Gruja_sokocombat
Zainteresovan član
- Poruka
- 132
Izbacen je novi klip - mozete ga pogledati na
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Izbacen je novi klip - mozete ga pogledati na
@Vlada 80
Pa ne znam dali razumes sustinu ovih video klipova/isecaka?! To je promo video i u njemu se pokazuju naravno preterane tehnike, ali i napadi su lagani jer se radi o tome pokazati kojim tehnikama se u SCS sluze ovi momci. Naravno da nisu svi napadi izvedeni punom brzinom ili nekim supernriornim tehnikama. Smisao svih Reality Based Sistema jeste sto pre moguce pripremiti nekoga i spremiti ga za ulicu/rat/posao(obezbedjenje/policiju itd)
Naravno da niko ko se bavi ovakvim stvarima ne moze da se nosi sa nekim ko je profesionalni MMA borac itd. Ali nebih rekao da neko ko se bavi rekreativno Wing Chunom ili Kick Boxom 2-3 puta nedeljno ima bolje rezultate od nekoga ko vezba SCS ili Krav Magu itd. Tvorac ovog sistema takodje je vezbao Wing Chun i mnoge druge stvari tako da mozes biti siguran u to da su jegovi momci sigurno spremni na mnoge stvari pa cak i na neke "majstore"
Pozz
Pozdrav momci,
nadovezao bih se na vasu temu ako dozvoljavate...
Vlado tebe ne znam al vidim da se dosta dobro razumes u realnu primenu bor. vestina, Aca i ja smo dobri frendovi i licno se dobro poznajemo a imo sam prilike i da se upoznam sa Grujom.
Licno, cenim njegov rad, mislim da mu je ideja dobra, napraviti nesto sto se manje vise moze brzo savladati i primeniti realno za ljude koji se profesionalno bave poslovima gde im je potrebno ovakvo znanje. Svakako da si Vlado u pravu, neko ko 10-15 godina uci ozbiljno neku vestinu trebao bi biti mnogo bolji od ovakvog mixa. Problem je sto postoje razliciti nacini treniranja. Imao sam prilike videti mnoga cak i svetski poznata imena koji su teorijski besprekorni al nazalost na ulici bi popili batine od vecine lokalnih mangupa sa Novobeogradske ili Zemunske strafte. Tu je Aca u pravu, jako je bitno i nacin kako se trenira.
Ono kako ja vidim ono sto ovi ljudi rade je dobar mix za priucene ljude koji treba posluziti kao prva pomoc protiv ljudi koji nisu preterano vicni borenju. Ovakav nacin rada ima odredjene prednosti ali povlaci i velike mane. Pitanje je samo ko sta zeli da postigne i da radi.
Naime, puo ima ljudi koji se bave obezbedjenjem, policija itd. Ovi ljudi uglavnom zbog prirode svog posla ne mogu se posvetiti studioznom proucavanju bor. vestina vec im treba neki ad hok, minimum neceg sto se moze brzo uvezbati i za sta postoje sanse da se moze i realno primeniti. Za ovako nesto ja tvrdim da su klasicne boril.vestine nepodobne. Kako radim WIng Tzun i u njemu sam od 81-ve znam kolko je on izuzetno primenljiv, druga istina je da bez 3-4 godina ljutog vezbanja nema govora cak ni u ovoj vestini o njenom stvarnom razumevanju i o svemu onom sto si ti Vlado naveo. Pored Wing Tzun-a, od 90-te se bavim i jednom retkom granom Aikiodoa i majstor sam u KI AIkido federeaciji po liniji Koichi Tohei-a. Odmah ti moram reci da je ovo jako teska vestina i iskreno bez 10-12 godina ozbiljnog rada smatram da je apsolutno tesko uspesno je primeniti protiv nekog ko zna da se bori.
Pitanje je da li neko ko se bavi priuceno obezbedjenjem moze odvojiti 10-15 godina da bi to mogao primeniti u svom poslu?
Mislim da tu lezi snaga ovog sto radi Gruja sa svojom ekipom i da to rade zaista sasvim dobro s obzirom na ideju i namenu koju propagiraju...
Da, jos bih samo dodao, u vezi Wing Chun tehnika koje rade u mixu sa drugim - mnogi koji kod nas pisu da rade wing chun treba da pogledaju nacin njihovog izvodjenja ovih tehnika, mnogo ljudi iz Wing Chun branse kod nas mogu da uce od njih kako treba da se izvedu ove tehnike.
... ako bih birao izmedju SCS i Krav Mage, SCS bi bio mnogo ispred Krav Mage.

cek da vidim nesto...iz cele price ispada da si dobar fighter ako se 20 god bavis karateom...ako se 20 god bavis boxom si nista jel tako?![]()

ako vec hocete da koristite Nemacke reci. A Wunder =cudo Kind = dete. Dete cudo. 

jedino mi je ono malo nerealno kad jedan lezi na podu a nekoliko ga napadaju sutirajuci nogama a on se kao brani...
Nije realno (tj. lako izvodljivo) ali nije nemoguće. Nemoguće je samo ako se ne trenira i odustane: http://www.borenje.info/baza-znanja/bezbednosna-praksa/borba-sa-vise-napadaca.html