- Poruka
- 76.576
To kakva je bila ta država nije imalo nikakve veze sa spoljnom politikom kneza Pavla tj. nije ničim uticalo na takvu spoljnopolitičku orijentaciju ali ako već insistiraš na tome ,u pravu si tačno je dakle da ta država bila loša.]
Како нема везе, Грубане, немој да се брукаш. Спољна политика, као и уопште свака политика, неке државе итекако имају везе са тим каква је сама та држава. То се једноставно не може одвајати.
,u pravu si tačno je dakle da ta država bila loša.
Наравно.
ostalom,da nije bila loša ne bi bilo svih onih ličkih,kordunaških,banijskih,slavnonskih i ostalih divzija i brigada koje je i jesu pobedile i koje i jesu onemogućile da dođe do njene obnove.
Те дивизије и бригаде су, као и четничке, настале да ,,браћа" Хрвати не би потаманили Србе тих крајева. Мани се пролупавања, зато се народ организовао и отишао у те бригаде и дивитзије. То куда је то касније отишло је нека друга тема.
Pobedinik je pobednik i to treba poštovati.Ja lično nemam nikakvav problem da to i priznam..Od 1944 -1945 "Karađorđevići" više ne predsavljaju nikakvu snagu.Pobeđeni su i eliminisani iz političkog i svakog drugog života sa područja nekadašnje Jugoslavije.
Победник је био партизански покрет, НОВЈ и КПЈ. То је идеолошки била интернационална и југословенска војска. Тако да је кретенизам и идиотизам прве врсте тврдити да су победници били некакви ,,личани", кад су се у том покрету борили сви, Срби највише, али не само Срби из Лике, Баније и Кордуна, него и из сбвих осталих крајева српских земаља. Па и из Србије и Црне Горе. Рецимо, Прва пролетерска је скоро комплетно била састављена од Срба из Србије и Црне Горе. Никаквих ,,личана" ту није било.
Тако да нема потребе да тако осттрашћено тумачиш историјске чињенице.
Које су то ,,циљеве" остварили, баш ме живо занима. Хајде, реци, али конкретно?Tad su i Ličani stekli mogućnost da ostvare ciljeve.I ostvarili su ih.
У ствати, немој, рећи ћу ти ја: никакакве циљеве нису остварили.
Upravo je Brijunski pleneum pokazao stvarni uticaj Rankovića a o Krcunu koji je bio nižepozicioniran od Rankovića da i ne govorimo.
То је било тек касније, али после рата, па све до шестеседит (кад је склоњен Ранковић), они су главни Титови сарадници и извршиоци. И Дражу су управо ухватили њих двојица.
А теби су песме озбиљан историјски извор? Дај Грубане, уозбиљи се.