Spremajmo Amfilohija za patrijarha

Lola 111:
Boriti se za veru u ovim teskim vremenima znaci,ako treba i nekome glavu razbiti.Patrijarh Pavle je svetac,ali takvim blagim postupcima,preblagim osudama za napad na veru,popustanjem pred politicarima se cini medvedja usluga nasim neprijateljima.U odbrani za veru ne smete da cutite,morate impulsivno da reagujete,pa i silu da primenite.Ako neko u drustvu psuje Boga morate da reagujete,e upravo je Amfilohije taj koji bi stao na put hrvatskoj Crnoj Gori i episkopskim stapom razbio glavu i Milu i Dedeicu.Tako se brani srpska Crna Gora,stavicu gvozdenu crkvu na vrh Rumije,a vi misevi cik je srusite,glave cu vam polomiti.
Sto se tice mitropolita Dabrobosanskog Nikolaja on je u redu,ali je bolesniji od Pavla.Da Nikolaj nije agresivno delovao u R.Spskoj,danas bi imali sektasku crkvu u R.Srpskoj kao i u C.Gori.Za vasu informaciju, mitropolit Dabrobosanski Nikolaj je izrazio zelju da kada se upokoji bude sahranjen u manastiru Dobrun kod Visegrada.Nadam se da kada dodje vrema da ce vladika Grigorije postati mitropolit Dabrobosanski.
Alo bre, veruj ti u sta hoces. Crkva ne sme da se mesa u posao Drzave. Crkvena vlast ne sme da se mesa u svetovnu vlast i kraj price. Kod nas je to pogresno posmatrano oduvek - kroz istoriju ili smo verovali ili nismo verovali u boga(tako je bilo do sad). Crkvu treba postovati, ali joj nikako ne treba dozvoliti da utice na politiku jedne drzave(kao sto se dozvoljava Amfilohiju - bilo mi je tesko napisati mu ime velikim slovom). Ako bilo koja drzava to dozvoli, to nije ozbiljna drzava. Narocito kod nas Srba. Danas verujemo, sutra ubijamo zbog toga. Do juce nismo znali kako treba da se krstimo, a sada se kunemo u to. Ne samo da se kunemo, nego sve one koji se drugacije krste mi ih mrzimo. Makar oni u to veruju duze od nas.Poenta price: Ko veruje u Boga, ne zeli drugome zlo, a mi Srbi to radimo konstantno. Mrzimo sve one koji nisu Srbi (samo su razlozi mrznje malo razliciti). Isus Hrist je zrtvovao sebe zbog ljudskih greha. Kada slusam vas, pomislim da se On zrtvovao zbog Srba!

ZILOT IZ CACKA:
crow:
HEBEHA:
veKsla:
uu nevena nevena a kude se ti denu medj srblje
pa ti imas problem sa svojim kamenjarima koji quraz smaras srbe sa vasim kurmatetlucima pa zajasi malo na neki vas sajt ako ga imate ovde ti niko nebrani prisustvo ali samo da procitas nesto pametno ako zelis lamentirati procesljaj malo vasu proustasku tv ili pogledaj snimak kosarke od sinoc i preslusaj vaseg komentatora
ustasetine su za vas decji vrtic i ti sada ovde pametujes srbima o vrhovnom poglavaru srpske crkve
sta mislis da nece mozda vas da konsultuju koji ce da bidne pa koji je vama quraz pa celom svetu ste se popeli na zivana i sjasite jednom sa srba
ma uostalom vama priznajem samo jednu stvar a to je da ste najvisi narod u jevropi :twisted: :evil:

Duso draga, Nevena je sticajem okolnosti Srpkinja. Sa mamine strane cak Srbijanka. I poglavar SPC me se tice koliko i tebe, znas. :) A o tome ko se gdje penje bi se ozbiljno dalo raspravljati. Ja volim srpski narod iako to ne pisem sa onim B tj srbski i iako ne tvrdim da smo najstariji i najbolji... Eto, ovdje je lijepo i suncano, mada je more zahladilo nije bas za plazu, ali idem sutra definitivno. Zaboravih ti reci da za mjesec dana selim u Bg, zar to nije divno?! Jedva cekam.

