ШПИЈУНИ СУ ОДНЕЛИ МОЈУ ТАЈНУ или ДОМАЋИ ИЗДАЈНИЦИ

Ћорави ЧИТАЈ или купи нове наочаре:

Da li ste zatrazili objasnjenje od ministra odbrane sta se desilo sa dokumentacijom
?

- Jesam. Ali, ministar Dragan Sutanovac do danas nije nasao za shodno da odvoji vreme da me primi. Pre dvadesetak dana objavljen je konkurs Ministarstva nauke, raspisan za inovacije, a glavna nagrada je osam miliona dinara. Hteo sam da ponudim svoju inovaciju i pozvao sam Sutanovca da razgovaram sa njim o dozvoli da to ucinim. On je odbio da me primi. Razgovarao sam sa pukovnikom Bjelicem, a posle toga se vise nisu
javljali. Sada verujem da bi sve bilo lakse za mene da sam zavrsio karijeru u politici, sto nikad nisam zeleo. Ispada da cu na kraju morati da dokazujem da sam pisao izvestaj.

alo bre slepcho! o chemu se pricha u ovom pasusu? o predaji dokumenata od strane DSS pulena US vojsci 2000 godine
il
"Pre dvadesetak dana objavljen je konkurs Ministarstva nauke, raspisan za inovacije, a glavna nagrada je osam miliona dinara. Hteo sam da ponudim svoju inovaciju i pozvao sam Sutanovca da razgovaram sa njim o dozvoli da to ucinim"

Pa da li ste ga napisali?

- Naravno da jesam. I to na 35 stranica. On je proglasen vojnom tajnom i zavrsio je u generalstabu medju tajnim dokumentima. Kada je 2000. godine oko 20 oficira NATO od nase vojske trazilo da im se preda sve vezano za obaranje aviona, trazili su i moj izvestaj. Prema mojim saznanjima, original - dakle drzavna, vojna tajna im je predata. Kopiju nisam napisao.

za ovo treba voju likvidirati! :cool:

u to vreme nije bas bilo pozeljno da javnost zna da je nevidljivog srusio madjar.....a ne neka srBska junachina............:roll:

nije bilo dobro za naciJonalne interese, i moral srBskog naciJonalnog korpusa......:think:

А шта мисли о варијанти да у војсци коју контролише Америка не може да напредује човјек који је срушио њихов мит? Мени то изгледа логичније, мада и ова твоја не пати од недостатка логике.

2 potvrdjena pogotka.
Na slikama vidimo jedan helikopter, jedan F16 i odbaceni rezervoar (ili spremiste za kasetne bombe)

Ако се ја добро сјећам, Амери у оборене летјелице (изгубљене у борби) броје само оне које су пале на непријатељској територији (у овом случају СЦГ). Ако је летјелица пала у БиХ, Румунији, Бугарској, Хрватској, Албанији, Мађарској, то се не рачуна у борбене губитке, већ, чини ми се, у техничке. Нисмо их превише обарали, али их је било много више од двије.

A zašto nije oborio još neku 117-icu, već samo jednu? Ako je već znao kako se to radi?

Mislim da ti pitanje nije bash ........skroz na mestu.:???:
I to je moguće. :lol:
Ali odgovora nema. Koliko se sećam, 177-ka je fasovao na samom početku bombardovanja.
Mene samo zanima zašto ''prekaljeni'' i ''iskusni'' prikan nije ponovio istu stvar još par puta...

Да се подсетимо сарадње досманлијске власти и НАТО убица ;)

24.01.2004.
Ko je odlikovao Dzordza Robertsona, onoga koji je 72 dana bombardovao Srbe.
Dzordz Robertson, generalni sekretar NATO, u Pristini dobio samo javnu zahvalnost, a u Beogradu najvise vojno priznanje.

BEOGRAD - Nacelnik Generalstaba Vojske Srbije i Crne Gore general Branko Krga se u prisustvu Vukasina Marasa, zamenika ministra odbrane Borisa Tadica i jednog svog zamenika poklonio generalnom sekretaru NATO Dzordzu Robertsonu i urucio mu Veliku plaketu VSCG, najvise vojno priznanje nase zemlje!
Ovu informaciju su pre vise od mesec dana objavile Srpske nedeljne novine (SNN), pozivaju i se na pouzdane izvore. Kao to su precutali sam dogadjaji, odlikovanje zvanicnika vojne alijanse, cije su rakete i projektili razarali nase gradove i ubijali neduzno stanovni tvo, Ministarstvo odbrane i Generalstab su precutali i pisanje novina. Da su novine lagale, novinari bi vec bili osudjeni. Ali, da li je, u ovom slucaju, dovoljno cutanje kao znak odobravanja?
Pokusaj da dobijemo zvanicno objasnjenje ovog skandala nije urodilo plodom.
`Ako je priznanje gospodinu Robertsonu uruceno, molimo vas da nam odgovorite kad i kojim povodom`, napisali smo pre dva dana Upravi za odnose sa javno u Ministarstva odbrane i zamolili da nam, ako je imaju, proslede kopiju odluke o odlikovanju prvog coveka NATO.
Od ljubaznih sekretarica smo nekoliko puta dobili isti odgovor: `Vas zahtev je prosledjen nadleznima. Kad ce te i kakav odgovor dobiti zavisi od njih`.
Glavni i odgovorni urednik Srpskih nedeljnih novina Slobodan Ignjatovi kaze: `Na izvor je potpuno pouzdan. Cekali smo da se zvanicni organi oglase, ali posto oni cute, mi cemo u narednom broju objaviti faksimil dodeljenog priznanja i fotografiju na kojoj se vidi kako Krga urucuje povelju Robertsonu`. U medj uvremenu, ne bi bilo zgoreg da se i gospodin Robertson oglasi i objasni, ako ne nama, a ono Amerikancima, za sto je pristao da bude odlikovan tajno, daleko od ociju javnosti. I cime je to zaduzio vojni vrh Srbije i Crne Gore da ga odlikuje, kada se zna da je od predstavnika Kosova, u Pristini, zbog kojih je NATO vodio prvi rat u Evropi posle Drugog svetskog rata, dobio samo javnu zahvalnost.
B. Simonovic

