Sokobanja pravo mesto za pravi odmor, ne samo u toku leta

Pozdrav! Planiram da sa porodicom odem na par dana u Sokobanju. Iznajmili bi smo sobu (jedna od ponudjenih na sajtu grada). Da li je neko bio u ovoj banji i kakva su iskustva? I zanima me jedna stvar, da li tamo postoji mesto gde se moze kupati, mislim na neki bazen ili tako nesto? Na sve strane citam o bazenima sa termalnim, ovakvim i onakvim vodama, ali ja mislim da su svi ti bazeni pri hotelima i onda me zanima da li mi sa strane mozemo tu da se kupamo, tj da platim kao covek i da se kupam? Ima li toga tamo i gde?

Pozdrav! Planiram da sa porodicom odem na par dana u Sokobanju. Iznajmili bi smo sobu (jedna od ponudjenih na sajtu grada). Da li je neko bio u ovoj banji i kakva su iskustva? I zanima me jedna stvar, da li tamo postoji mesto gde se moze kupati, mislim na neki bazen ili tako nesto? Na sve strane citam o bazenima sa termalnim, ovakvim i onakvim vodama, ali ja mislim da su svi ti bazeni pri hotelima i onda me zanima da li mi sa strane mozemo tu da se kupamo, tj da platim kao covek i da se kupam? Ima li toga tamo i gde?

Ja sam bio dosta puta i mogu reci da je veoma prijatno i lepo..Ima bazena i moze se kupati ali sada nzm u kojim hotelima jer sam ja bio pre 2 godine i verovatno da se izmenilo .

ok, posto ovde izgleda niko nije bio u Sokobanji onda verovatno neko bar zna kako do nje doci. Znam do sa ide autoputem ka Nisu do iskljucenja za Alkesinac i onda pratim putokaze..medjutim, posto je putarine za nas dragi i mili autoput citavih 660din do Aleksinca, a toliko mi kosta ceo dan u Banji, onda sam mislio da se iskljucim na Mali Pozarevac i onda preko sela..jel me taj put vodi na Topolu, Kragujevac, Kraljevo..jel tako? Ako neko zna jos neku caku za taj put neka javi..hvala

Ako zelis da uzivas u predivnoj prirodi i cistom vazduhu odaberi Sokobanju. Dva prelepa parka, izletista Borici i Lepterija, planina Ozren, Sokograd, prirodne plaze na Moravici, to su mesta koja ne bi smeo da propustis. Ukoliko stignes da ih obidjes, budi siguran da ces ponovo posetiti Sokobanju, narocito kada na licu mesta cujes i za lokacije koje sigurno neces stici da obidjes za tih par dana koliko mislis da boravis. Bazeni su losija strana ponude, postoji jedan u hotelu Zdravljak koji radi preko cele godine, a preko letnje sezone povremeno radi i bazen u hotelu Sunce. Ni jedan nije nista posebno, te ako ti je kupanje u bazenu bitan faktor Sokobanju zaobidji, mada je moja preporuka da zaobidjes bazene a uzivas u ostalim lepotama.
Sto se tice putovanja, ako odes za Kragujevac i Kraljevo mozes da stignes do Vrnjacke banje. Ako vec zelis da ustedis na putarini probaj da se kasnije ukljucis na auto put ( Smederevo ili Pozarevac ) sve ostalo ti je prilicno kruzenje. Naplatna rampa Aleksinacki rudnici - Aleksinac, sa rampe desno, zatim levo uzbrdo, i kada se spustis ponovo skrenes levo ( ima putokaz ) i onda samo pratis put. Obrati paznju na Bovansko jezero, fenomenalno je. Od Aleksinca imas 30 km, obrati paznju na ogranicenja brzine i vezivanje pojasa,saobracajci vole da "docekuju" goste.

Za 15ak dana idem u Sokobanju na 4 dana, u hotel Zdravljak. Obzirom da ne idemo kolima dobro bi mi dosla informacija sta je blizu da se moze obici (tipa sat vremena busom), da li su busevi dobro organizovani itd. Posebno me interesuje kupanje na Moravici, jel tu guzva ili moze covek da ima i malo privatnosti?:mrgreen: Jel cista voda? Koliko je Moravica daleko od Sokobanje i vozi li neki bus do tamo? Jel tu bas moze da se kupa, u smislu jel duboka voda ili je samoz a brckanje?I jos me zanima u samom centru, gde je dobra klopa, ima li dobrih poslasticarnica (prvenstveno me sladoled zanima) a da nisu paprene cene?

