Maleni, da se manemo mi prazne slatkorecivosti, te, ako mozemo da
ustanovimo medju nama ko je konkretan, ko apstraktan, a siguran sam da cemo to isto moci i sa Crkvom jednoga.
Neka ti apostol Pavle odgovori:
Филибљанима, глава 3
11. Да бих, како
достигао у васкрсење мртвих;
Лука 20:35, Дела 26:7
12. Не као да већ
достигох или се већ усаврших, него стремим не бих ли то
достигао као што ме достиже Христос Исус.
Ефес. 3:18, 1 Тим. 6:12, Јевр. 12:23
13. Браћо! Ја још не мислим да сам
достигао; једно пак чиним: Шта је за мном заборављам, а за оним што је напред стремим,
Јевр. 6:1
14. И трчим к циљу, ради награде небескога призвања Божијега у Христу Исусу.
Рим. 9:23, Јевр. 3:1, Јевр. 12:1
15. Који смо год дакле савршени овако да мислимо; ако ли шта друго мислите, и ово ће вам Бог открити.
16. Уосталом, оно шта
достигосмо тога правила да се држимо, и исто да мислимо.
Ako ti treba pojasnjenje:
Лука, глава 20
35. А који се
удостоје добити онај век и васкрсење из мртвих нити ће се женити ни удавати;
36. Јер више не могу умрети; јер су као анђели; и
синови су Божији кад су синови васкрсења.
1. Тимотију, глава 6,11
иди за правдом, побожности, вером, љубави,
трпљењем, кротости.
12. Бори се у доброј борби вере, хватај се за вечни живот на који си и позван, и признао си добро признање пред многим сведоцима.
Kazes da se svetost ne
dostize, vec dobija po milosti od Boga.
Ја у празне филозoфске расправе нећу да се упуштам, само ћу те упитати: ако се светост не достиже, како се онда достиже Усиновљење, како се достиже васкрсење и бесмртност, како се
удостојава оног века??? И не рече ли сам Христос, кад би сте само знали шта значи МИЛОСТИ
ХОЋУ, ...
Pozivas se na Duh Sveti.
Јеврејима, глава 6
4. Јер није могуће оне који су једном просветљени, окусили дар небески, постали заједничари Духа Светог,
5. И окусили добру реч Божју, и силу оног света, и отпали,
6. Опет обновити на покајање, јер сами себи наново распињу и руже сина Божијег.
7. Јер земља која пије дажд што често на њу пада, и која рађа поврће добро онима који је раде, прима благослов од Бога;
8. А која износи трње и чичак, непотребна је и клетве близу, која се најпосле сажеже.
Jel kaze Krstitelj da se rode plodovi dostojni pokajanja? Jel kaze Hristos da ce se lazni proroci poznati po svojim plodovima? Pa zasto onda ti pervertiras celokupni hriscanski koncept, i uopste zdravorazumski negirajuci ocigledno stanje? Cak i hulis. Ti maleni ne negiras idolopoklonstvo, ti negiras svaki istorijski uzor koji je konkretan, osvedocen delima, e da bi imao luft za poturanje demagogije i apstrakcije. Dela mi pokazi u svojoj "crkvi" - dela koja nisu mogla biti ucinjena bez Bozije Blagodati, a koja se izlila na pojedine pravoslavne u izobilju. I sta je tvoj i svake druge pseudohriscanske sekte - 'argument'? Svako bogoudno delo koje se jedino moze kvalifikovati kao cudo cete nazvati djavolskim i tako necete biti prevareni, po vama (znam na koji stih referises, pa izvoli link
http://galileo.spaceports.com/~biblija/lukavi.htm ) . O bezumlja! Ja te pitam opet: koja su to veca dela koje ce ciniti posle Hrista, a koja je licno On rekao da ce ciniti???? Daj sad da ukinemo sva cuda u pravovernom svetu, e da bi ti i tebi slicne suplje, ljudske tvorevine, mogle da opstanu i nemajuci parametre za uporediti se.
O kakvoj ti plati pricas kad je Jovan Krostatski osporavan za zivota, u smrt odveden, na zaklanje kako i sam rece, proslavljajuci Boga i u tom poslednjem momentu, posle nebrojenih cudesnih isceljenja sirom Rusije, cak i inovernih? Da li si ti normalan da smejuriju pseudohriscana koji su nista do grupacije interesno orijentisanih ljudi poredis sa ijednim jedinim svetiteljem koji to jeste zaista, cija jedna molitva vredi vise no sve vase skupa, jer je delotvorna, za razliku od vasih?
Ti nemas ama nas nista, ni crkvu, ni dela, ni nauk, go si golcat, i ti i tvoji, te zato imputiras magiju i mitomaniju, koja je tek efemerna, kao loze koje nisu u, nego spolja, van Crkve. Naravno da ne drzite istinu, to si najispravnije rekao, i zato vam i ne treba verovati da ste Crkva, jer je Crkva STUB I TVRDJAVA ISTINE (1. Timoteju 3,16).