E, kad vec naidjoh ovdje, mozete li mi reci koji je to svestenik iz Banata predlozen za patrijarha buduceg. Izvinjavam se zbog neznanja, ali bar sam pametna pa pitam.

a vidish... meni je zivotna zelja da odem u tu Boku... misil da je to,+dubrovnik, najcivilizovaniji deo Balkana... (naravno... extrema ima svuda...)
shta cesh u BGd ;)

e divim ti se... kako nisi ove likove gonila u 100 lepe posle svega shto su rekli...

legenda si stvarno 8)
:P

Zato sto nisu oni nista krivi nego ja sto se pojavljujem na forumu Politika, mada sam se jednom davno zarekla da to necu raditi. Kad sam se uhvatila u kolo, ima da igram! A Boka jeste divna i Dubrovnik ne treba izuzeti, osim sto, kao Novljanka, obicno mogu imati problema sa Hrvatima u DU. Bila sam samo jednom. I niko ne kapira da sam tokom toga rata imala smrdljivih 6 godina i da im nisam ni na koji nacin naudila. Oni meni jesu, ali to sada nije ni bitno.

Bg jako volim jer je veliki, brz grad koji pruza mnogo mogucnosti za dobar start u zivotu. Poslije studija se vjerovatno vracam u Boku. Ne brinem za ruzne komentare jer ne namjeravam da sa hvatam neke politike kada dodjem tamo. Ako pogledas moje starije postove vidjeces i sta otprilike imam u planu. Malo se bavim knjizevnoscu, sportom, a voljela bih i da budem volonter u zoo :) . Upoznala sam vec mnogo divnih ljudi koji to sto sam iz CG smatraju za simpaticno ili su indiferentni, a prama meni kao osobi priajtni.

PoZZ.

I, dragi moji, kakve ja imam veze sa ljudima koji u Srbiji kukaju sto im ne daju na referendum. Ja sam samo privremeni stanovnik Bg-a sa drzavljanstvom i lk iz CG. Tako, da, sticajem okolnosti, mogu izaci na referendum, ali to samo u slucaju da se nekim pametnim poslom zateknem u CG. A da propustam predavanja i placam kartu zbog toga? Ma, neee. Taman posla. Nemojte vi mnogo da mi se nervirate, jer kao sto neko rece, izabrace oni koga im bude cef i nikoga od nas nece pitati. Ali razmislite, ako vam je Crnogorac na celu drzave, je li bas mora i na celu crkve, majku mu? Pa, dobro, ali nemoj poslije da se zalite. :wink:

Ju, izvini sad sam nasla da si u jednoj drugoj temi obrazlozio da je taj Mirko zapravo cika Amfilohije. A rece i da je skrenuo sa kursa hriscanskog. E, pa ne pricaj to Neveni, ima ovdje zainteresovanih a dezinformisanih. Probaj, mozda ce tebe da cuju jer si, zaboga, iz Srbije, a ne iz izdajnicke :lol: CG kao ja.

Inace, predlog ti je najlosija stvar koju si rekao u zivot!!! Da li si ti normalan?! Uh, sad treba da se priberem od te izjave i pomisli da se (pu, pu, pu, daleko bilo) ostvari! :shock: :shock:

devojcice ti stvarno trebas rasterati krmelje po ocima kazes sama da si se dovukla u beograd da ubodes kakve skolice i da se vracas medju kamenjare
pa koji se onda nerviras jedis brines sta ce se desiti srbima ako izaberu ovog ili onog poglavara spc
i koji se ti sprdas sa tvojom izdajnickom crnom gorom
pa devojcice kakva vam je ta vasa crna gora to je vas problem i vasih neuspelih abortusa koji su postali gospodari brda dolina sve sa svim kamenjem
pa vas poglavica je popi*deo neku vece kada smo natrpali ustasetine u kosarci kazu da se od besa opio u nekom vasem primorskom svratistu i je*o mater svima i sve ostalo po spisku kako sad da se izvini ustasetinama sta su ih ovi bez njegove dozvole oderali u kosarci
devojcice ti ako imas neki problem onda ga resavaj petsto km odavde koji ces ovde i moli poglavicu da ti prolongira referendum ili davaj tri godine za jednu kako ces ovde ici u skolicu sje*ace te poglavica pa ces srbijancima morati iskesirati skolarinu ali ja ti savetujem da se odmah prepises u zagreb tamo vas cekaju ko ozebli sunca je*ale vas ustasetine
i znas sta nemoj vise svojom tastaturom da vredjas moju crkvu jel jasno predji na papu on vam je blizi

