Sportski motor od 50cc?

@Milanche
A koliko para tvoji roditelji hoce da izdvoje za motorce?
To je najvaznije od svega jer ce to da odredi ono sto ces da kupis.
Moj savet ti je da uzmes skuter jer ovi danasnji idu jako dobro i ne traze neko specijalno odrzavanje a pritom imaju i neki prtljaznik pa mozes kad ides u skolu da stavis nesto u njega.
Motor opet ima brzine koje na tih 50 kubika ima da menjas i menjas a brzine nigde,lanac mora da se podmazuje svakih 500 km a sprej kosta 1300 din. za 4-5 prskanja.
Kad napunis 18 onda uzmi sta hoces mada i tad po novom zakonu neces moci da uzmes odmah veliki motor nego ces morati ici postepeno.

Ma na kraju ako hoces sportski skuter onda je to Aprilia RS50 i nista drugo,imao sam priliku da je vozim,moj drug je imao par godina,motor je prva liga,ladno izadje na 100-110,jako dobro resene brzine,dvoje na njemu vuce uzbrdo bez problema.
To sto kazu da se kvari nije istina,samo treba odrzavati kako treba.

Ta Yamaha samo izgleda sportski ali to ne znaci i da ide tako.
Ono sto je meni smesno kod takvih motora je zvuk. Jednostavno ocekujem mnogo vise od takvog izgleda. Video sam na skupu TZR 125 i vlasnica kaze da ide max 130 km/h a koliko onda moze ovaj od 50 kubika? Plus sto ima 150 kg a racunajmo da R1 ima 170 kg ali i 1000 kubika i mnoooogo vise konja.
Svojevremeno sam pitao lika koji je parkirao TZR50 pored mog motora i rekao je da moze 70.
Onda je skuter mamara s obzirom da je brzi i da nema menjac.

Poslednja izmena:
Za pocetnike je mnogo dobra, zamisli ja sad napunim 16god polozim za 125cc i sednem na njega i polomim i njega i sebe odma drugi dan nakon sto ga kupim :D ..Zato bi ja uzeo neku apriliu rs 50 ili ovaj..Postavio sam ovu temu da pricate malo o tim motorima ko se razume, kakva su iskustva..
TZR 50 ima 115 kg
Moze da se kupi solidan za 1500e
Ali Yamaha R1(s cim ga uporedjujes),to je monstrum..
Ipak 50cc i 1000cc je velika razlika
TZR 50 moze da dogura do 115km/h ali ja to ne bi radio necu da divljam na njemu..
R1 je ipak R1..Sumnjam da cu moci da sedim na njemu i kad budem imao 18god kakav je :D ...
A za zvuk, ne mozes mu nista jedino da ulazes u auspuhe na svake 2 nedelje..

Back