Unapred hvala:)

Poslednja izmena:
Sve ono sto bi trebalo da vidis u Sokobanji,najbolje ces videti i doziveti ako setas.4 dana su malo za sve,ali moja preporuka su park Borici i Banjica,na kraju parka dolazis do plaza na Moravici.Vise se brckas nego kupas,voda je prilicno hladna,ali zato lezi u hladovinu i odmaraj mozak.U Zdravljaku imas bazen,ali pre idi na Bovansko jezero i uzivaj(nekih 8 km od banje)
Obavezno idi do sokograda,lepterije,popovice i ponesi aparat,jer ono sto odande vidis,pozeleces da vidi jos neko,makar i tako...
Ako ti pesacenje nije problem,idi na Ozren,izletiste kod relax jezera i specijalne bolnice pa se nadisi vazduha kao nigde do tad.Nastavis jos malo prema vrhu i idi i do ocne bolnice,iza koje je ogromna poljana i na njoj kamen ljubavi.Do samog vrha treba da se ide...i ide...ali,to mozes da ostavis i za neki drugi put,ali je svakako nesto sto treba videti.Imas kod ocne i izletiste-Kalinovica.
Sokobanja je odmor,ali u pravom smislu te reci,odmor.Gledas sva ona brda oko tebe,zelenilo,dises normalno i ne razmisljas o milion stvari koje te cekaju kad se vratis sa odmora.Uvece malo prosetas po mermernom setalistu,pojedes sladoled,(ima poslasticarnica i pekarica i kafica,ali ti ne mogu reci kakav je sladoled jer ga ne jedem) i zaspis i pre nego spustis glavu na jastuk
Sto se klope tice,ja bih ti preporucila kafanu-Sokače,mala,stara srpska kafana,hrana izuzetno ukusna i momci koji rade jako ljubazni,sto je retkost u banji.Kafana Marko Polo u pecini je za jagnjetinu (ako volis) i za uzivanciju na Moravici.U svakom restoranu imas veliki izbor kuvanih jela (porcija je od 180-200 din) i jela sa rostilja.Ja sigurno idem i sledece godine,ali smestaj trazim tek kad stignem,jer sam ove godine nasla preko interneta,slike kuce i sobe super,a kad dodjes uvali ti nesto deseto,ne ono sto si video i sto ste se telefonom dogovorili da bude,a ti mu jos uplatio rezervaciju.Ali,nema veze...bilo je lepo,odmorila se,naspavala se i nije ne zabolela glava vec mesec dana,a pre odlaska u banju imala sam napad migrene 7 dana.
Lep odmor zelim i ,ljudi,setajte tamo i disite onaj vazduh.Pozdrav svima:bye:

Sve ono sto bi trebalo da vidis u Sokobanji,najbolje ces videti i doziveti ako setas.4 dana su malo za sve,ali moja preporuka su park Borici i Banjica,na kraju parka dolazis do plaza na Moravici.Vise se brckas nego kupas,voda je prilicno hladna,ali zato lezi u hladovinu i odmaraj mozak.U Zdravljaku imas bazen,ali pre idi na Bovansko jezero i uzivaj(nekih 8 km od banje)
Obavezno idi do sokograda,lepterije,popovice i ponesi aparat,jer ono sto odande vidis,pozeleces da vidi jos neko,makar i tako...
Ako ti pesacenje nije problem,idi na Ozren,izletiste kod relax jezera i specijalne bolnice pa se nadisi vazduha kao nigde do tad.Nastavis jos malo prema vrhu i idi i do ocne bolnice,iza koje je ogromna poljana i na njoj kamen ljubavi.Do samog vrha treba da se ide...i ide...ali,to mozes da ostavis i za neki drugi put,ali je svakako nesto sto treba videti.Imas kod ocne i izletiste-Kalinovica.
Sokobanja je odmor,ali u pravom smislu te reci,odmor.Gledas sva ona brda oko tebe,zelenilo,dises normalno i ne razmisljas o milion stvari koje te cekaju kad se vratis sa odmora.Uvece malo prosetas po mermernom setalistu,pojedes sladoled,(ima poslasticarnica i pekarica i kafica,ali ti ne mogu reci kakav je sladoled jer ga ne jedem) i zaspis i pre nego spustis glavu na jastuk
Sto se klope tice,ja bih ti preporucila kafanu-Sokače,mala,stara srpska kafana,hrana izuzetno ukusna i momci koji rade jako ljubazni,sto je retkost u banji.Kafana Marko Polo u pecini je za jagnjetinu (ako volis) i za uzivanciju na Moravici.U svakom restoranu imas veliki izbor kuvanih jela (porcija je od 180-200 din) i jela sa rostilja.Ja sigurno idem i sledece godine,ali smestaj trazim tek kad stignem,jer sam ove godine nasla preko interneta,slike kuce i sobe super,a kad dodjes uvali ti nesto deseto,ne ono sto si video i sto ste se telefonom dogovorili da bude,a ti mu jos uplatio rezervaciju.Ali,nema veze...bilo je lepo,odmorila se,naspavala se i nije ne zabolela glava vec mesec dana,a pre odlaska u banju imala sam napad migrene 7 dana.
Lep odmor zelim i ,ljudi,setajte tamo i disite onaj vazduh.Pozdrav svima:bye:

