Sombor: "Bojkot hleba od Albanaca"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
meni je ova akcija smesna. kao akcija "nahranimo narod" je OK. losa ekonomska situacija, ljudima treba pomoci i sl. razumem, ali kao nacin bojkota, zaista je ispod svakog normalnog savremenog razisljanja jedne osobe koja zivi u XXI veku, i koja hoce u evropu:lol: cak i kao predlog drzave, moze da prodje, ali se bojkotuju svi artikli:(:confused: kosova, medjutim kao patrijotski nacin borbe protiv ljudi koji su, kako neko rece rodjeni u srbiji, to mi je ....ajde da ponovim, smeno breeee

...ti da cutis...kad ste vi bojkotovali skole nije ti bilo smesno :)

2003.sam radila u pekari "2 brata"-centar i naravno da su tada bile bojkotovane pekare Albanaca,a mi trgovci i ljudi iz proizvodnje kamenovani.A o tome koliko ovu državu doživljavaju kao svoju govori i činjenica da je te godine gazda pekare Mihil Kerhani imao bolesnog oca koji se lečio u bolnici u So i kad su doktori ustanovili da nemože da preživi,platio je zdravstvu da odvezu službenim bolničkim kolima njegovog oca na Kosovo da tamo umre uz pratnju doktora i 2-3 med.sestre,da mu otac slučajno ne umre u "Srbiji"!

sto u tome imas losega ili nenormalnog...
pitaj svakog starijeg Srbina iz diaspore i reci ce ti, da bi svaki zelio da umre i bude pokopan u Srbiji, odnosno kod kuce...zelim reci, svatko stariji tezi rodnom kraju i rodnoj kuci..

Јуче је градоначелник Славковић звао једног пекара и саопштио/припретио да акција мора да стане.

КРАЈ АКЦИЈЕ!

Јуче је била репортажа на Б92 у 18:30 и на РТВ у 22 у Дневнику.

Ко није видео на Беее92 нека одгледа.

Најбољи су друг Александар Бошњак и покрајински комесар за привреду Синиша Лазић које нису потписали, као не знамо ко су.
laughing011.gif

Данас је било на РТС1 у емисији "Шта има, бре". Ау, долазе нам сутра јањеће бригаде из покрајинске власти да доручкују бурек у једној албанској пекара у знак солидарности. Куд нисам у Сомбору да дођем и упаднем. Нећу прежалити сутрашњи дан, никада. :(

Надам се да ће доћи да седну и једу у једну од безброј пекара Албанаца која не испуњава санитарне услове.
laughing013.gif
laughing013.gif
laughing013.gif

Definitivno smo blesav Narod.
Hiljade ubijenih Srba, desetine hiljada proteranih, mnogima ni traga nema....
Recite mi barem jednu pekaru ili prodavnicu čiji je vlasnik Srbin i koja nesmetano radi u šiptarskom okruženju...eto samo jednu ko Boga vas molim.
Da li su šiptari u Srbiji tikve bez korenja?
Mislite da nemaju rođake i prijatelje koji su na Kosovu?
Poodavno je poznato da funkcionišu po sistemu plemenskih zajednica i sad hajde da se pravimo kao da se ništa ne događa.
Možda će nekome ovo zvučati kao govor mržnje ali zaista mi to nije namera, voleo bih da se svi pomalo trgnemo i obezbedimo našim državljanima da neometano rade.
Ja lično, nemam poverenja da u ovoj situaciji kupujem kod njih.
Pa bre, inspekcija ni nos ne može da promoli kod njih....ugrožavaju prava manjina!!!!
Gde su moja prava?
Ja nemam pravo da biram gde ću za svoj novac da kupujem?

Recite mi barem jednu pekaru ili prodavnicu čiji je vlasnik Srbin i koja nesmetano radi u šiptarskom okruženju...eto samo jednu ko Boga vas molim.
Da li su šiptari u Srbiji tikve bez korenja?
Mislite da nemaju rođake i prijatelje koji su na Kosovu?
Poodavno je poznato da funkcionišu po sistemu plemenskih zajednica i sad hajde da se pravimo kao da se ništa ne događa.
Možda će nekome ovo zvučati kao govor mržnje ali zaista mi to nije namera, voleo bih da se svi pomalo trgnemo i obezbedimo našim državljanima da neometano rade.
Ja lično, nemam poverenja da u ovoj situaciji kupujem kod njih.
Pa bre, inspekcija ni nos ne može da promoli kod njih....ugrožavaju prava manjina!!!!
Gde su moja prava?
Ja nemam pravo da biram gde ću za svoj novac da kupujem?

ту треба и држава мало да помогне,а и неки тзв. невладин сектор да да допринос а не само да осуди сваку акцију тог типа.:rolleyes:

Сомбор: Председник доручковао у пекари чији је власник Албанац

СОМБОР - Председник општине Сомбор Јован Славковић, као и представници невладиних организација и појединих странака, доручковали су данас у сомборској пекари "Два брата" чији је власник албанске националности.

Група грађана Сомбора, који тврде да не припадају ниједној странци, након проглашења независности Косова почела је да бесплатно дели хлеб у центру града како га Сомборци не би куповали у пекарама чији су власници Албанци.

На доручку у пекари "Два брата" били су и представници НВО Грађанска Војводина, омудсман општине Сомбор Ирина Бурка Парчетић, представници Лиге социјалдемократа Војводине из Сомбора и Г17 плус.

Акција је организована као знак солидарности са грађанима Сомбора, власницима пекара и угоститељских објеката, који су били мета напада после проглашења независности Косова.

Директор Центра за регионализам Алаксандар Попов рекао је да "нико не сме да буде угрожен, а док не функционишу институције државе нико није безбедан".

Попов је критиковао инспекцију и полицију која је, по њему, требало да реагује већ првих дана акције бесплатне поделе хлеба у Сомбору.

Пекара "Два брата", чији су власници Албанци, једна је од пекара чији су излози разбијени протеклих дана.

http://www.rtv.co.yu/sr_ci/vesti/politika/unutrasnja_politika/2008_03_05/vest_53801.jsp

sto se mene tice ne mozes ti tek tako otvoriti pekaru, za to treba tradicija, ime, a ti ga bas i nesto nemas :lol::lol::lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back