Uh, pa to znači trica, a? :shock:

4----

Буђановци оборен
Теочан Босна -оборен
Загреб Плесо---слупао се
Авиано (непотврђено) слетео оштећен

није учествовало 1000 комада Ф-117 па да цифра од 3 или 4 буде мала

Не знам шта покушаваш да докажеш,ја сам овде ко зна колико пута постављао фотографије оборених разних типова авиона НАТО пакта на територији СРЈ,БиХ,ХР и ови ремонтовани А-10 у ФЈМРО и АЛ. А има и података о слупаним два комада у Бугарској.

Золтан Дани јесте геније и жалосно је што се држава огрешила и сада прави хлеба као и пилот који је учествовао у бомбардовању Тузланског аеродрома сада је вулканизер у Осечини код Ваљева.

4----

Буђановци оборен
Теочан Босна -оборен
Загреб Плесо---слупао се

Не знам шта покушаваш да докажеш,ја сам овде ко зна колико пута постављао фотографије оборених разних типова авиона НАТО пакта на територији СРЈ,БиХ,ХР и ови ремонтовани А-10 у ФЈМРО и АЛ. А има и података о слупаним два комада у Бугарској.

Золтан Дани јесте геније и жалосно је што се држава огрешила и сада прави хлеба као и пилот који је учествовао у бомбардовању Тузланског аеродрома сада је вулканизер у Осечини код Ваљева.

CIA SNAJKA CIA

4----

Буђановци оборен
Теочан Босна -оборен
Загреб Плесо---слупао се

Uh, znači ćetiri? Da zatvaramo temu pre nego NATO ostane bez 117-ki?

Inače, pokušavam da ukažem na apsurd, ali nema veze.

Ovo poslednje... Pa država je ubogaljila na slične načine stotine hiljada ljudi, stručnjaka... Na ovakav ili sličan način, direktno ili indirektno. Malo je sebično izdvajati jednog čoveka u moru drugih.
Država je truba, država je zapuštena, pokradena, ulubljena i šuplja sa svih strana - počevši od zakona, preko primene istih, pa sve do svesti samog naroda koji kasni za ''pi pola'' (što bi rekao jedan moj drugar) u odnosu na neki tamo normalan/iji svet koji se ne bavi spasavanjem sveta i svetih zemalja, već gledaju svoj pos'o.

за

300px-B-2_Spirit_original.jpg

је тешко било шта доказати осим података ПВО ВОЈСКЕ СРЈ
из два разлога
Прво: Американци нису рачунали ни на обарање Ф-117 а где још и Б-2 и то им је велика брука и срамота и нису блесави да признају.С обзиром на унутрашње интересе који владају унутар војноиндустријске спреге у самој власти Америке
Друго:онај Ф-117 у Теочану као и Б-2 и сваки други стратешки бомбардер који се обори одмах након пада и спашавања пилота олупина се бомбардује ГБУ ракетама које уништавају и остатке остатака летелице,да не би неко однео неки део који може после да се стави у експлоатацију.Онај у Буђановачком блату није бомбардован јер је пилот спашен и нису очекивали да ти авиони тог типа буду оборени али после за Теочан и Деч су већ били спремни.

више се не производе а и избацују се из употребе.
Мартин Локид се сада бави новим бомбардерима

разумем ;)

Ovo poslednje... Pa država je ubogaljila na slične načine stotine hiljada ljudi, stručnjaka... Na ovakav ili sličan način, direktno ili indirektno. Malo je sebično izdvajati jednog čoveka u moru drugih.
Država je truba, država je zapuštena, pokradena, ulubljena i šuplja sa svih strana - počevši od zakona, preko primene istih, pa sve do svesti samog naroda koji kasni za ''pi pola'' (što bi rekao jedan moj drugar) u odnosu na neki tamo normalan/iji svet koji se ne bavi spasavanjem sveta i svetih zemalja, već gledaju svoj pos'o.
:ok:

Pa i nije bas za poredjenje,covek koji je oborio f-117 je..........otprilike ko pancev kada je dao gol u bariju ;)

Pa i nije bas za poredjenje,covek koji je oborio f-117 je..........otprilike ko pancev kada je dao gol u bariju ;)

одосмо у офф ...не знам зашто је битан број авиона када је тема Золтан Дани и његов патент који му Шутановац није дао да иде на такмичење проналазача.
Прво не знам да ли постоји тај тип такмичења проналазача из домена ПВО
а друго то што му Шутановац није дао то је сасвим нормално.Нигде ни у једној војсци па чак ни у фирми конструктори нису власници својих патената већ фирма или војска за коју раде.

Back