veliki krang
Legenda
- Poruka
- 71.060
Није кодафикован у 9 веку "старословенски",него старобугарски.
Ah da, zato i dalje za Boga kažemo Tengri

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Није кодафикован у 9 веку "старословенски",него старобугарски.

Ako imas rodjake u Bugarska znaci da si Bugarin,jer u Bugarskoj Srbi nemaEvo me, živ sam, Srbin sam.
Imam dalje rođake i u Grčkoj i u Bugarskoj i u Albaniji, a i iza Karpata. Svi asimilovani u savremene narode.
Ja sam pravi Avar.Ako imas rodjake u Bugarska znaci da si Bugarin,jer u Bugarskoj Srbi nema![]()
Ako imas rodjake u Bugarska znaci da si Bugarin,jer u Bugarskoj Srbi nema![]()

Ne nije sve slovensko kod Bugara izvorno srpsko.Sve slovensko u Bugarskoj je srpsko, što bi značilo da, ako ti nisi Srbin, onda si kosooki patuljak koji spava na konju i greje doručak ispod sedla![]()
Ne nije sve slovensko kod Bugara izvorno srpsko.

Има рођака у бугараком Шоплуку од пре 1400 година, што ће рећи да је то веза још из доба сеобе Словена https://www.yfull.com/tree/I-FT277965/Ako imas rodjake u Bugarska znaci da si Bugarin,jer u Bugarskoj Srbi nema![]()
Нема овде ништа да се оправдава, сем за оне који верују митолошке бајке о исходишту сопственог народа.To mu dođe opravdanje za nehomogenost Rumuna?
Нема овде ништа да се оправдава, сем за оне који верују митолошке бајке о исходишту сопственог народа.
Sa druge strane, skoro polovina genetskog koda današnjih Rumuna je slovenska.Као што си рекао, становништво данашње Грчке укључује понтијске и анатолске Грке који су се преселили у Грчку у раном двадесетом веку. Географска и историјска удаљеност Понтијаца и Анатолаца од данашње Грчке је много већа него рапсространост целе Југославије а камоли Србије.Грчка има 60 милиона?
Не ради се о земљама, него о народима. У општој генетској слици Срба су и резултати Срба из Далмације, Лике, Славоније, Босне, Херцеговине, ЦГ итд, а не само резултати Срба из данашње Србије. У општу генетску слику Грка осим Грка из Грчке се рачунају и понтијски и анадолски Грци.
Као што си рекао, становништво данашње Грчке укључује понтијске и анатолске Грке који су се преселили у Грчку у раном двадесетом веку. Географска и историјска удаљеност Понтијаца и Анатолаца од данашње Грчке је много већа него рапсространост целе Југославије а камоли Србије.

Прва црта затуцаности је мањак свесности о сопственим лимитацијама.Čisto da te podsetim, Srbi za razliku od drugih slovenskih naroda nemaju nikakav mit o svom poreklu niti bilo kakvog mitološkog pretkaSa druge strane, skoro polovina genetskog koda današnjih Rumuna je slovenska.
Прва црта затуцаности је мањак свесности о сопственим лимитацијама.

Грци Понтијци и Анадолци су потомци хеленизованих староседелаца Западне Азије. Они су генетски наслоњени на Јермене, Грузине, Курде и анадолско-понтијске Турке, а од Грка из Грчке се прилично разликују генетски.Као што си рекао, становништво данашње Грчке укључује понтијске и анатолске Грке који су се преселили у Грчку у раном двадесетом веку. Географска и историјска удаљеност Понтијаца и Анатолаца од данашње Грчке је много већа него рапсространост целе Југославије а камоли Србије.
Славофоних у Егејској Македонији који се не пишу Грци данас има мање од 50 000. Реално их има 4-5 пута више, али они се изјашњавају као Грци тако да се формално-правно не рачунају. Пуно славофоних су Грци прогнали у 20-ом веку, а многе и потпуно или делимично асимиловали. Грци и Хрвати су се показали као најуспешнији асимилатори на Балкану. Грци су у 19-ом и 20-ом в. скоро све не-Грчке из данашње Грчке што прогнали што асимиловали: муслимане разних народности, Албанце Сулиоте, Албанце Арваните, Цинцаре, Мегленске Влахе, славофоне Македонце итд.Nisu stigli. Tvrd narod.
I danas su posebni, zovu ih slavenofoni Grci.
Eto, ovi moji saplemenici iz okoline Bera i dalje su svesni svog porekla. Problem je u tome što se grčka država sistematski bori protiv afirmacije manjina.Славофоних у Егејској Македонији који се не пишу Грци данас има мање од 50 000. Реално их има 4-5 пута више, али они се изјашњавају као Грци тако да се формално-правно не рачунају. Пуно славофоних су Грци прогнали у 20-ом веку, а многе и потпуно или делимично асимиловали. Грци и Хрвати су се показали као најуспешнији асимилатори на Балкану. Грци су у 19-ом и 20-ом в. скоро све не-Грчке из данашње Грчке што прогнали што асимиловали: муслимане разних народности, Албанце Сулиоте, Албанце Арваните, Цинцаре, Мегленске Влахе, славофоне Македонце итд.
Грци су славофоне Македонце из Егејске Македоније одавно прогласили славојезичним Грцима, а Цинцаре и друге Влахе романофоним Грцима. Арванити су за њих такође чисти Грци, иако су они пореклом Албанци. Међу грчким националистима углавном про-западне провинијенције који више држе до античког него до византијско-православног наслеђа има пуно оних који имају влашко, словенско и албанско порекло и знају то. С друге стране Грци који се позивају на византијско наслеђе, држе до православља и наклоњени су Русији су углавном понтијског и анадолског порекла.Eto, ovi moji saplemenici iz okoline Bera i dalje su svesni svog porekla. Problem je u tome što se grčka država sistematski bori protiv afirmacije manjina.
Moguće. Ne znam detalje, ali kao što napisa i Krishna Srbijanci i Crnogorci su autosomalno veoma slični.Čak mislim da Crnogorci imaju više od južnih krajeva Srbije.