Španija kažnjava korišćenje ogledala na viziru za sunce u vozilima

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
396.756
Španska saobraćajna uprava (DGT) saopštila je da korišćenje ogledala ugrađenog u vizir za sunce tokom vožnje,
pa čak i dok automobil stoji na semaforu, postaje kažnjivo.To može da vas košta 200 evra kazne

Sam vizir nije problem – njegova svrha je da zaštiti od odsjaja kada je sunce nisko, u zoru ili u sumrak.
Problem je, kažu iz DGT-a, u malom ogledalu unutar njega, koje mnogi vozači koriste dok je vozilo u pokretu ili stoji na semaforu.

auto.jpg

Španska saobraćajna uprava (DGT) saopštila je da korišćenje ogledala ugrađenog u vizir za sunce tokom vožnje,
pa čak i dok automobil stoji na semaforu, postaje kažnjivo.To može da vas košta 200 evra kazne

Sam vizir nije problem – njegova svrha je da zaštiti od odsjaja kada je sunce nisko, u zoru ili u sumrak.
Problem je, kažu iz DGT-a, u malom ogledalu unutar njega, koje mnogi vozači koriste dok je vozilo u pokretu ili stoji na semaforu.
Znači ako sam dobro razumeo nije problem ako suvozač(ica) to koristi.

Znači ako sam dobro razumeo nije problem ako suvozač(ica) to koristi.
Ako suvozac koristi ogledalo neces ti kao vozac usled nedostatka paznje sleteti sa druma... sem ako ne gledas nesto drugo a ne drum ispred sebe.
Suvozac moze da koristi i mobilni telefon dok vozi, moze da reze i parizer na snite, da strika navijacku kapu Spartaka iz Subotice... i nista od toga nije kaznjivo.

Posebno vozačice koje ne dozvoljavaju da im se razmazuje šminka dok voze.

Back