Solarijum, potmanjivanje, samopotamnjivanje...

imam jedno pitanje!!!!!!!! Dva puta sam bila u solarijumu, i to mega sun, po 5 minuta, i izgorela su mi ledja! ja sam mislila da ne moze posle drugog puta da bude bilo kakav efekat... da li treba neka specijalna krema da se koristi, i koliko puta nedeljno sme da se ide?

Najbolje da odeš još jednom, ali 15 minuta, pa da izgoriš ko prase na ražnju, pa kad ti se sljušti ta koža ti kreni iz početka... :dash: :dash: :dash: Ne kapiram kako neko sebi može da dozvoli da izgori kožu?! :dontunderstand: Pa jednu imaš, nemaš rezervnu! :rtfm:
I, da, ne znam šta bih ti pametno posavetovala (onako ozbiljno).

Ja imam izuzetno svetlu kozu...Arijevsku:lol:...I svaki put kada izadjem na sunce (recimo u majici kratkih rukava) zaradim opekotine...Da mazem kremu za samopotamnjivanje kad idem do grada u setnju ili na faks bilo bi previse! jedino resenje (po recima mog doktora) je bilo da u rano prolece pocnem da posecujem solarijum...I naravno da to cinim...naravno kontrolisano i onako kako bi zaista trebalo...Pravilna upotreba solarijuma stvara manji rizik od obolevanja rakom koze nego przenje na suncu...Tako da slobodno u solarijum ali samo pametno!

pa koliko puta nedeljno, i koliko minuta? :)

E ovako...U solarijum ne smes ici vise od 10 puta mesecno ili ti 50 puta godisnje...U zavisnosti od jacine solarijuma i cinjenice koliko si puta bio pre toga radnica ce ti reci koliko minuta mozes da se 'kvarcas'. Pre solarijuma se obavezno istusiraj i nemoj mazati na sebe nikakve kreme i losione za telo...Neki tvrde da se nakon solarijuma ne treba kupati 2, neki kazu 4 a neki i 10 sati...Istina je da zapravo mozes da se istusiras odmah posle koriscenja solarijuma ali i ne moras ali ja jako bitno da posle tusiranja namazes neki hidratantni losion ili kremu za telo...Sve u svemu to su ti neki osnovni, najobicniji saveti...I da postaraj se da zastitis mladeze...To je jako bitno...Mada sigurna sam da je neko vec ostavio vise saveta na ovoj temi o tome pa prelistaj i ostale stranice...

Posecujem solarijum...u zavisnosti koliko me mrzi...posto me uvek mrzi da lezim tamo:confused: Al nateram se jer ne volim kad sam bledunjava.
A 10 puta-mesecno?!Da to nije malo puno?To je u proseku 2 puta nedeljno.Pa po meni je to jaaako puno.Kad imam zenskih problema tad ne idem, to je znaci 1 nedelja u mesecu...Tako da se moje posete solarijumu svedu u proseku na 2,3 puta mesecno.

Posecujem solarijum...u zavisnosti koliko me mrzi...posto me uvek mrzi da lezim tamo:confused: Al nateram se jer ne volim kad sam bledunjava.
A 10 puta-mesecno?!Da to nije malo puno?To je u proseku 2 puta nedeljno.Pa po meni je to jaaako puno.Kad imam zenskih problema tad ne idem, to je znaci 1 nedelja u mesecu...Tako da se moje posete solarijumu svedu u proseku na 2,3 puta mesecno.

Deset puta mesecno ti je maksimum... Mada ja znam za slucajeve koji posecuju solarijum 30 dana u mesecu...

Deset puta mesecno ti je maksimum... Mada ja znam za slucajeve koji posecuju solarijum 30 dana u mesecu...
30 dana.....a kada ima 28 kao februar ?:)
Ma to je vec preterivanje.Ides da nabacis boju do kog pigmenta hoces , a kasnije odrzavas....Ma upoznata sam ja sa svim tim...solarijumom....lezecim stojecim.....pa od lampa,proizvodjaca koji su ok koji nisu koji su poznatiji u Ns-u koji su samo brend itd......itd. itd......

30 dana.....a kada ima 28 kao februar ?:)
Ma to je vec preterivanje.Ides da nabacis boju do kog pigmenta hoces , a kasnije odrzavas....Ma upoznata sam ja sa svim tim...solarijumom....lezecim stojecim.....pa od lampa,proizvodjaca koji su ok koji nisu koji su poznatiji u Ns-u koji su samo brend itd......itd. itd......

Februar nadoknade u januaru i maju...

A 10 puta-mesecno?!Da to nije malo puno?To je u proseku 2 puta nedeljno.Pa po meni je to jaaako puno..

Ja sam tako isla....neka tri meseca :roll: u Januaru mi se konacno smirila ta zelja,jer sam ja htela taman ten kao crnkinje..A inace imam blag ten prirodno ali jako brzo budem tamna na suncu i sad u julu kad sam bila da se suncam..jedan dan,...i dao mi je boju kakvu sam mesecima pokusavala bezuspesno da nabijem u solarijumu ,jpogotovo lice,a solarijum meni jedva da da neku boju..na face,po telu da ali lice ne znam,uvek je vishe belo... i shto cesce na Sunce,to sve tamnija i tamnija... :heart: Sunce. Jedino shto mi je jako krvio je shto sam taj ten nabila,a ovde gde sam ne mogu da idem na suncanje tako da je onaj taman-taman,bronzani ten....nestao polako :( i sad sam opet neka srednje,blago tamna kakva sam inace.Zao mi je bash zbog toga,nadam se kad se vratim u NS krajem avgusta da ce sunce biti josh dobro...

Poslednja izmena:
Bas mi je drago sto mogu da dam ljudima informacije u vezi suncanja posto se vec dugo bavim solarijumima.Inace sam serviser i prodavac masina za suncanje.E ovako da krenem od toga da je ovo srbija i da je srbija groblje za polovne solarijume sa zapada.Ali da kazemo da to nema veze ako su lampe u masini nove i proizvedene kod poznatih proizvodjaca,a ne u takozvanim fabrikama istocne evrope.Osnovno na sta ljudi treba da obrate paznju kada udju u salon da se suncaju jeste da li pored aparata stoji sertifikat o lampama od proizvodjaca te lampe,tj koliko je dozvoljeno suncanje za odredjeni tip koze.Naravno pre toga treba odrediti svoj tip koze.Inace krajnji korisnici kod nas nisu dovoljno informisani o osnovnim pravilima tokom suncanja u solarijumu.prvo veoma bitno pravilo koje se inace ne postuje je da se obavezno nose zasitne naocare,sto mnogi saloni nemaju.Nesme se ostajati izlozen svetlu duze od onoga sto je propisao proizvodjac lampe.Koristite zastitne kreme za solarijum obavezno.Ne koristite solarijum vise od dva puta nedeljno.Moje licno misljenje je da je ispravna i sertifikovana masina manje stetna nego sunce iz prostog razloga sto ste na suncu izlozeni svaki dan hteli to ili ne,a u solarijum idemo kada zelimo.:rtfm:

Zanima me ima li neko iskustva sa ovakvim nachinom potamnjivanja? Ja sam chula da boja jako lepo izgleda i da traje oko 7 dana. Poshto meni treba za jednu veoma bitnu priliku, bash bih volela da probam poshto sam dugo ishla u solarijum i kozhu dovela do propasti. Sada se polako oporavlja tako da se do leta sunchati necu.
Mozhe li neko da mi poshalje broj telefona i adresu nekog salona u Beogradu, i mozhete li mi reci koja je cena?

Back