SPC pokrenula podkast, prva epizoda o – obojenoj revoluciji

Vladika Grigorije za BBC: „Studenti su ogledalo koje sve razobličava”​

Kada je pre sedam godina vladika Grigorije postavljen za episkopa Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Nemačkoj, mnogima je ova odluka zaličila na oprobani jugoslovenski model slanja glasnog vladike daleko od matice.
„Ako je neko mislio da me ukloni, to sam možda najviše bio ja, jer sam želeo promenu.
„Iako sam daleko od otadžbine i ovde imam mnoga druga zaduženja, daljina ne može da umanji moju ljubav i brigu za narod kojem pripadam, te se zato moj glas ponekad i glasnije čuje nego kad sam fizički bio tamo”, kaže vladika Grigorije u intervjuu za BBC.

1748121972791.png

Ovo je nasa dusa !

Ahriepiskopija beogradsko-karlovačka Srpske pravoslavne crkve (SPC) pokrenula je podkast čija je prva epizoda naslovljena sa „Obojena revolucija ili medijski napadi na Crkvu“, postavljena na Jutjubu.
U podkastima će, zajedno sa sveštenicima i teolozima, učestvovati laici – eksperti za pojedine oblasti nauke i društvenog života uopšte, saopštila je Informativna služba SPC.
Gosti jereja Stevana Jovanovića su, u prvoj epizodi, protojerej-stavrofor Velibor Džomić, profesor Pravnog fakulteta u Kragujevcu, i profesor Filosofskog fakulteta u Beogradu Vladimir Vuletić.

Epizode se mogu pratiti putem Instagrama Pravoslavlje, TikToka Pravoslavlje i Fejsbuka Pravoslavlje.

Podkast je pokrenut da bi se, kako piše, misija Crkve unapredila „različitim oblicima medijskog stvaralaštva radi očuvanja načina života zasnovanog na Hristovom učenju“.

Na to je obavezuje, kako je navedeno, „dinamika događaja u srpskom narodu na čitavom njegovom životnom prostoru, kao i u društvu uopšte, uporedo sa revizijom, ne samo istorijskih činjenica nego i demokratskih ustanova i predstavničke demokratije reliktima iz totalitarnih sistema prošlog veka, uz tehničke i tehnološke promene, nametanje kensel, džender i sličnih ideologija i političkih praksi“.
https://www.danas.rs/vesti/drustvo/spc-pokrenula-podkast-prva-epizoda-o-obojenoj-revoluciji/

Kao da se SPC nije dovoljno izblamirala u Moskvi nego su odlučili da se overe i ovde. Jadno, tužno, sramotno.
Treba videti najpre o cemu je film. Ne verujem da su u centru paznje studenti, nego neki okolo (Dinko, Proglas i sl.), to je moje nagadjanje za sada jer ga nisam videla.

Ali mogu da kazem, da kad se Crkva ovako drustveno angazovala, da onda treba da se angazuje i za litijum, pa i druge vazne stvari za drustvo u celini, a ne da cuti na njih.

Treba videti najpre o cemu je film. Ne verujem da su u centru paznje studenti, nego neki okolo (Dinko, Proglas i sl.), to je moje nagadjanje za sada jer ga nisam videla.

Ali mogu da kazem, da kad se Crkva ovako drustveno angazovala, da onda treba da se angazuje i za litijum, pa i druge vazne stvari za drustvo u celini, a ne da cuti na njih
Mladi karijeristi nisu slepi, od samog početka im je bilo jasno da stvar vode Mila Pajić, njen Stav i anarhisti, i opet su potrčali, i dotrčali Piculi.

I Čeda Jovanović je nekada bio student, pun ideala

zasto grcka nije bila obavestena da preko nje lete mine za banglades? ukrajinci salju srpske mine za banglades? to samo caci mogu da poverujy, zato ste precutali grcima

Sumnju u neutralnu poziciju Srbije izazvao je i tragičan pad aviona „antonov“ na severu Grčke prilikom kojeg je poginulo osam ljudi. Avion ukrajnskog kargo prevoznika je u julu 2022. godine poleteo iz Niša, a ubrzo se srušio u blizini Kavale. Naredno jutro, tadašnji ministar odbrane Nebojša Stefanović je organizovao konferenciju tvrdeći da je sve bilo čisto, te da je avion prevozio 11,5 tona školskih mina u vlasništvu beogradske kompanije Valir d.o.o. Pošiljka je, tvrdio je Stefanović, bila namenjena Ministarstvu odbrane Bangladeša. Grčke vlasti su uputile protestnu notu Srbiji zbog toga što nisu bile obaveštene da se u avionu nalaze eksplozivna sredstva, a naknadna istraga je trebalo da utvrdi istinu. Ipak, do danas javnost u Srbiji nije mogla da sazna šta je utvrdila istraga u Grčkoj, i da li je uopšte i sprovedena.

