Soko Combat System

problem je izgleda u tome sto neki ne kapiraju da je trening jedno a realna situaciaj drugo

na treningu moze da proba da se simulira realnost...i nebitno kolko dobra ta simulacija bila i dalje je to...samo simulacija

takvi vidovi treninga sluze samo tome da spreme telo i psihu da reaguju u takvom trenutku ako se covek zadesi...ali ne garantuju uspeh...

takvih dosta stvari se vidja na KM...gruja i sam rece da je uzeo dosta stvari iz KM...a izraelci poznati kao prakticni...samo pokusavaju da dignu % uspeha za par brojeva...ali nikako ne garantuju uspeh

isto kao i odbrana od noza...pokaze ti covek...ali ti ne garantuje da ti je prodao tajnu formulu uspeha..

pozdrav bRu zLi ,

:) Mnogo pitas :) - Salim se!
Ajde odgovoricu ti , ali i tu bih zavrsio sa time - a uostalom on nije tema ovog foruma!!!

Dragan Markovic je prica za sebe!!!! Za njega znaju Pozarevljani,...... i ostali - zasto ga ne pominju to vec treba njih da pitas. Sve ono sto sam imao, rekao sam mu licno pre mnogo godina i zaista nije u redu da to ponavljam javno!!!! Evo opet cujem da me pominju :) , a kada me Markovic vidi uvek mi se kulturno javi - pa ajde sad,......ljudi su cudo.
Sto se njegove linije Wing Chuna tice najbolje je da pitas njega - lepo ce ti objasniti, pokazati diplome, koga majstora sledi i bice ti jasnije!!!!
..................................................................................................
..................................................................................................
A sto se realnih treninga tice - najbolje je da dodjes i vidis kako se momci i devojke trude i rade po svim vremenskim uslovima u realnim situacijma, bez zastitne opreme, dodji takodje i na polaganje koja su prilicno realna!!! Gnjec ti je lepo odgovorio.

pozdrav bRu zLi ,

:) Mnogo pitas :) - Salim se!
Ajde odgovoricu ti , ali i tu bih zavrsio sa time - a uostalom on nije tema ovog foruma!!!

Dragan Markovic je prica za sebe!!!! Za njega znaju Pozarevljani,...... i ostali - zasto ga ne pominju to vec treba njih da pitas. Sve ono sto sam imao, rekao sam mu licno pre mnogo godina i zaista nije u redu da to ponavljam javno!!!! Evo opet cujem da me pominju :) , a kada me Markovic vidi uvek mi se kulturno javi - pa ajde sad,......ljudi su cudo.
Sto se njegove linije Wing Chuna tice najbolje je da pitas njega - lepo ce ti objasniti, pokazati diplome, koga majstora sledi i bice ti jasnije!!!!
A sto se realnih treninga tice - najbolje je da dodjes i vidis kako se momci i devojke trude i rade po svim vremenskim uslovima u realnim situacijma, bez zastitne opreme, dodji takodje i na polaganje koja su prilicno realna!!! Gnjec ti je lepo odgovorio.

Veliki pozdrav!:bye:

Pozdrav sashac,
za klince od 14 godina nije rano poceti sa Soko Combat Systemom. Imamo i mladje grupe od 5 - 10 godina, tako da je program treninga prilagodjen datom uzrastu.
Sto se nas licno tice - trudimo se da od dece napravimo sampione u Zivotu - a ne sampione Tatamija! Cilj nam je da izgradimo stabilne licnosti koje ce znati da se suocavaju i prevazilaze razne situacije u zivotu! Po nama je to mnogo bitnije od same Fizicke borbe sa covekom, koju je dosta lakse nauciti - nego nauciti kako biti Sampion u Zivotu!

