spas u cashi !!!

U je, pa ja nisam znao da vi tako dobro poznajete Smoki, i kada se udala i da li pije i sve ostalo :lol:

Smoki, nemoj da ga ostaviš pre nego što dobro razmisliš. Batali net savete.Čim ovako poskaču da savetuju, odmah su mi sumnjivi.
Pitaj ti njih kakvi su njihovi brakovi..ako još traju :wink:
Sve najbolje..

ne... ja vidim ovde osobu koja beži od sopstvene odgovornosti
1. izbor starijeg partnera sa autoritetom
ovo je prvi faktor
2. traženje mišljenja drugih za egzistencijalni problem
drugi koji je u saglasnosti sa prvim

mrzi me da idem u detaljisanje
ali moj savet za kraj je da rešiš sve probleme koje imaš u odnosu sa svojim ocem jer se to preslikava na tvoje probleme sa muškarcima generalno

Nev, mislim da zajedljivosti nema mesta... Nije mi bilo tesko da preletim preko postova ove devojke, upravo da bih mogao da kazem nesto sto nece biti prvo sto mi padne na pamet. A btw. nisam ni savetovao, ni tvrdio... Ne znam tacnu situaciju, pa sam pokusao da je uputim da stvari pogleda i iz drugog ugla. Ocigledno je, da resenje ne nazire iz coska u kojem sedi.

Julian, gurmanci i ostali učesnici u diskusiji:
Nije mi bila namera da prozivam , žao mi je što baš tako zvuči. Ovo je reakcija na forumsku expertsku grupu koja se uvek pojavljuje (stvarno ne mogu da se setim nikog konkretnog, opet), i reaguje kada neko ima problem u braku i u vezi. Najčešći savet je:
OSTAVI GA, RAZVEDI SE, ZATVORI VRATA, PUSTI SKOTA NEK CRKNE.. i sad da ne parafraziram, ali se jednostavno nameće i pitanje- ko su savetodavci?

Moguće je da je devojka neodgovorna u donošenju životnih odluka i to je moj prvi utisak. Međutim, to svakako ne znači da mogu da donesem uopšten zaključak i da je savetujem.

Spas je u otvorenom razgovoru sa njim o tvojim/njegovim osecanjima, ocekivanjima...ako to vec niste uradili na pocetku vase veze ( onako kako valja )

Tesko je promeniti ljude, ali nije tesko razgovarati.
Jednostavno, reci mu kako se osecas.

Sve najbolje

Neodgovorno je nekome reći da se razvede.
Posebno ako su učesnici nepoznati.
Ako hočeš da joj pomogneš, onda, kao što je rekao Julian "gledaj stvari u ćošku u kojem se ona nalazi", jer tu leži problem. Gledajte da je oslobodite, da razmišlja, ona se trudi, nemojte da joj nabacujete dodatne sumnje. Brak je, možda, samo delić problema. Ja takom posmatram situaciju.

Julian me je razumeo i to je ok.
gurmanci, glupo je da se sada potpisujemo ovde kakav nam je bračni status. I ne sumnjam u tvoju dobronamernost, samo gledaj da ne reaguješ ishitreno. Radi se o ljudima, a ne o slovima.
Neko STVARNO ima problem. Eto, ne zamerite...

Ako su se venčali ovde a potom otišli tamo, kakva bi procedura oko razvoda bila?
Koliko bi joj para trebalo za to zadovoljstvo?
Ako je on dominantan a ona ne zarađuje dovoljno, gde bi mogla da ide i šta da radi?
Kome bi mogla da se obrati za pomoć?
Ako bi poželela da se vrati, da li bi imala čemu?

... Volela bih da smoki kada dođe odgovori na ova pitanja :wink:

Ma uvek je lako reci 'razvedi se! ostavi ga! idi!' a pitam se da li bi bilo ko od nas to tako lako uradio kako se lako napise. Nesto sumnjam. Nije fora u razvedi se, vec u pokusaju da se problem resi kad je vec i pored svega do braka doslo. Mnogo je lakse izaci iz veze nego iz braka, pa ma koliko neko mislio da taj papir nije nista. Nista se nece resiti teranjem inata. Ako devojka zna sa kime je usla u brak (jer je itekako videla njegove mane i pre braka) onda i zna kako treba sa njim. Ne znam koliko su smoki i njen lik ziveli zajedno pre braka, ali ako je ona mislila da ce bas brak da resi sve probleme koje su imali u vezi tu se gadno zajebala. Brak moze samo da ih ucvrsti jer je sada lik kao osiguran time da ju je dobio. Stvar je samo u tome da sama smoki resi sta zeli, uz cinjenicu da lik vrlo ocigledno do sada vec njoj ne zeli da se promeni, da pokusa da se onda sama prilagodi i spase brak ili da mu se sveti, time unisti sebi jos vise zivce, jer verujem da se osveta vraca kao bumerang u takvim slucajevima.
Mada u principu vise verujem da se ovde radi o slucaju kad nema kome da se izjada pa to onda radi ovde. Samo zelja da je neko saslusa.

majcheki:
Ako su se venčali ovde a potom otišli tamo, kakva bi procedura oko razvoda bila?
Koliko bi joj para trebalo za to zadovoljstvo?
Ako je on dominantan a ona ne zarađuje dovoljno, gde bi mogla da ide i šta da radi?
Kome bi mogla da se obrati za pomoć?
Ako bi poželela da se vrati, da li bi imala čemu?

