Sporazum sa Prištinom podržava 57 odsto građana

Obećana Budućnost

Primećen član
Poruka
648
Potpisivanje sporazuma Beograda i Prištine podržava 57 odsto građana Srbije, dok je protiv 29 odsto, pokazalo je istraživanje koje je uradila agencija 'Faktor plus'. Najveći broj ispitanika (55 odsto) smatra da je predloženi sporazum Beograda i Prištine maksimum koji je u ovom trenutku Srbija mogla da dobije, dok 16 odsto građana smatra da je bolji nego ranije, ali nedovoljno dobar po Srbiju, pokazalo je istraživanje koje je danas predstavljeno javnosti.

Da je predloženi sporazum izdaja nacionalnih interesa smatra 17 odsto, dok 12 odsto ispitanika nije imalo stav o tom pitanju.

Najviše ispitanika veruje da će Srbi na Kosovu i Metohiji posle sporazuma živeti isto kao do sada - 58 odsto, dok 26 odsto smatra da će živeti bolje nego do sada, a 16 odsto da će živeti lošije.

Najviše ispitanika (75 odsto) veruje da će se i u Srbiji živeti isto nakon sporazuma, 16 odsto misli da će se živeti bolje, četiri odsto da će se živeti lošije, a bez odgovora je bilo pet odsto građana.

Kada su u pitanju posledice nepotpisivanja predloženog sporazuma, najviše ispitanika - 38 odsto, smatra da bi to bila ekonomska izolacija, 21 odsto ukazuje na rat na Kosovu, 19 odsto na nastavak dosadašnjeg stanja, 10 odsto na uključenje UN u pregovarački proces, tri odsto na rat na celoj teritoriji Srbije, dva odsto na vraćanje institucija sa Kosova pod ingerenciju Beograda, a sedam odsto na uključenje Rusije u pregovarački proces.

Građani u najvećoj meri - 43 odsto smatraju da je Srbija nakon briselskog sporazuma delimično bliža EU, dok 31 odsto smatra da je naša država u velikoj meri bliža EU. Da je sve dalje od EU smatra šest odsto građana, a da nije ni bliža, ni dalja 20 odsto ispitanika.

Na pitanje kako bi opisali osećanja nakon sporazuma, najviše građana - 64 odsto navelo je olakšanje, dok je 61 odsto navelo tugu, 59 odsto nadu, 24 odsto bes, 17 odsto razočarenje, a sedam odsto radost.

Ispitivanje je rađeno na uzorku od 1.180 punoletnih ispitanika, u aprilu.
http://www.novimagazin.rs/vesti/sporazum-sa-pristinom-podrzava-57-odsto-gradjana

Eto i ovim istraživanjem se jasno definiše opredeljenost građana ka budućnosti.

Господина, кад ваше имање буду било предмет добијања опет неког датума – рачунајте на то да ћу увек подржати председника републике у његовом пристанку на тај услов.

Evo javno kažem ako ima koji Mađar, Nemac, Hrvat da mi ponudi trostruku, ma i duplu vrednost moje imovine, PRODAJEM.
A Vi slobodno pričajte o ''Srpskoj zemlji'' koja nije na prodaju, dok čitate vic ili istini prosudite sami....
Kume, pošto sat?
Nije na prodaju.
Aman kume pitam pošto je?
Ne prodajem, tačka.
Kume još jednom pitam jel na prodaju?
Nema šanse, to mi je jedina uspomena od dede.A kolko bi ti ono dao?

Evo javno kažem ako ima koji Mađar, Nemac, Hrvat da mi ponudi trostruku, ma i duplu vrednost moje imovine, PRODAJEM.
A Vi slobodno pričajte o ''Srpskoj zemlji'' koja nije na prodaju, dok čitate vic ili istini prosudite sami....

Што одмах лепо не кажете, него причамо о некој будућности. :D

Што одмах лепо не кажете, него причамо о некој будућности. :D

Budućnost su kupili svi oni što su prodali imovinu na Kosmetu.
I nemam ništa protiv da je tako kupimo i mi u Vojvodini.
A oni što smatraju da će Srbija koja je prodala Srpsku Krajinu, Slavoniju,Baranju, Liku, Kordun, Baniju, Bosnu, Kosovo njih sačuvati nek ne prodaju, briga me.

P.S.
Za kolko bi ti dao očevinu?