Hvala ti do neba na ovako podrobnom izvestaju o Banji hahaha!!! Sve cemo raditi kako si rekla, u to nema sumnje. Setacemo, naravno, cilj idenja tamo nam i jeste taj vazduh koji je mene, kada sam bio beba izlecio od bronhitisa. Sad vodimo nasu bebu da se nadise vazduha i skupi snage za predstjecu zimu. Tako da nam sva ta pentranja po Ozrenu nece biti laka zbog bebca i kolica ali cemo videti dokle se moze.
To sto sam pitao za kupanje na bazenima..mislio sam cisto ukoliko se vreme pokvari, a evo vec se pokvarilo da se negde provede dan, a sto to ne bi bio neki bazen. Cuo sam za to Tursko kupatilo mada ne znam ni gde je, ni kako to funkcionise niti koliko kosta.
Sto se smestaja tice, znam da ima tog uvaljivanja da jedno vidis na netu a drugo te saceka. Nasi prijatelji su bili pre par meseci u jednoj kuci i odusevili se tako da su nam oni rekli da idemo tamo jer su svojim ocima videli da je usluga extra. Tako da se nadam da nece biti problema. Mada mi nije jasno bas najbolje da je jedna cena u sred sezone a da je ta ista cena i sada, u pod sezoni. Ali dobro, sta da se radi..

Ako zelis da uzivas u predivnoj prirodi i cistom vazduhu odaberi Sokobanju. Dva prelepa parka, izletista Borici i Lepterija, planina Ozren, Sokograd, prirodne plaze na Moravici, to su mesta koja ne bi smeo da propustis. Ukoliko stignes da ih obidjes, budi siguran da ces ponovo posetiti Sokobanju, narocito kada na licu mesta cujes i za lokacije koje sigurno neces stici da obidjes za tih par dana koliko mislis da boravis. Bazeni su losija strana ponude, postoji jedan u hotelu Zdravljak koji radi preko cele godine, a preko letnje sezone povremeno radi i bazen u hotelu Sunce. Ni jedan nije nista posebno, te ako ti je kupanje u bazenu bitan faktor Sokobanju zaobidji, mada je moja preporuka da zaobidjes bazene a uzivas u ostalim lepotama.
Sto se tice putovanja, ako odes za Kragujevac i Kraljevo mozes da stignes do Vrnjacke banje. Ako vec zelis da ustedis na putarini probaj da se kasnije ukljucis na auto put ( Smederevo ili Pozarevac ) sve ostalo ti je prilicno kruzenje. Naplatna rampa Aleksinacki rudnici - Aleksinac, sa rampe desno, zatim levo uzbrdo, i kada se spustis ponovo skrenes levo ( ima putokaz ) i onda samo pratis put. Obrati paznju na Bovansko jezero, fenomenalno je. Od Aleksinca imas 30 km, obrati paznju na ogranicenja brzine i vezivanje pojasa,saobracajci vole da "docekuju" goste.

