SPC vs. Artemije vs. Ziloti

Cijem stadu pripadate?

• SPC

• Artemije

• Ziloti

• Amfilohije

• Od sad sam pravoslavni protestant

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

ernauton de carmainge

Domaćin
Banovan
Poruka
4.363
Posto je ovo toliko aktuelna tema i posto je ocigledno da ce od sada postojati tri struje na podrucju Srbije, red je da osvane i jedna anketa.

Nema odgovora tipa: voleo bih da se ujedine, da se ne sukobljavaju, od toga nema nista kao sto vidimo.

Posle patrijarha Pavla ovo je mozda i bilo logicno ocekivati. Ne treba zaboraviti da je otvorena mogucnost i da Amfilohije osnuje neki svoj red itd.

Kao vernici, morate da se odlucite za jedan red. Dakle ne moze ja sam za SPC, ali simpatican mi je Artemije.

Moze biti samo jedna crkva :rtfm:

Poslednja izmena:
Si ti video koliko je tema o ovome?

Tema ima politicku konotaciju, s obzirom da se argumentovano tvrdi da su pojedini od ovih imenovanih licnosti, institucija, grupacija blizi Istoku ili Zapadu, blizi Ruskoj crkvi ili Vatikanu.

А па добро, ако ти кажеш да се политика умешала у цркву онда је теми место овде.
Само још политичари из Србије осим што иду у цркву да творе и вољу Божију било би добро свима.

Аван-туриста није религиозан исто као што ова тема нема везе с религијом, можда на неки забавни пдф , или љис, а може и овде.Уствари најбоље -политика плус љис.

А то је та тица, па што је променио аватар, сад не могу да се нервирам због његовог секташког аватара?
Пих!

Аван-туриста није религиозан исто као што ова тема нема везе с религијом, можда на неки забавни пдф , или љис, а може и овде.Уствари најбоље -политика плус љис.

Ne znam sta si hela ovim da kazes :dontunderstand:

Valjda si mislila `Artemije nije religiozan...` :think:

Posto je ovo toliko aktuelna tema i posto je ocigledno da ce od sada postojati tri struje na podrucju Srbije, red je da osvane i jedna anketa.

Nema odgovora tipa: voleo bih da se ujedine, da se ne sukobljavaju, od toga nema nista kao sto vidimo.

Posle patrijarha Pavla ovo je mozda i bilo logicno ocekivati. Ne treba zaboraviti da je otvorena mogucnost i da Amfilohije osnuje neki svoj red itd.

Kao vernici, morate da se odlucite za jedan red. Dakle ne moze ja sam za SPC, ali simpatican mi je Artemije.

До сада су постојали екуменисти са борцима изнутра и они су били једна кривоверна црква.А бтада је била СИПЦ и данас.

А зашто би Амфилохије се одвојио кад у монтенегу има Мираш дедеић?Амфи је пуковник удбе.Он ради за демонократе из Србије.Нема он тај задатак.

Израз ред паписти користе за своје монахе.Можеш рећи за једну од цркава или слично.:rtfm:

Не припадам ниједном стаду. Индивидуалац сам. И моје лично виђење и Бога и цркве, и хришћанства, и православља, као и свега другог, уосталом, је само - моје.

А, у овом конкретном случају, уважавам став СПЦ.

Не припадам ниједном стаду. Индивидуалац сам. И моје лично виђење и Бога и цркве, и хришћанства, и православља, као и свега другог, уосталом, је само - моје.

А, у овом конкретном случају, уважавам став СПЦ.

А је ли?

A gde su u anketi ateisti?

Najveci broj Srba su ateisti.

A gde su u anketi ateisti?

Najveci broj Srba su ateisti.

Србин атеиста не постоји, дух атеизма је безличан, унификациони, глобални (одбацује народност својом суштином).

Постоје комунисти (комуњаре) и мали део безбожних који су у атеизам залутали због СПЦ саблазнитеља и мафијаша у мантијама (назваћемо их резигнираним и разочараним - саблажњеним атеистима).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back