Prozirna neutralnost: Izvoz municije za "kupovinu" kredita u Vašingtonu

https://www.nin.rs/autor/30/vuk-jeremic

Treba videti najpre o cemu je film. Ne verujem da su u centru paznje studenti, nego neki okolo (Dinko, Proglas i sl.),
Mantra tipicna, sistem i njegova strasila...
To je prdnulo u cabar s deklaracijom koju vise ne pominjete... Tako ce i ovo
to je moje nagadjanje za sada jer ga nisam videla.

Ali mogu da kazem, da kad se Crkva ovako drustveno angazovala, da onda treba da se angazuje i za litijum, pa i druge vazne stvari za drustvo u celini, a ne da cuti na njih.
1748133806616.png

Jel i on plaćenik i saradnik dinka proglasa....

Mladi karijeristi nisu slepi, od samog početka im je bilo jasno da stvar vode Mila Pajić, njen Stav i anarhisti, i opet su potrčali, i dotrčali Piculi.

I Čeda Jovanović je nekada bio student, pun ideala
Pa upravo i ja to kazem, vecina studenata je nautralna ili cuti, ali ima predvodnika pod uticajem zapada ili njihovih "ispostava".

Da nije toga, tih silnih a nasilnickih "performansa" koji lice na "vec vidjeno" od 5. oktobra, mnogo bi vise ljudi prislo, a licno mislim da bi i sama vlast vise popustila i obratila paznju na sve zahteve i nasla zajednicki jezik. Ovako, isli su na to da sve demantuju i da ni sa kim ne razgovaraju, a evo sada moljakaju za izbore istog tog "nenadleznika", pa su jos ispali smesni i same sebe demantovali da nece u politiku.

Napisala si da su studenti blokaderi pod uticajem zapada.

A otac GRIGORIJE nam veli da je svaki udar na studente udar na HRISTA

Dakle ti udarcem na studente u blokadi udaras na Hrista...
Pa po tome ne bi rekao da uvazavas nasu dušu dobru oca Grigorija
Neki bokaderi su pod uticajem zapada, a neki to rade nesvesno i coporativno, mislim na nasilje u smislu blokada televizija, radnih mesta, ulica gde ne prolaze politicari ni tuzioci, nego obicni ljudi, blokade nastave i fakulteta.

To je misljenje Grigorija, i sigurna sam da misli na obicne studente, a ne na takve nasilnike.

Neki bokaderi su pod uticajem zapada, a neki to rade nesvesno i coporativno, mislim na nasilje u smislu blokada televizija, radnih mesta, ulica gde ne prolaze politicari ni tuzioci, nego obicni ljudi, blokade nastave i fakulteta.

To je misljenje Grigorija, i sigurna sam da misli na obicne studente, a ne na takve nasilnike.
Vladika Grigorije je inače imao ceo niz afera finansijske prirode mnogo pre ovoga, ali nadimci kao “Profotije” se od Druge Srbije dobijaju samo u slučaju da nisi pokoran neotitoistima.

Pa upravo i ja to kazem, vecina studenata je nautralna ili cuti, ali ima predvodnika pod uticajem zapada ili njihovih "ispostava".

Da nije toga, tih silnih a nasilnickih "performansa" koji lice na "vec vidjeno" od 5. oktobra, mnogo bi vise ljudi prislo, a licno mislim da bi i sama vlast vise popustila i obratila paznju na sve zahteve i nasla zajednicki jezik. Ovako, isli su na to da sve demantuju i da ni sa kim ne razgovaraju, a evo sada moljakaju za izbore istog tog "nenadleznika", pa su jos ispali smesni i same sebe demantovali da nece u politiku.
Uopšte nije reč o tima koji ćute nego o onima koji se deru “upomoć Picula” ne bi li na sebe skrenuli pažnju neke NVO sa debljim novčanikom.

Napisala si da su studenti blokaderi pod uticajem zapada.

A otac GRIGORIJE nam veli da je svaki udar na studente udar na HRISTA

Dakle ti udarcem na studente u blokadi udaras na Hrista...
Pa po tome ne bi rekao da uvazavas nasu dušu dobru oca Grigorija
Možda je mislio na studente koji žele da nastave studije,a ne ove Piculine i Bartulicine?

Back