SPOMENAR

• Začetnik teme Začetnik teme aja63
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

aja63

Ističe se
Poruka
2.290
Ovo mesto posvećujem svim mojim životinjskim prijateljima, koji su mi ulepšali i obogatili život i naučili me mnogim bitnim stvarima u životu- odanosti, ljubavi, strpljenju, prijateljstvu...:heart:

PRVI DEO- posvećujem onima, koji više nisu sa mnom u ovom životu i čekaju me na nekom lepšem mestu, da im se pridružim, kad dođe vreme.
Sve ove slike, kada ih sada gledam, vraćaju mi u sećanje naše doživljaje sa njima i divne stvari, koje smo zajedno proživeli:)

DENI- 1992-2005
2vwbtxz.jpg

oduvek sam želela psa i kada mi ga je prijateljica poklonila(malena pufna od 2 meseca), mojoj sreći nije bilo kraja.Bio je baš "moj" pas, pratio me je svuda(znao je i da mi uleti u kadu, tek da mi pravi društvo:zcepanje:)
otn1tt.jpg
111m3xv.jpg
2rm9hrl.jpg
314wg88.jpg

Sa 12 godina dobio je astmu, hrabro se borio, ali je bolest bila jača.

BUCA- 1992-2009
snyl1v.jpg

dobili smo ga od prijatelja, kada je imao 6 meseci.Za razliku od Denija koji je bio pravo "kuče na baterije", pun energije, izuzetno inteligentan i isto toliko prgav i tvrdoglav, Buca je bio sveopšti miljenik(deca su ga obožavala), interesovale su ga samo 3 stvari-klopa, spavanjac,maženje.Pravo ime bilo mu je Alfi(po rodovniku, jel*te), a zašto ga niko nije zvao tako, prosudite po njegovim omiljenim pozama:)
v3lnk3.jpg
10p1pit.jpg
2e4aqsl.jpg
2emodbn.jpg
9ptahu.jpg

TUKSI
rctq49.jpg

pronađen je 2004. na pijaci, ostavljen ispod tezge, tužno je plakao.Nemajući,tada, pojima o mačkama, Aja se čudila- ko je mogao da ostavi tako slatko mačence, pa još plavih okica-dok joj prijateljica "mačkara" nije objasnila da mali nema više od mesec dana i da svi mačići imaju plave oke dok sisaju:rumenko:.Deni i Buca su ga čuvali kao svoju bebu i naš Tuksa postade jedan elegantan, dostojanstven i izuzetno prgav mačak( to ga Deni naučio da ujeda i bije):)
2s9oq36.jpg
246ncc7.jpg
33mu3r6.jpg

LILICA
i56ag1.jpg

Da je Tuksi bio veliki šarmer i švaler(zbog toga je i stradao od auta),dokaz je Lilica koju je doveo u kuću kao snajku(to sada radi njegov unuk Gruja, geni su čudo).Takvu lepoticu do tada nisam videla, bila je sušta suprotnost onome, što su mi pričali o sijamkama-uopšte nije mjaukala, sem granula nije htela ničta drugo da jede, jogurt je pila tako što je umakala šapicu u čašu, čim bismo je uneli u kola(bez kutije) odmah bi zaspala.Omacila se 2006., tako što se oko 5 ujutru uvukla kod nas u krevet, ujela me za nos da me probudi da joj pomognem(kasnije je to radila njena ćerka Kikica) i čuvala 5 beba u našem krevetu skoro mesec dana.Bila je izuzetno pozrtvovana i odana majka, što je prenela i na svoje potomke, iako sterilisana, čuvala je unučiće, kao da su njeni.Nastradala je od komšijskog psa, morali smo da je uspavamo.:heart:
mhq4nd.jpg
16m9ml5.jpg

