SPC pokrenula podkast, prva epizoda o – obojenoj revoluciji

Ne, nego zato sto lazu i zahtev za pravdom proglasavaju revolucijom.
Zasto av toliko ne da odgovorne,pravi laznu revoluciju da bi ih sacuvao, nije te to zainteresovalo?
e, ali za aljeka siftara su junaci oni koji devojci razbiju vilicu sa bejzbol palicom, preti sudu, oce da ide da ih vadi iz zatvoira, bolesnik koji bi da bude kadija
Kakva ironija, SPC stala na stranu zla, kriminala... Mada šta je tu čudno, crkva je uvek uz vlast, neće valjda biti uz narod, nemaju od toga koristi.
Nevezano za ovo, vladika Glogorije je imao svojih nastupa i ranije, čovek ima potrebe da miri Srbe sa Bošnjacima, a ni biznis mu nije stran.

51071501-0145-4F56-8877-D5B0163F20E4.jpeg

Mantra tipicna, sistem i njegova strasila...
To je prdnulo u cabar s deklaracijom koju vise ne pominjete... Tako ce i ovo

Pogledajte prilog 1732690

Jel i on plaćenik i saradnik dinka proglasa....
Jel i on plaćenik i saradnik dinka proglasa....
Neki bokaderi su pod uticajem zapada, a neki to rade nesvesno i coporativno, mislim na nasilje u smislu blokada televizija, radnih mesta, ulica gde ne prolaze politicari ni tuzioci, nego obicni ljudi, blokade nastave i fakulteta.

To je misljenje Grigorija, i sigurna sam da misli na obicne studente, a ne na takve nasilnike.
e, ali za aljeka siftara su junaci oni koji devojci razbiju vilicu sa bejzbol palicom, preti sudu, oce da ide da ih vadi iz zatvoira, bolesnik koji bi da bude kadija
O vladiki Grigoriju najrečitije govore njegove molbe Hrvatima za oprost srpskih grehova, sad je iz oportunizma podržao proteste jer je par decenija u ozbiljnom ličnom sukobu sa Dodikom i AV.

Ništa taj ne radi iz idealizma.

E9DE0888-B08F-4510-95D8-FCE1FF443DDB.jpeg

Nevezano za ovo, vladika Glogorije je imao svojih nastupa i ranije, čovek ima potrebe da miri Srbe sa Bošnjacima, a ni biznis mu nije stran.

Pogledajte prilog 1732744
A sta je to lose ako je zaleo da pomiri Srbe, Bosnjake, Hrvate?

Ima budala koji jos zove u ratu i koji podsticu rat, a odavno je bilo vreme da zavlada mir.

Ne moramo (i ne treba) ziveti u Jugoslaviji, ali se ljudi ne moraju ni mrzeti, narocito oni obicni koji nisu ni trazili rat.

Zasto ga proganjas?

A sta je to lose ako je zaleo da pomiri Srbe, Bosnjake, Hrvate?

Ima budala koji jos zove u ratu i koji podsticu rat, a odavno je bilo vreme da zavlada mir.

Ne moramo (i ne treba) ziveti u Jugoslaviji, ali se ljudi ne moraju ni mrzeti, narocito oni obicni koji nisu ni trazili rat.

Zasto ga proganjas?
Nzm da li ga baš proganjam ili je to uradio samo zbog toga što se pre toga ozbiljno lično sukobio sa Dodikom pa mu je trebala politička podrška silnih ovog sveta. On ne radi ništa iz idealizma.

Zanimljivo da se druga strana nikad nije izvinila zbog Jasenovca, ali njemu su trebali poeni kod Zapada.
8894C647-40E7-4219-B63D-67171F0CDF5F.jpeg

O vladiki Grigoriju najrečitije govore njegove molbe Hrvatima za oprost srpskih grehova, sad je iz oportunizma podržao proteste jer je par decenija u ozbiljnom ličnom sukobu sa Dodikom i AV.

Pogledajte prilog 1732745
dubrovnik bas nisam siguran da je imalo vojne logike da se gadja, pa se zato mozda izvinjava bas njima

Nzm da li ga baš proganjam ili je to uradio samo zbog toga što se pre toga ozbiljno lično sukobio sa Dodikom pa mu je trebala politička podrška silnih ovog sveta. On ne radi ništa iz idealizma.

Zanimljivo da se druga strana nikad nije izvinila zbog Jasenovca, ali njemu su trebali poeni kod Zapada.
Pogledajte prilog 1732746
Pa nije imao potrebe jer on nije politicar, ali opet, ljudski je, hriscanski.

Za njegove sukobe sa Dodikom ne znam, a licno mu zameram zatvaranje crkava za vreme korone u Nemackoj i to je sve sto mu zameram (a vazno je).

