Спрема се напад на Иран

Slushanje BS je 50% posla da postanesh simpatizer LDPa.

Из сваке речи избија либерализам.

slazem se da je za rusiju, nekakav iracki scenario za iran neprihvatljiv i oni znaju da se to nikako i nece desiti.
jednostavno, ameri imaju istoriju inavazije na zemlje koje su trpele sankcije ili su totalno siromasne.
iran je pak najjaci nego ikad u svojoj modernoj istoriji.

u tom grmu lezi i zec oko ruskog kalkulisanja, da bliski istok eksplodira i da tu ameri polome zube je neminovno ukoliko izrael napadne (kao sto rekoh, izrael nema potencijal za pun i efektan napad te pokvareno racunaju da ce u rat uvesti SAD, hteo to obama ili ne) tek, rusima itekako ide u racun pucanje amera, slabljenje irana koji je iako saveznik, veliki takmac sto se tice gasa.
iran nece biti osvojen pesadijski, nema sanse, ali ce mu infrastruktura biti unistena, bice pod sankcijama zapada i oslabice da se nece moci prepoznati.

toga se ja bojim, da rusi kalkulisu na ratu koji ce sve, bez daljnjeg, debelo da nas kosta.

Не видим како снажан Иран одговара нама, а камоли Русима. Нека поломе зубе и Иран и Израел и Америка. То једино звучи корисно. Ти вероватно мислиш на јеврејску моћ и утицај али ја бих рекао да он лежи далеко од израела. Израел ми делује као жртвено јагње које чека да буде заклано, држава створена да би спречавала уједињење муслимана.

Konkvistadori su verovali u nista, osim u pojmove 'zgrabi sto vise', nisu oni dosli da oslobadjaju, vec da grabe... Kasnije su Spanci dosli sa krstom, i danas je Cavez veeeliki katolik...Ubijanje civila je uvek odvratno, zato i kazem, rat mora da bude poslednje sredstvo...Pare i danas idu u iracki budzet od iracke nafte, tako da Amerikanci nisu isto sto i Kortez.

Stani, ti mislis da moze da bude subjektivna stvar necije misljenje da kada odsecas devojcicama klitoris, to je odvratno? Mislis da je subjektivno kad neko kaze da je to sto Kina ne dozvoljava svojim gradjanima slobodan pristup netu, pokazatelj da Kina nije slobodna zemlja? Mislim, to jeste subjektivan stav, kao sto su i svi stavovi koji nemaju veze sa egzaktnom naukom subjektivni, ili ipak...Zna se sta je sta...

Suverenitet drzave nije i ne sme da bude sinonim za 'radi sta hoces'.

Kina da ne uskratjuje neka prava svojim gradjanima dozhivela bi sudbinu SSSR, vodili bi se non stop neki gradjanski ratovi kao u Africi, a od ekonomskog razvoja ne bi bilo nishta. Samo da znash, chetvrtina Kineza koristi internet tako da su po broju korisnika PRVA zemlja u svetu. Kinezi mogu slobodno da putuju po svetu i svi imaju pravo na obrazovanje a to je mnogo bitnije pravo od prava da izadju na ulicu i kazhu ''Ja sam gej.'' Osim toga internet u mnogim zapadnim zemljama nije slobodan, postoji odredjena cenzura(ne kao u Kini, ali ipak postoji). U SAD kao i u mnogim zemljama se narushava privatnost internet korisnika tako shto se sav internet saobratjaj nadzire. U Francuskoj je na primer donet zakon gde ako te JEDNOM uhvati da si skinuo neshto sa P2P ili file hosting servisa(Rapidshare, Megaupload...) shto krshi autorska prava mozhe ti DOZHIVOTNO biti zabranjen pristup internetu i odgovarash krivichno. Jesu to te slobode i prava choveka o kojima prichamo?

Koliko god mi ovdje budemo pricali toliko se nadzire razlog zasto je muslimanskim drzavamam potrebna demokratija po uzoru na Europsku Uniju i da je vrijeme da se muslimanske drzave razvije na dogmatskoj osnovi i da prestane medjusobno ubijanje a da zatvori budu jedine kaznene mjere.Dzabe sto mi ovdje branimo Iran kada nema razloga za podrsku Irana kada oni upotrebljvaju vjesala kao kaznenu mjeru sto nije u domenu ljudskih i civilizacijskih osnova.U Muslimanskom svijetu mora izica osoba koja ce reci stop i prestanite sa srednjovjekovnim kaznama.Europska Unija treba da bude uzor svakoj drzavi i dosta u tome smetaju Amerikanci kada je u pitanju nalaganje da se muslimanski svijet modernizuje po toj osnovi po pravnoj osnovi jer Amerikanci dozvoljavaju jos cirkuliranje kaznenih mjera u osvojenim drzavama Iraku i Afgansitanu sto mislim da nije u redu i treba se utjecatii na novu vladu da ukine smrtnu kaznenu mjeru.

Sve dok Islamske zemlje ne shvate da se moraju otrgnuti smrtne kazne i uvesti pravu demokratiju kako je zapocela Turska onda nista nece uraditi ni Amerika.Iran mi se ne dopada zato sto kaznjava smrtnom kaznom demonstrante koji su na demokratski nacin demonstrirali.Vitlati tako teskim kaznama nije primjereno civilizaciji 21 vijeka.

Sve dok Islamske zemlje ne shvate da se moraju otrgnuti smrtne kazne i uvesti pravu demokratiju kako je zapocela Turska onda nista nece uraditi ni Amerika.Iran mi se ne dopada zato sto kaznjava smrtnom kaznom demonstrante koji su na demokratski nacin demonstrirali.Vitlati tako teskim kaznama nije primjereno civilizaciji 21 vijeka.

Ovo je onda vrhunac demokratije po tebi....

Па како онда објашњаваш насилно увођење демократије од стране САД.Они су преки извршиоци смртне казне над свима онима који њихову "демократију"не желе да прихвате.

Back