Znaci da se ne iskljucujem na Mali Pozarevac vec na Smederevo pa preko sela? Pa stvarno mi se ne daje 660din za putarinu.. I mislis da je krace preko SD? Plin je cudo, doduse..ali ako kazes da je tu blize ok, idem tako.. A za pandure i ocekujem..vole oni te pravce..

lekson, mnogo hvala:ok:

Da li negde tamo ima Informativni centar da nas upute kako da stignemo do svih tih mesta koje pominjes, obzirom da ne idemo kolima verujem da ce biti malo problematicno:neutral:

Ako ti pesacenje nije problem,idi na Ozren,izletiste kod relax jezera i specijalne bolnice pa se nadisi vazduha kao nigde do tad.Nastavis jos malo prema vrhu i idi i do ocne bolnice,iza koje je ogromna poljana i na njoj kamen ljubavi

Ovo mi se svidja, obozavam da pesacim po prirodi tako da to sigurno nije problem:super:

bilo je lepo,odmorila se,naspavala se i nije ne zabolela glava vec mesec dana,a pre odlaska u banju imala sam napad migrene 7 dana.

Jao ovo je sjajno i ja imam problema sa migrenama nadam se da cu biti tvoje srece:ok:

P.S. Jel znas mozda gde mogu da vidim dugorocnu prognozu za Sokibanju? Putujemo 24. pa da znam dal da se unapred radujem kupanju u jezeru:klap:

Da li negde tamo ima Informativni centar da nas upute kako da stignemo do svih tih mesta koje pominjes, obzirom da ne idemo kolima verujem da ce biti malo problematicno

Ima, preko puta otvorene pozornice (muzeja). Za one koji nisu motorizovani postoje minibusevi koji voze za Ozren, i posle tamo ima terena za setnju koliko hocete.
Soko Banja u sebi zaista ima neku magiju pa se covek divno oseca, verovatno je vazduh u pitanju. Branislav Nusic je najbolje opisao Soko Banju u jednoj recenici.
Super je destinacija sto je priroda dala ali fale bolji hoteli, bazen i jos ponesto.

evo preporuke za sezonu 2010. u Sokobanji : prelepi apartmani u strogom centru Sokobanje u ulici Nikole Pasica br.11 preko puta restorana Kokan i sin : Apartmani Klasanovic

adresa sajta je : http://www.apartmani-sokobanja.net a email: klasanovic@yahoo.co.uk
Telefon za rezervacije je 018 837 687 ili 064 2337031

Apartmani Klasanovic 1:

Apartmani Klasanovic 2:

pored ova dva apartmana u ponudi je i jedna soba I kategorije (zaseban ulaz, komplet kuhinja, KTV i toalet)

Apartmani se mogu kombinovati (2 apartmana zajedno ili apartman sa sobom I kat. ili sva tri zajedno)

Prekoputa se nalazi restoran Kokan i sin tako da mozete iskombinovati i pansionski smestaj. Tu su i 2 parking mesta i veliko dvoriste.

Dobrodosli!

Свака част. Па рекао сам вам да Сокобања није скупа а ови апартмани су предивни. За оне са плићим џепом има и смештај од 300-400 дин по лежају. Није као ови апартмани али је ипак пристојно.

Интернет би био права ствар. Пожурите мало са инсталацијом. Не градите брану па да Вам треба времена.

Поздрав из Београда

Bila u Sokobanji i na zalost nisam videla sve sto mi je ovde savetovano delom zbog nedostatka vremena a delom zbog toga sto je sve jako lose obelezno i tesko je snaci se. A okolo samo izgubljeni turisti poput nas:lol: Recimo pecinu nismo nasli... Iduci uz Moravicu naisli smo na znak "pecina" na delu koji se racva, jedan vodi ka vrhu a drugi pravo, mi krenuli uzbrdo, peli se, peli i dosli ni do cega a dalje nije moglo. Spustili se i krenuli pravo kad ono novi znak "izvor":eek: Na kraju smo se vratili nazad. Isli smo i do Ozrena, bus nas je doveo do Plucne bolnice i videli znak da idemo do Ocne, krenuli uzbrdo, pesacili vise od pola sata, nigde nikog a kraj se ne nazire pa smo se vratili nazad. Peske odatle do Zdravljaka:mrgreen: Jos imam upalu misica:lol: Na jezero nismo isli jer smo prosli pored njega kad smo dolazili i videli da se niko ne kupa, a bilo je bas toplo.

Sve u svemu lepo je, samo da se malo bolje obelezi

Back