HEBEHA:
E, pa Amfilohijevu biografiju zna svako dijete koje moze da gleda rtcg. :lol:

smanji dnevnu dozu rtcg,skoro je moj operater kablovske tv ovde u banjaluci uveo program rtcg,stvarno sam se iznenadio kad sam video sta emituju,nadmasili su antisrpsku propagandu HTV i sarajevskih muslimanskih medija u doba rata,STRASNO i jos strasnije da dio ljudi poput ove kuje nevene to prihvata,mozes mislit njoj reko Milo Malboro i tv bastilja rtcg kakav je mitropolit radovic,jedan dobronamjeran savjet nevena pokusaj razmisljati svojom glavom i pokusaj biti manje podlozna propagandi

veKsla:
devojcice ti stvarno trebas rasterati krmelje po ocima kazes sama da si se dovukla u beograd da ubodes kakve skolice i da se vracas medju kamenjare
pa koji se onda nerviras jedis brines sta ce se desiti srbima ako izaberu ovog ili onog poglavara spc
pa devojcice kakva vam je ta vasa crna gora to je vas problem i vasih neuspelih abortusa koji su postali gospodari brda dolina sve sa svim kamenjem
pa vas poglavica je popi*deo neku vece kada smo natrpali ustasetine u kosarci kazu da se od besa opio u nekom vasem primorskom svratistu i je*o mater svima i sve ostalo po spisku kako sad da se izvini ustasetinama sta su ih ovi bez njegove dozvole oderali u kosarci
devojcice ti ako imas neki problem onda ga resavaj petsto km odavde koji ces ovde i moli poglavicu da ti prolongira referendum ili davaj tri godine za jednu kako ces ovde ici u skolicu sje*ace te poglavica pa ces srbijancima morati iskesirati skolarinu ali ja ti savetujem da se odmah prepises u zagreb tamo vas cekaju ko ozebli sunca je*ale vas ustasetine
i znas sta nemoj vise svojom tastaturom da vredjas moju crkvu jel jasno predji na papu on vam je blizi

bilo je fino vidjeti kad cjela dvorana moraca u podgorici skandira Srbija Srbija ili ustase ustase ili ubiji zakolji da hrvat ne postoji a mafijas Milo malboro zajedno sa svom svojm svitom tamo sjedi i preznojava se........s rtcg je citvo vrijeme porenosila utakmicu sa smanjenim ili bez tona iz dvorane da necuju drugi Crnogorci sta se skandira u dvorani Moraca

scot vidis ljudino suvisno je eksploatisati tastaturu na te bednike smrdljivce ljigavce neuspele abortuse cmarove isprdke
sva ta govna neka ostanu tamo i neka se kolju medjusobno mi mozemo samo navijati i polako u prijepolju zidati zid i drzati stoku u karanteni dok se medjusobno nepokokaju a one sta prezive pustiti ustasetinama siptarcinama i balijama
e velika je sreca sta vise nema vojske pa nece moci da spreci utakmicu a bice je dace bog

veKsla:

Vidis sad me zove devojcice, jer sam rekla koliko imam godina. No, nema veze, to mi fino zvuci.

I sta to ti drljas o kosarci majke ti tvoje. Jel' ti znas, genije o cemu pricas? Milo htjeo da puknemo od Hrvata? Pobogu sad si bas tresnuo. I sve i da jeste ko mu mamu. Ja sam promukla tu noc jer smo prvo gledala C.Zvezda - Inter Zapresic 3-0!!! I to na HTV-u, ej ti emas pojma kako je to bozanstven osjecaj... :lol: Pa su prekinuli pred kraj da puste basket. Pa ih i tu napunimo... :lol: :lol: :lol: . Pazi, elementarna draz gledanja HTV je tokom godine u dobrim filmovima, a tokom nekog prvenst va u tim utakmicama u kojima mi igramo. Da places od srece. Narikaj nekako, molim te, da vidis sta je mrznja i ogorcenost. E, a meni je bilo tako dobro. E, daaa... Mislim ima prenos i na rtcg, ali nie to taj uzitak. Ali, pusti me vidis da sam totalno posrnuli ustasa :lol: .