Ovo ostalo je nevazno, ima pravo na svoje misljenje kao i svi ostali u SPC, moze neko da se slozi s njim ili ne, odavno sam navikla da imaju neusaglasena razmisljanja i izjave (svako svoju "politiku vodi") pa i ne obracam paznju na sve.

Ahriepiskopija beogradsko-karlovačka Srpske pravoslavne crkve (SPC) pokrenula je podkast čija je prva epizoda naslovljena sa „Obojena revolucija ili medijski napadi na Crkvu“, postavljena na Jutjubu.
U podkastima će, zajedno sa sveštenicima i teolozima, učestvovati laici – eksperti za pojedine oblasti nauke i društvenog života uopšte, saopštila je Informativna služba SPC.
Gosti jereja Stevana Jovanovića su, u prvoj epizodi, protojerej-stavrofor Velibor Džomić, profesor Pravnog fakulteta u Kragujevcu, i profesor Filosofskog fakulteta u Beogradu Vladimir Vuletić.

Epizode se mogu pratiti putem Instagrama Pravoslavlje, TikToka Pravoslavlje i Fejsbuka Pravoslavlje.

Podkast je pokrenut da bi se, kako piše, misija Crkve unapredila „različitim oblicima medijskog stvaralaštva radi očuvanja načina života zasnovanog na Hristovom učenju“.

Na to je obavezuje, kako je navedeno, „dinamika događaja u srpskom narodu na čitavom njegovom životnom prostoru, kao i u društvu uopšte, uporedo sa revizijom, ne samo istorijskih činjenica nego i demokratskih ustanova i predstavničke demokratije reliktima iz totalitarnih sistema prošlog veka, uz tehničke i tehnološke promene, nametanje kensel, džender i sličnih ideologija i političkih praksi“.
https://www.danas.rs/vesti/drustvo/spc-pokrenula-podkast-prva-epizoda-o-obojenoj-revoluciji/

Kao da se SPC nije dovoljno izblamirala u Moskvi nego su odlučili da se overe i ovde. Jadno, tužno, sramotno.

"Medijski napadi na Crkvu" ?????????
:rotf:

Ne vredi. Ne mozes ti da vidis nista :(

@Ika2826
A jel možeš ti da vodiš recimo ovo? Obojeni revolucionari iz Dimitrovgrada imaju svoju viziju granica Bugarske, a ona podrazumeva da ti i ja (bar formalno, u Srbiji sam prijavljen u Nišu) budemo potpuno obespravljena manjina u njihovoj strogo jednonacionalnoj državi u kojoj baš svi moraju da budu Bugari. Ljudi kažu da mi ne razumemo demokratiju

Karta njihovih teritorijalnih ambicija, nekad su tražili i izvesne etničke Bugare po Beogradu, sad traže “samo ovo”.
DA128FCA-E31E-4684-B68E-23AD030DD64B.png

https://ibl.bas.bg//bulgarian_dialects/

Zapazimo i ovaj višejezični transparent: inače, niko živ Dimitrivgradu tako ne govori kod kuće
C379F7CB-6E3C-4A1C-97F4-1031BC985ED8.webp

Poslednja izmena:

Za njegove sukobe sa Dodikom ne znam, a licno mu zameram zatvaranje crkava za vreme korone u Nemackoj i to je sve sto mu zameram (a vazno je).

Ovo ostalo je nevazno, ima pravo na svoje misljenje kao i svi ostali u SPC, moze neko da se slozi s njim ili ne, odavno sam navikla da imaju neusaglasena razmisljanja i izjave (svako svoju "politiku vodi") pa i ne obracam paznju na sve.
Ima prava na svoje mišljenje, kao i svi, međutim nekako mu izražavanje tog mišljenja tako dobro ide da gde god se pojavi ulazi u sukobe:

30196747-C65C-4045-9BF2-C2335EEA12B4.jpeg

A jel možeš ti da vodiš recimo ovo? Obojeni revolucionari iz Dimitrovgrada imaju svoju viziju granica Bugarske, a ona podrazumeva da ti i ja (bar formalno, u Srbiji sam prijavljen u Nišu) budemo potpuno obespravljena manjina u njihovoj strogo jednonacionalnoj državi u kojoj baš svi moraju da budu Bugari. Ljudi kažu da mi ne razumemo demokratiju

Karta njihovih teritorijalnih ambicija, nekad su tražili i izvesne etničke Bugare po Beogradu, sad traže “samo ovo”.
Pogledajte prilog 1732773

https://ibl.bas.bg//bulgarian_dialects/

Zapazimo i ovaj višejezični transparent: inače, niko živ Dimitrivgradu tako ne govori kod kuće
Pogledajte prilog 1732775