Budućnost su kupili svi oni što su prodali imovinu na Kosmetu.
I nemam ništa protiv da je tako kupimo i mi u Vojvodini.
A oni što smatraju da će Srbija koja je prodala Srpsku Krajinu, Slavoniju,Baranju, Liku, Kordun, Baniju, Bosnu, Kosovo njih sačuvati nek ne prodaju, briga me.

P.S.
Za kolko bi ti dao očevinu?

Да ли су Албанци продавали очевину?

Eto i ovim istraživanjem se jasno definiše opredeljenost građana ka budućnosti.

Cccccccc ..... pa ti ćeš bre crći od prosipanja glupsti !

Nije internet za svakoga.

Od EU nema ništa. Da li se to sviđa tebi, dačići, pačiću, nikoliću, vučiću .... pa to je najmanje bitno. Ovo je poslednji pokušaj da na silu ugurate Srbiju u NATO pakt i EU .... jer posle toga ide nova perestrojka.

PS
Nezaboravi da se i u SAD priprema perestrojka.
Zato je ovolika panika tamo u zadnje vremne. Pokušavaju da je spreče državnim udarom i uvođenjem policijskog časa i vojske na ulice.

Poslednja izmena:
Ne znam ni ti me briga.
Uostalom ko vam brani da im date ponudu koju ne mogu odbiti da to proverite?

- - - - - - - - - -

To daj nekoj Srbendi, meni isključivo keš.

Pre nekog vremena Hašim Tači je digao dreku u novinama da se sever Mitrovice etnički čisti kupovinom stanova od Albanaca i za to optužio Srbiju.
A u isto vreme oni otimaju zemlju poljoprivrednih kombinata po srpskim selima i grade li grade. Imaju zaleđe.

Vidiš za Kosovo se ne buniš da se proda za datum.

Ma ti prodaješ imovinu kako bi otišao da živiš na Kosovo i Metohiju jer je to sada tvoja nova država za koju si se tako zdušno borio.
Valjalo bi kada bi sve svoje istomišljenike nagovorio da prodaju svoju imovinu komšijama Srbima i da se presele na Kosovo i Metohiju. To je sada demokratska zemlja i obećana zemlja za sve one koji su se borili za nju.

NAJOBIČNIJA LAŽ

Referendum daj pa da se prebrojimo.

Nameštene ankete nisu merilo ničega

Da su ankete merilo nikada nijedan referendum ne bi bio održan nigde.

Kakvo providno spinovanje od strane Vučićevih veleizdajničkih postrojbi!

ZA STA referendum?
Za sporazum?

Pa necemo valjda za svaki sporazum Vlade raspisivati referendum?

Sporazum nije u suprotnosti ni sa jendim zakonom niti Ustavom Srbije, i kao takav NE TREBA nigde da se proverava.

Ov ne kazem zbog toga sto mislim da gradjani ne bi podrzali ovaj sporazum, nego bas zbog toga da ne gubimo i vreme i ugled i pare na te gluposti.

- - - - - - - - - -

Referendum, referendum i samo referendum.
Bez toga, diktatorski rezim moze da obmanjuje i siri neistine, ali nece promeniti cinjenicu da krsi Ustav i volju vecine kojoj brani da bude iskazana na referendumu.

Kad bude vasa opcija usla u parlament, onda uticite na to da se raspise referendum.
Do tada, legitimni predstavnici naroda ce odlucivati o tome, a ne vi.

ZA STA referendum?
Za sporazum?

Pa necemo valjda za svaki sporazum Vlade raspisivati referendum?

Sporazum nije u suprotnosti ni sa jendim zakonom niti Ustavom Srbije, i kao takav NE TREBA nigde da se proverava.

Ov ne kazem zbog toga sto mislim da gradjani ne bi podrzali ovaj sporazum, nego bas zbog toga da ne gubimo i vreme i ugled i pare na te gluposti.

- - - - - - - - - -

Kad bude vasa opcija usla u parlament, onda uticite na to da se raspise referendum.
Do tada, legitimni predstavnici naroda ce odlucivati o tome, a ne vi.

Kad moze Svajcarska,da izadje na referndum zbog krpljenja puteva...Moze se i ovde izaci zbog legalizacije otimacine Kosmeta,i stavljanja srpskih vlasti na severu Kosmeta van zakona.

Back