... Volela bih da smoki kada dođe odgovori na ova pitanja :wink:

skupo je razvoditi´se ovde ...
snalazljiva sam osoba,,,i ako nemam ovde gde vratila bih se dole mojima ...i svojim poslom ....dole su ljudi koji cekaju na mene kad god ja reshila da im se vratim...njogova majka bi mi u ovom slucaju jer zivi ovde bila jedina od pomoci ,,,,u slucaju da odlucim da ostanem ali ne sa njim.....

Julian_Duranona:
Pa, ovako... Je l' pricamo o zamisljenim situacijama, ili pomazemo u konkretnom slucaju?
Smoki je devojka, koja sa nedavno udavala... I vec tu smo se sreli sa njenim nedoumicama. Doduse, nije iznela sta je to sto joj smeta kod coveka, ali to je trebalo da zamislimo. Pa je onda bila srecna i klela se u ljubav na daljinu... Pa je onda malo pisala da pije vino kad je tuzna... Pa je otvarala jos neke teme, o svojim razmisljanjima. Recimo, o fizickom obracunu... Ali, ispostavilo se, da je ona ta koja je ovlas udarila onoga koji joj ne valja. Pa sad, opet, pije rakiju...
Znam da si nesrecna, ali nisam siguran da problem nije u tebi. Mozda suvise pijes?
... I da ne bih pisao jos jedan post, zelim da pohvalim Struju. Mnogo si mi pametna ovih dana... Neki misle da je smesno to sto pises, ali ja ne.

Pa je onda malo pisala da pije vino kad je tuzna..
Ali, ispostavilo se, da je ona ta koja je ovlas udarila onoga koji joj ne valja. Pa sad, opet, pije rakiju...
Mozda suvise pijes

smoki ne pije i nikog nije udarila,,,,,
i ako sam napisala da rokam radzu to je zato sto me je neko ovde prozivao......zbog posta
SPAS U CASHI
NEMOjTE DA STE BUKVALISTI TOLIKI !!!!

majcheki:
... i učinilo mi se da nije retardirana već da je syebana i uplašena do yaya.
Izvini smoki, ali ne verujem da bilo ko od nas može da ti pomogne svojim odgovorom.
Zovi nekog da dođe po tebe.

puno mi pomazete ...
samo kad citam vasha mishljenja postaje mi lakshe da sagledam i resim situaciju.....

pitanje:a da li on zna da se ti osecas usamljeno? i da li je u istoj situaciji kao ti?
bila sam u situaciji kad sam ja ostala bez drustva(a porodica naravno u srbiji) a on u rodnom gradu pa zna da ti je sve i onda to malim dusama bas odgovara...udari malo po samostalnosti,kad vidi da nije jedini u tvom zivotu(ne kao lover nego jedini s kim pricas) mozda ce njegova bahatost opasti...

smoki 2004:
ja sam znala za kga se udajem

ja sam bila i spremna da njega kolko tolko malo promenim
ja sam pokushavala to svo vreme ..

da ono sto su mu druge dozvoljavale ja da ne dozvolim ...
alio dzaba meni ovako maldoj razumnoj sto sam naletela na matorg debila kojiem sve moram crtati ...

greshka u startu, nikada nikoga ne mozesh i ne trebash da menjash.
odakle ti ideja da nekoga ko je odrastao mozesh da menjash, on je formiran verovatno do svoje 20 i neke a ti si htela da ga menjash. loshe.

smoki 2004:
kako spasiti sebe od grbavih misli ,,,...od podcenjivanja ...od uvrede ....

uvredio me je ...
povredio ...
i podcenio ...i ja sad nemam zelju da spavam sa njim u istom krevetu niti da jedem s njim za istim stolim ..niti bilo sta sto smo do nedavno zajedno radili...
osecam mrznju ...gnev ,,,
a on ,,,,
svestan je svoje krivice
jako malo se trudi da izgladi situaciju ...
a ja sve vishe hladna prema njemu ....a kad legnem da spavam razmishljam (ustvari toliko depresije da ne mogu ni da razmishljam ) kako, sta dalje ?
Najteze je sto moras da s njim spavas u istom krevetu...A sto se tice spasa u casi tu ga neces naci....Ispricaj se sa prijateljicom u koju imas poverenja mnogo je lakse...Ja i ovde znam da napisem sve sto me boli pa mi se cini da mi je lakse...Povrati samopouzdanje a svakog stigne kazna kad tad...

Back