Prvi put sada od tebe cujem za ove obojene revolucionare Iz Bugarske :lol:

Sta da mislim o tome?
Mislim da vlada nekakva globalna histetija u narodu s tim pojmom “obojena revolucija”, iskreno, teorije zavera me ne interesuju, pa ne razmisljam niti slusam o ovakvim pojavama u drustvu.
Bavim se lepsim stvarima.

protiv bafometa se hrist i bori...to sto ti i tebi slicni, satanisti koga pominjes pridajete najvece ljudske osobine govori da ste i koliko zaslepljeni...
Još davno napisao sam da Vučić ne poseduje ni jednu dobru osobinu ali to nije razlog da se pravi sav ovaj cirkus i šteta srpskoj državi i građanima .Svake četvrte godine održavaju se izbori.Imate na raspolaganju parlamentarne metode političke borbe.Ako i kad osvojite većinu mandata onda će biti po vašem.

Ja sam davno napisao da Vučić ne poseduje ni jednu dobru osobinu ali to nije razlog da se pravi sav ovaj cirkus i šteta srpskoj državi i građanima .Svake četvrte godine održavaju se izbori.Imate na raspolaganju parlamentarne metode političke borbe.Ako i kad osvojite većinu mandata onda će biti po vašem.
losa vlast nikad ne pada na izborima vec se sama od sebe urusi.

ili ako se gica posto nece, onda neko malko pripomogne.

Pogledajte prilog 1732745
ovo pljuvanje je klasican primer sns bratije.
nista sveto nije osim njihove guice.

za povracanje.

upamtite ovo Srbi!

Aha, ili je možda bar deceniju-dve neprekidno ratovao sa Dodikom i Šešeljem pa se odmah svrstao na drugu stranu?
ako je ratovao tj sukobio se sa jedinim ''srbinom'' sa preyimenom seselj i bravom udbaske kuhinje onda mu veci plsu ne treba da je cinio dobro za Srpstvo!

dje je ta udbaska stoka sitnog zuba bila tamo srba vise nema...

tipicna smridkalska pljuvanja .

pa BRAVO! :bljak:

Ovo ostalo je nevazno, ima pravo na svoje misljenje kao i svi ostali u SPC, moze neko da se slozi s njim ili ne, odavno sam navikla da imaju neusaglasena razmisljanja i izjave (svako svoju "politiku vodi")
ovde su apsolutno dijametralno suprotne ''politike''

Vladika Grigorije veli da je svaki udar na studenteu blokadi udar na HRISTA.
Dok profitije studente u blokadi i u moskvi pred predstavlja OBOJENOM REVOLUCIJOM pred njegovom svetosti Kirilom.

nisu to politike, jer one toliko dijametralno suprotne ne mogu biti.
jedno je strana dobrog, drugo je strana zla i primer korupcije.

I svetog Amfilohija su zvali u Beograd na ''ribanje'' molivsi ga da manje kritikuje Vucica u javnosti (nazivao ga izdajnikom Kosova) .
Amiflohije je ujedinio Srbe u CG u litijama.
Rezim se ovde potrudio da mu se to ne dogodi. Korupcijom sto je zalosno.

Nasa crkva je velika i narvano da ce se izdici od onih koji pljuju na nasu mladost ili ti kako kaze dobra dusa Grigorije - udaraju na HRISTA radi svoje ''politike'' tj interesa.
Nije sistemu da prvi put rovari u crkvi da ptokupljuje. To je titoisticko delo nasledjeno...

Poslednja izmena:
ovde su apsolutno dijametralno ''politike''

Vladika Grigorije veli da je svaki udar na studenteu blokadi udar na HRISTA.
Dok profitije studente u blokadi i u moskvi pred predstavlja OBOJENOM REVOLUCIJOM pred njegovom svetosti Kirilom.

nisu to politike, jer one toliko dijametralno suprotne ne mogu biti.
jedno je strana dobrog, drugo je strana zla i primer korupcije.

I svetog Amfilohija su zvali u Beograd na ''ribanje'' molivsi ga da manje kritikuje Vucica u javnosti (nazivao ga izdajnikom Kosova) .
Amiflohije je ujedinio Srbe u CG u litijama.
Rezim se ovde potrudio da mu se to ne dogodi. Korupcijom sto je zalosno.

Nasa crkva je velika i narvano da ce se izdici od onih koji pljuju na nasu mladost ili ti kako kaze dobra dusa Grigorije - udaraju na HRISTA radi svoje ''politike'' tj interesa.
Nije sistemu da prvi put rovari u crkvi da ptokupljuje. To je titoisticko delo nasledjeno...
Od tebe nikad ništa pametno.

Back