Sokobanja pravo mesto za pravi odmor, ne samo u toku leta

O Sokobanji sve najlepše! Dve godine za redom idem tamo (prve godine sam ostao 7, a ove 10 dana), i nemam nijednu zamerku! Obavezno preporučujem da probate roštilj kod Mede, nikad bolji roštilj nisam jeo. Od mesta za klopu još ''Sani'', i picerija ''Palazzo Bianco'. Bio sam na Ozrenu par puta, na Lepteriji, i svim tim mestima koje mnogi preporučuju... Zanima me da li je neko bio u onoj crkvici kod Ozrena ? Kada se popnete tamo kod onog kafića na Ozrenu, imate uzbrdo još nekih 5-6km, i tamo je ta crkvica. Put je loš, a na kraju morate proći kroz šumu, ali je jako lepo. Da li je neko bio tamo ? To je to ukratko, pozdrav!

Bila sam u Sokobanji u avgustu ove godine. Zaista ima prelepu prirodu i sjajna je za odmor na čistom vazduhu. Pre nekoliko nekoliko godina sam bila u istoj banji i mislim da se dosta razvila i napredovala. Dosta korisnih informacija za planiranje puta pronašla sam na zvaničnom sajtu.

Posetila sam wellnes centar Soko Terme i sjajno sam se provela. Nalazi se u centru Sokobanje i lepo je opremljen. Ima dva zatvorena bazena i jedan otvoreni. Sadrži i slane sobe, parna kupatila, saunu i fitness centar.

Centar je divan za šetnje i razgledanje lepota banje. Šetalište je lepo sređeno, a u blizini se nalazi mnogo kafića i restorana.

Ako planirate da posetite Sokobanju, nemojte propustiti da obiđete i Sokograd koji je smešten u kanjonu reke Moravice. Od centra je udaljen samo 2km. Ovo je zaista jedinstveno mesto i vredi ga posetiti.

Što se tiče okoline, obišla sam Jezero na Ozrenu i vodopad Ripaljka. Jezerce je prelepo i nalazi se na planini Ozren, samo 5 kilometara od Sokobanje. Smešteno je kod kapije na ulazu u bolnički krug klinike za plućne bolesti, a klinika je udaljena od jezera čak 400m. Vodopad je jedan od najlepših u Srbiji. Voda pada sa visine od 11 metara, a kapljice vode koje vas povremeno kvase imaju potpuno čaroban i relaksirajući efekat.

Sokobanja smeštaj
Za obilazak Sokobanje potrebno je bar dva dana. Smeštaj možete pronaći na različitim sajtovima koji se bave izdavanjem smeštaja.
Cena iznajmljivanja se kreće od 15€.

Back