gost 212595
Poznat
- Poruka
- 8.567
Ne razumeš se, jer te nije interesovalo, niti imaš zemlju. To je bila usko specijalizovana emisija, za one koje se zemljoradnjom i bave. A takvih je, danas, sve manje i manje.Pa tada ne jer sam bio dete, mada i jesam naucio dosta od edukativnih emisija tada. Zoran Zivkovic sa emisijom zvezdani ekran je uticao da budem zainteresovan za naucnu fantastiku na pr. Pa evo ti na pr koliko Memedovic utice na ekologiju danas i td. Sigurno bolje nego da sam kao dete gledao u sise ibdipeta i slusao narikanja kao danih nabijaju na kolac. I plus da miskim da to tako treba. Odes i pokazes joj pare ona tebi sisu i eto mozemo decu da pravimo. O cemu pricamo?
Sto se prohibicije tice, opet uzimas primer krajnosti, ali dobro da si ga pomenuo. Jer zamisli da i to ne kontrolises. Mozh da pijes kad hoces i gde hoces. Pijani ljudi po fabrikama, iscrpljeni, znam za primer nekih koji su upadali u visoke peci, jer su pili. Ili da vozis pijan. Ooleeee daj gas, zakon ponude i potraznje, moja mecjka brza hooop ode teta s ulice, jbg, zakon jaceg, moja mecka jaca.
Da li su sve te generacije koje su slušali koncert klasične muzike u podne zavolela istu, pa su je slušala i kući, a njihova deca su tu kulturu, kao porodično vaspitanje nasledila od njih? Nisu - to je bio nametnuti muzički ukus nekog školovanog i kulturnog, dok su oni koji su do gledali turali posle pevaljkama marke međ' sise. Ne pričamo o pravljenju dece, već o površnosti gomile.
Mediji mogu da te usmere, to stoji, da probude tvoje interesovanje za nešto, ako kapisla za paljenje postoji. Ali, nekada si imao samo tv i radio, a danas imaš toliko toga više. A i tada, ako si znanje zbilja želeo: učio si i čitao, a nisi čekao da ti neko nešto servira. Ok je, kao inicijalna kapisla...
Pravila u fabrikama propisuju vlasnici; u saobraćaju postoje kazne. Ali, ti i dalje možeš da ga piješ, jer nije zabranjen. A treba zabraniti gole sise? Ili tebi da obučeš muške tange?
Kako se zvao onaj komedijaš, stao mi je mozak, koji ih je nosio čak i više milionskom gledanom filmu.... Borat?