A za skolarinu ne brini jer idem na privatni fax, pa cu da placam spojili se, razdvojili se, meni se ebe! Eto, cak ni neko mjesto u domu necu da vam okupiram jer, za razliku od vecine ljudi iz CG, nemam veze po Bg. Imam neku rodbinu, drzavbi sluzbenici...

I, da vrcam se nazad. U KAMENJAR?! A, luce moje, bas si ti cudan neki stvor. Izvina, ako nije tajna u kojoj ti to metropoli zivis? HA, HA, HA

A ja ne bih da Patrijarh Pavle umre. Eto, to za pocetak.

Zar jos postoje ljdi koji misle da je slatko na jednoj utakmici sandirati "Ubij, zakolji..."? Tuzni ljudici. A kada su Hrvati na nekoj utakmici skandirali "Cetnici, cetnici", mislim da se niko nije bas uvrijedio? Grijesim li? Prema tome, sumnjam da su se oni nesto ljutili na ono "ustase".

U zdravom tijelu zdrav je i duh! Ali ne znam sta mu je danas. :lol:

Vidis sad me zove devojcice, jer sam rekla koliko imam godina. No, nema veze, to mi fino zvuci.

I sta to ti drljas o kosarci majke ti tvoje. Jel' ti znas, genije o cemu pricas? Milo htjeo da puknemo od Hrvata? Pobogu sad si bas tresnuo. I sve i da jeste ko mu mamu. Ja sam promukla tu noc jer smo prvo gledala C.Zvezda - Inter Zapresic 3-0!!! I to na HTV-u, ej ti emas pojma kako je to bozanstven osjecaj... :lol: Pa su prekinuli pred kraj da puste basket. Pa ih i tu napunimo... :lol: :lol: :lol: . Pazi, elementarna draz gledanja HTV je tokom godine u dobrim filmovima, a tokom nekog prvenst va u tim utakmicama u kojima mi igramo. Da places od srece. Narikaj nekako, molim te, da vidis sta je mrznja i ogorcenost. E, a meni je bilo tako dobro. E, daaa... Mislim ima prenos i na rtcg, ali nie to taj uzitak. Ali, pusti me vidis da sam totalno posrnuli ustasa :lol: .
eto devojcice ili djevojko ti si fascinirana gledanjem utakmice na htv e vidis ja nisam jer sam prvu utakmicu gledao u zapresicu na stadionu jugokeramike ako znas gde je to i bio sam na jelacic placu pre i posle utakmice i sta je to nesto vazno
e sad zamisli sebe da si ti bila u zagrebu pa ti od ustasetinske fascinacije morala bi jadna mesec dana na durmitor da se oporavis ako bi ti balije dozvolile
i na kraju samo da te razocaram ja sam utakmice pratio u zagrebu kad si ti maco nogice grejala u balegi

veKsla:

eto devojcice ili djevojko ti si fascinirana gledanjem utakmice na htv e vidis ja nisam jer sam prvu utakmicu gledao u zapresicu na stadionu jugokeramike ako znas gde je to i bio sam na jelacic placu pre i posle utakmice i sta je to nesto vazno
e sad zamisli sebe da si ti bila u zagrebu pa ti od ustasetinske fascinacije morala bi jadna mesec dana na durmitor da se oporavis ako bi ti balije dozvolile
i na kraju samo da te razocaram ja sam utakmice pratio u zagrebu kad si ti maco nogice grejala u balegi

Mudri mladicu, nemoj da me zoves maco. Ono "devojcice" moze, ali maca jok! I blago tebi ako si gledao utakmicu tamo!!! Sta je frka, to je bas super. A i nisam ti nesto od Durmitora. Skupo je mnogo, a i nisu neki hoteli. Bila sam zimus na Zlatiboru i to za 13.1! Joj, bilo mi bas fino i popravila sam krvnu sliku pomocu kupinovog vina!

I sta si htjeo ovim da mi kazes? Mislim, samo mi pojasni poentu, jer sam valjda jos malena da ukapiram.

Uf, sto neko rece, moram da smanjim dnevnu dozu rtcg, mada uopsta ne gledam tv jer je stvarno gore od makedonske drzavne televizije!

Sto se ti toliko nerviras, decko? Vidis kako je meni fino :)

6.gif

Back