiramo na budućnost a ne na prošlost.To je ujedno i evropski princip.

Ne možemo se stalno osvrtati na prošlost.Poznato je da Balkan proizvodi mnogo više istorije nego što može da podnese.Moramo da se fokusiramo na budućnost a ne na prošlost.To je ujedno i evropski princip.
evropa nema buducnosti, a svoje principe moze da nabije tamo gde sunce ne sija

sta je pokazala istraga o sabotazi severnog toka?
zasto su slagali ruse garantujuci za minske sporazume ako nisu hteli mir?
sta hoce od nas ako nam je receno da nikada necemo uci u eu?
odyebaus.

odyebaus.
Ценим да је колега прибегао иронији.

odyebaus.
Znaš kako.mi se kao društvo generalno,načelno pa i konkretno opredelili za pridruživanje Evropi a to podrazumeva i neopterećenost prošloću jer je Evropa jedna skladna zajednica država,naroda i svih svojih stanovnika ili građana.
S obzirom da je ignorisanje prošlosti pa i kad je o stradanjjima i zločinama evropsko načelo koje je primnjeno upravo na Srbe devedesetih onda i mi kad se neko iz Evrope ili ostatka zapadnog sveta poziva na događaje iz jula 1995,treba da te iste Evropljane podsetimo na njihove reči odnosno komentare o zločinima nad Srbima tokom DSR da je Balkan područje koje proizvodi viškove istorije i da se na prošlost ne treba obazirati a s obzirom i da događaji u Srebrenici spadaju u prošlost,mi se u skladu sa tom evropskom političkom filozofijom nećemo preterano obazirati na te događeje jer smo zagledani u budućnost.
Znači kad nam spomenu Srebrenicu treba samo da kažemo da je to nešto iz balkanske istorije i samim tim da nije vredno pažnje i osvrtanja.

Onda se namece logicno pitanje...ako nije bitno kako ce se zvati, zasto se insistira na reci genocid?

Onda se namece logicno pitanje...ako nije bitno kako ce se zvati, zasto se insistira na reci genocid?
Evo ti i ja cemo ga interno zvati u razgovoru veliki zlocin...Ja kad pominjem Srebrenicu i onako ne naglasavam da je to genocid, sta me briga kako ce se zvati, vazna mi je sustina, a sustina je da slavimo pocinioce, a da nas briga za zrtve....I naravno samo raspravljamo o nazivu...

Evo ti i ja cemo ga interno zvati u razgovoru veliki zlocin...Ja kad pominjem Srebrenicu i onako ne naglasavam da je to genocid, sta me briga kako ce se zvati, vazna mi je sustina, a sustina je da slavimo pocinioce, a da nas briga za zrtve....I naravno samo raspravljamo o nazivu...

Nisi mi odgovorio na pitanje...ako (kako ti tvrdis) naziv nije bitan, zbog cega se insistira o genocidu?

SPREMAJU REZOLUCIJU O GENOCIDU U SREBRENICI: Vučić - Sponzori su zamislite Nemačka i Ruanda!​

Boriću se za Srbiju, poručio je predsednik Srbije.

images

https://www.novosti.rs/vesti/politi...enici-vucic-sponzori-zamislite-nemacka-ruanda

"REPUBLIKU SRPSKU NIKO NEMA PRAVO DA UKINE!" Vučić ukazao na prljavi plan Zapada o najavljenoj rezoluciji u UN​

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o najavljenom spremanju rezolucije o Srebrenici na generalnoj skupštini UN 27. aprila
https://www.alo.rs/data/images/2024-01-10/862330_republika-srpska_f.webp

Rekao je da se to radi iz dva razloga - da srpski narod kazne zbog slobodarske politike, a drugi razlog je taj da muslimanima širom sveta pokažu da uprkos podrške Izraelu prikazuju sebe kao ljude koji podržavaju muslimane.

- Posle toga vam je jasno šta sledi. Iako taj pravni akt nema obavezujuću snagu. Dan posle toga će se izaći sa inicijativom, koju je izrekao i profesor Gruhonjić, da takve političke tvorevine koje su nastale na genocidu ne smeju da postoje. Misle na Republiku Srpsku naravno. A Srbija je potpisnica Dejtona, i po tom dokumentu ne smeju da ukinu Republiku Srpsku - dodaje on.

https://www.alo.rs/vesti/politika/8...lan-zapada-o-najavljenoj-rezoluciji-u-un/vest

Zapad sprema opet genocid nad Srbima i to tako sto bi Nemacka uz pomoc drugih NATO drzava Srbe proglasila genocidnim narodom.

Plan im je da proguraju nekakvu rezoluciju u Srebrenici po kojoj bi Srbija bila obelezena kao genocidna i odgovorna za to sto se tamo desilo a nakon toga ce uslediti zahtevi za ukidanje Republike Srpske i da Srbija placa ratnu odstetu.

Genocidni planovi zapada se nece ispuniti - JER CE USVAJANJE TE REZOLUCIJE SPRECITI RUSIJA VETOM!

Ali dobro je da znamo sta nam zapad misli i da nam o glavi radi.
Sponzori “deklaracije o genocidu” počinioci dva najjezivija genocida u XX veku.

Back