Spasavanje harda

http://www.ultimatebootcd.com/
ovde su neke alatke i to od samih proizvođača diskova

ako je nekako moguće ja bih
mu prvo uradio
cappovanje maksimalnog kapaciteta s tim da se u firmveru upiše max lba
(ako je moguće)
a potom nekako da se resertifikuje alatkom od proizvođača - wd
DLG Diagnostic (Western Digital) ? da li je taj ?
ili pomoću mhdd32 :think:

time bi se verovano smanjio kapacitet za više od pola ali je i to vajdica :gace:

diagnostic , extended test?

http://support.wdc.com/product/download.asp?groupid=502&sid=2&lang=en

Prilozi

• cappingmrz7rr.jpg.jpg
    cappingmrz7rr.jpg.jpg
    77,3 KB · Pregleda: 4
Poslednja izmena:
morao sam sinoc da ostavim low level format da radi preko noci posto je na zadnjih 2GB poceo da izbacuje errore al je i dalje radio.
sada je slika ovakva,
15x1no3.jpg

prekinuo sam scan jer me je smorio brzinom,vidi se da je relocirao ostecene sektore na sredinu a pocetak je cist ko suza,samo je sada mnogo crvenih :) ,nastavio sam posao sa regeneratorom ,stigao je do 40% glupo bi bilo da ga ne pustim da zavrsi do kraja pa da vidim sta ce biti,ili oporavak ili sahrana

ove WD gluposti od programa ne rade prakticno nista,a koliko vidim oni i nemaju format tool,samo nesto za dijagnostikovanje sto vidim i na drugima

Ne znam zašto kažete da se ne radi sa HDD Regeneratorom..Meni je spasio bar desetak diskova....U drugoj temi ste Komplexašu rekli da ne koristi taj program a čovjek je u potpunosti popravio disk...

necu nista napamet da lupam dok ne vidim rezultate,unistio,popravio,dal zbog regeneratora ili jer je hard nepovratno ostecen nebitno, barem sam pokusao
a elektroniku hladim da bi mogao posle da je iskoristi rokavec :D

barem da neko ima koristi

verujem,za divno cudo ovaj je tih kao sata,besuman,hladan ,ima da ga ganjem dok se ne digne iz kome :mrgreen:
ma samo neka reg zavrsi svoj posao i to je to ,nema sta vise da se zezam,ili ce raditi ili ne,bitno je da sam ja pokusao sve sto je u mojoj moci

Ne znam zašto kažete da se ne radi sa HDD Regeneratorom..Meni je spasio bar desetak diskova....U drugoj temi ste Komplexašu rekli da ne koristi taj program a čovjek je u potpunosti popravio disk...
tako izgleda ali je opet hteo da pusti taj regenerator , bez potrebe, another run.
bolje da se ne koristi taj program bez nekog predznanja o diskovima :think:

ti programi za dijagnostiku stresiraju hardver koji pritom može i da otkaže
ako moram da biram između odgovora koristiti ili ne
je bih odgovorio bolje NE koristite jer postoji rizik da sve ode

od harda nema nista ,elektronika ide rokavec-u,a ja sam na poklon dobio wd 80GB od orangeC -a kome se ovom prilikom neizmerno zahvaljujem :D

njegov hard je sasvim ok,tu nema govora,u xp-u ga vidi ,otvara i sve,al mi se sedmica izbagovala,dok sam sredjivao ovaj krs video se u kompjuteru,pa je posle nestao,a sada se ne vidi ni ovaj novi
hard vidi hd tune al sedmica ga ne prikazuje u my comp-u,sta da joj radim,scan disk mi isto ne radi na sedmici,jedno od brojnih nestanka struje mi je ugasilo i tu opciju

ne znam, ali ja drugačiji zaključak donosim,na osnovu ovih nekoliko izloženih iskustava
posle upotrebe tog ili tih programa poveća se broj loših sektora i otkaže disk potpuno
==> bolje ne koristiti :kafa:
(jedino ako ima vrlo malo loših onda ga kao oporavi)

Back