spasiti zivotinje od neodgovornih gazda

nije lose krenuti od razgovora.
jesam za prijavu,ali ne vidim da je neko ovde izneo slucaj prijavljivanja i svega sto uz to ide.
mislim, pricamo o tome, ali nema konkretnih primera koji bi govorili vise od svih postova skupa.narocito dobro zavrsenih po zivotinje.
to je malo zbunjujuce.
zalosno za psa da tako zivi koje god da je rase.nebitno.

Ne verujem da ima puno publikovanih priča, a linkove ne znam. U prvom takvom slučaju u Beogradu jedan sam od učesnika. Oduzeta su dva šarplaninca nesavesnom vlasniku, mislim da je u pitanju bila Bežanija, akciju su vodile Orkine članice, a ja sam pronašla mesto gde će biti sklonjeni psi koji su kasnije udomljeni!
Ovakvi slučajevi su retki na prvom mestu jer ljudi koji prijavljuju žele da ostanu anonimni, ali ozbiljna prijava ne može biti anonimna!

Ja sam čula od Šicinog veterinara da u slučaju da primetite da je pas bolestan, a vlasnik ga ne leči, možete da zovete inspekciju. Inspekcija onda dolazi na uviđaj i / ili (nisam zapamtila) šalje veterinara na lice mesta. Vlasnik je dužan da zove ili plati usluge veterinara koji je poslat. U slučaju da to ne uradi piše mu se novčana kazna koju je dužan da plati.

Bila sam u gužvi, tako da nisam zapamtila ni o kojoj inspekciji je reč, ni njihov telefon, ali ako nekome treba mogu da zovem da pitam.

Veterinarska inspekcija, inspektorka Danijela Šaponjić iz KV je prva u Srbiji primenila novousvojeni zakon o dobrobiti životinja i u selu u okolini KV naredila seljaku da podgoji krave inače će da ga "rebnu" po džepu.

Ja imam u zgradi jedan slucaj psihickom mucenja psa. Mali mops je u pitanju. Komsije ispod nas su pre godinu, dve imali mopsa i posle nekog vremena im je pobegao kako oni kazu, ioako nam je cistacica zgrade rekla kako su joj nudili psa itd. al u svakom slucaju ga nije bilo vise. Pre nekoliko meseci su kupili novog mopsa, koji je navodno mnogo ludji i nestasniji od proslog (a i na proslog se zalila kako grize namestaj i sl.) i sta su oni odlucili da rade: DA JADNOG PSA PO CEO DAN DRZE ZATVORENOG U KAVEZU ISPRED STANA!!!! Cula sam ja kako ljudi drze svoje pse u kavezu, U STANU, na sat, dva max jer je nemiran, povileneo i sl. ali oni ga bukvalno satima drze isped. Na svu srecu ga izvode a i hrane ga, ali napolju!! Uvece hvala bogu nije ispred stana...
Mogu samo da zamislim kako se on malisa oseca, svaki put kad ja sa svojim psima prodjem pored njega, pomazim ga, kazem mu nesto, srce mi se kida!!!
Sta mislite, da li je to dovoljno da se ljudi prijave???

Dovoljno, i to i komunalnoj i veterinarskoj inspekciji. A oni su ipak revnosni kad treba da popune budžet, to ne može da se porekne.

Mislim da bi dobro rešenje bilo podneti što više prijava za istu osobu...Naravno sa sve podacima onoga ko prijavljuje , posto kako je neko gore napisao ozbiljna prijava ne može da bude anonimna ! I naravno ako se izrekne kazna to bi trebalo raširiti po svim mogućim medijima ! Mislim da tako može da se postigne neki efekat ,zato što mislim da ne bi mogli baš da ne rade ništa ako ima svakodnevno stižu prijave...

A što se anonimnosti tiče , ja nemam apsolutno nikakav problem da stavim svoje ime iza prave stvari ,a vi ?

Hajde da ne cepidlačimo, pričamo o konkretnim situacijama. Ja konkretno najčešće nisam u situaciji da stavljam primedbe na način kako neko gaji svoje ljubimce ili životinje od kojih ima koristi ali svakako mogu mužu da skrenem pažnju jer on kao njihov odabrani veterinar ima mnogo više uticaja (a ima i takta sa takvim "pacijentima") i samim tim ne bi izazvao revolt. Smatram da činim sve što je u mojoj moći a da time ne ugrožavam ničije interese i da to radim najbolje kako umem.

Hajde da ne cepidlačimo, pričamo o konkretnim situacijama. Ja konkretno najčešće nisam u situaciji da stavljam primedbe na način kako neko gaji svoje ljubimce ili životinje od kojih ima koristi ali svakako mogu mužu da skrenem pažnju jer on kao njihov odabrani veterinar ima mnogo više uticaja (a ima i takta sa takvim "pacijentima") i samim tim ne bi izazvao revolt. Smatram da činim sve što je u mojoj moći a da time ne ugrožavam ničije interese i da to radim najbolje kako umem.

podrzavam boldovano.to je poenta. odlicno receno !

Back