GAŠA
15dw4k5.jpg

Ne znam kada je rođen, mi smo ga znali više od 12 godina.Bio je mačak iz kraja, svako ga je zvao drugačije i svi su ga hranili, većeg mačkonju u životu nisam videla(sem možda sada Kajinog Medu, sličnih su gabarita:)).Odabrao je nas, da nas "usvoji", i svaku zimu boravio je u našoj kući, leti nije hteo nikako da ulazi.Spada u "prvoosumnjičene", što smo u stalno imali po jedno žutobelo ili riđe mače, što u kući, što u kraju.Voleo je da ga maze, ali nije dozvoljavao da se uzima u ruke, niti je hteo da legne u krilo.Prošle godine, iznenada mi je sam utrčao u krilo, više od pola sata mazio se sa mnom, preo. Na kraju me de dugo gledao i izašao.Srce mi se steglo, osetila sam kao da se oprašta sa mnom.Više se nikada nije vratio, počivaj u miru, moj Gašo:heart:

KIKICA
28s5y86.jpg

Najpametnija maca koju smo ikada imali, kao da je razumela sve što smo joj govorili, deca su povukla inteligenciju na nju.Macila se dva puta, pa smo je sterilisali.Svi njeni potomci su živi i zdravi, sem najdraže malene Žužu-Žule, kojoj je pomagala u odgajanju dece, kao što je i njena majka Lilica njoj.Otrovala ih je komšinica zlotvorka(nažalost, nismo imali dokaza), borile su se nekoliko dana, naš veterinar je radio sve što je mogao, da ne bi dalje patile, odlučili smo, posle dugih i mučnih razgovora, da ne želimo da više pate i uspavali ih.:heart:
33fai4k.jpg
301f4hx.jpg

ŽUŽU ili ŽULE
nqbihv.jpg

Kada se rodila, bila je toliko sićušna, da sam mislila da neće preživeti, ali ona je bila borac i najhrabrija maca od svih, zato je svima bila miljenica.Prijatelji(nekadašnji) su nas molili da im je damo, mi to uradismo,( grešna nam duša )njene sestrice smo sterilisali,kada su nam je vratili, već je bila trudna, pa joj je mama Kiki svesrdno pomagala(iako sterilisana).Zbog zlih ljudi, moje sunce malo, nije moglo da proživi svoj vek:heart:
2s6ncj7.jpg
2s1vvjd.jpg

Što me rastuži :sad2::sad2::rida:

:zag:I ja sam se rastužila u jednom momentu, a onda sam se raznežila i bilo mi je lepo što ih ponovo sve vidim zajedno, a navirale su mi najlepše uspomene, to mi je bilo drago, da znam da ni trenutak sa njima nisam zaboravila.Ne brini, sada će biti divnih sličica sa mojom raspuštenom bandom:)

DRUGI DEO-MAČIJA REPUBLIKA ILITI STAHOVLADA OPASNOG KLANA:lol:

Kikicina deca- maj 2007.
vzwspf.jpg

Vujadin, Miladin,Pantelija i Gruja(krstio ih sin:)).Kod nas je ostao mnogopominjani i obožavani Gruja, ostali su živi, zdravi i sadašnje gazde ih samo hvale, te kako su pametni, te dobri lovci(sem mog Grujadina, koji najvolije da ulovi meso iz nečijeg tanjira:(
Grujino omiljeno mesto za spavanje, kad je bio mali
5vnmu0.jpg
:D

Gruja i Miladin(sada se zove Šmeksi, jer gazda tvrdi da je najveći šmeker u okolini;)
10o1zd0.jpg

Kikicina deca 2- april 2008.
Tina, Đina, Flafi, Šugica, Žule- nažalost nemam sličice, kada su bili sasvim mali, Tina i Đina su ostale kod nas, Šugica i Flafi dembelišu u velikoj kući i dvorištu moje prijateljice, a o nesrećnoj sudbini moje Žužu znate.

28hex78.jpg

Trio Kampanela- Tina, Đina i Šugica

35n4uvq.jpg

Tina i Flafi

Žuletova deca- april 2009.
Cezar, Ognjen, Oskar,Macan, Lena (nit* manje devojke, nit* više dece:eek::heart:).Momke su nam prosto razgrabili, sada su glavate, dembele mačkonje, a lepoticu Lenu su nam, ako možete da verujete-UKRALI.Bila je tako nestvarno lepa, da su se ljudi svakodnevno zaustavljali da je gledaju, znam da su je uzeli, sigurno, ljudi koji je obožavaju.
Juniori:)
50n0c3.jpg

10wigk0.jpg

Ljubiša

282icjk.jpg

Cezar

2rftvus.jpg

Oskar

1zoub1d.jpg

Macan

Back