Spavanje partnera u odvojenim sobama

Markoni11

Poznat
Poruka
8.441
Da li spavanje partnera u odvojenim sobama koji su u braku ili vanbracnoj zajednici moze da bude lose ili dobro?

1606660816896.png
1606660843669.png

Zavisi koji su razlozi za spavanje u odvojenim sobama.
Mislim, evo, na pr. ako jedan partner ima Covid, svakako treba da spava u drugoj sobi. Ili ako imaju malu bebu, muž recimo radi ujutru, ima lak san, a bebi rastu zubići, zašto onda ne bi spavao u drugoj sobi, pa da odmoran ode na posao....
Pa najlakše je da kažete, ne, ne valja.
A seks ko seks, ko ima volju, nađe način. Ljudi se razdvoje kilometrima, pa se sastaju i bude seksa. Blizina nije garancija da će seksa biti.

Postoji jedan vic na ovu temu: :D

Vic

U jednom crnogorskom selu, supružnici spavaju u odvojenim sobama. Pitaju njega kako ispunjava bračne obaveze. Kaže on: Ja zviznem i onda ona dođe, obavimo šta imamo i onda se ona vrati u svoju sobu.
Pitaju nju:A šta se dešava kad je vama do se*a?
-Eee, ja onda dođem i kažem: Mužu, zviznul' ti ono, il' mi se učinje?

Poslednja izmena:
U nekim slucajevima spavanje u odvojenim sobama može biti dobro i za zdravlje i za vezu:

1. Jedan od partnera voli zaspati uz TV dok drugi partner ne može spavati s upaljenim ekranom u sobi.
  2. Jedan od partnera teško diše ili hrče za vrijeme spavanja, zbog čega druga osoba često ostaje budna do sitnih noćnih sati
  3. Par ima potpuno različit raspored i/ili preferiraju odlaziti na spavanje u različito doba. Npr. neki muzicari možda vole da vežbjui sviranje kasno navečer dok njihovi partneri ustaju za posao u 6 sati ujutro i vole ranije odlaziti na spavanje
  4. Jedan od partnera voli spavati u hladnoj prostoriji s otvorenim prozorima, dok druga osoba bolje spava u toploj prostoriji.
  5. Izbor madraca može predstavljati veliki problem. Jedan od partnera može preferirati mekani madrac dok drugi mora spavati na tvrdom madracu zbog problema s leđima. Problem može nastati i oko same veličine madraca.
  6. Jedan od partnera može imati problema s nesanicom zbog čega će poželjeti malo čitati pre spavanja, a to će smetati drugom partneru u pokušaju spavanja. .

lose jer to je vec pocetak kraja veze, braka
znam iz iskustva
treba porazgovarati, komunicirati i pretresti sve teme po mogcnosti ako krene ovako
Nije. Moje iskustvo kaze da je spavanje u odvojenim prostorijama doprinelo boljem braku. Ako nas veze milion stvari zasto dopustiti da razlicite navike vezane za san naprave problem. A problem je itekako ako ne spavas dovoljno.

Svaka vaska obaska,cist racun duga ljubav.Niko nikom ne smeta. Znaci svako ima i svoj TV,jer se bez njega ne moze jelda? Hrkanje da ne spominjem.Mislim da je tesko spavati zajedno sa suprugom i dok si mlad,jer se ona stvar ne spusta,ebi ga rade hormoni, I tada su odvojeni kreveti vazni ili bar onaj francuski siroki,pa se moze praviti odstojanje .:D.Ali bar smo spavali u istoj sobi.Sada ,ne mogu da zamislim da budemo u istoj spavacoj sobi.

Back