PS Ljudi izgleda jos sebe zavaravaju da su karate i aikido primenljivi ali eto treba da treniras dok ne osedis a onda je pozeljno izbegavati sukobe ROFL Vestina koja ne pokazuje primenljivost posle kraceg vremena nece to raditi dobro ni kasnije jer je suvise komplikovana da bi coveku postala prirodna. Zato smatram da je kljuc u jednostavnosti i ko god tu osobinu uzima kao manu nikad se nije potukao ali zato sigorno trenira neku jadnu borilacku vestinu i smatra da je ona u potpunosti superiorna.
PSS Neki kazu nema losije i bolje borilacke vestine vec se razlikuju ljudi. Opet gluposti jer cim dve borilacke vestine nemaju iste tehnike one se razlikuju pa su zato i razlicito prakticne.

Treninzi se odrzavaju na Slaviji - Molerova Ulica ( prolaz izmedju 11 i 13 - vrata su sa leve strane ).
Sub od 18 - 19:30
Ned od 17 - 18:30
Uskoro ubacujemo i treci standardni trening napolju po svim Vremenskim Uslovima ( kao sto je vec nekoliko godina i u Krusevcu ).

PS Ljudi izgleda jos sebe zavaravaju da su karate i aikido primenljivi ali eto treba da treniras dok ne osedis a onda je pozeljno izbegavati sukobe ROFL Vestina koja ne pokazuje primenljivost posle kraceg vremena nece to raditi dobro ni kasnije jer je suvise komplikovana da bi coveku postala prirodna. Zato smatram da je kljuc u jednostavnosti i ko god tu osobinu uzima kao manu nikad se nije potukao ali zato sigorno trenira neku jadnu borilacku vestinu i smatra da je ona u potpunosti superiorna.
PSS Neki kazu nema losije i bolje borilacke vestine vec se razlikuju ljudi. Opet gluposti jer cim dve borilacke vestine nemaju iste tehnike one se razlikuju pa su zato i razlicito prakticne.

Ti govoriš nekom da misli previše dobro o svojoj veštini, a ti prvi tupiš kako je tvoja najbolja i najprimenljivija, iako to nije borilačka veština, i iako omalovažavaš tuđe, to je sve okej jer si ti MMA-ovac ili šta si.
Ako ti treniraš da bi bio baja na ulici, neko će doći izrešetati te, ćao doviđenja. Zato se uči izbegavanje tuče, jer - čemu nasilje ? Naravno, postoje maloumni ljudi i budale koji to ne mogu da izbegnu, pa se zato primeni naučeno.
Nisam hteo da zvučim nadrkano, ali si počeo da omalovažavaš moju veštinu. Ja tvoj sport poštujem, i mislim da je odličan ! Pozdrav !

Ako cemo samo izbegavati tucu onda treba da izucavamo psihologiju i atletiku a ne borilacke vestine.
PS 3 god sam trenirao karate tako da za njega mogu pouzdano reci da nizasta nije u odnosu na neke druge vestine a sto se tice aikidoa imam sam nekoliko drugova koji ga treniraju i kad sam ja rekao da malo sparingujemo ja da koristim MT sa rukavicama a oni da pokusaju da koriste aikido... pa recimo da je bilo smesno. E sad ko zna da li su oni samo bili kod losih trenera ali su mi skroz srozali misljenje o vestini a nista mi do sad to misljenje nije popravilo.
BTW peace brother

To što ti ne znaš da primeniš Karate, ne znam čiji je problem ? Verovatno je Funakoši bio idiot, pa nije znao to lepo da ''napravi''. Ja znam savršeno da primenim Karate, i primenio sam ga. Ili je problem do tebe ili do tvog trenera. Bivšeg trenera. I to što ti imaš par drugova koji ne znaju da primene aikido, to je problem do 3-4 vežbača, a ne do veštine. A vidim da Vas uopšte ne uče da se tučete i budete nasilni. Ne znam koga lažeš ? Rekao sam ti, pošto vidim da si ti neki mnogo jak, i mnogo opasan, doćiće jednom neko ko je slab, pa ćeš ti njega da isprebijaš, jer je MMA nešto najbolje ikada, a istočnjačke borilačke veštinu su previše loše. Čak i onaj koji MMA trenira nedelju dana, bi bez problema mogao da ''polomi'' nekog ko trenira Karate / Aikido itd. desetak godina, zar ne ? Da se vratim na priču, ti bi tog nekog slabog isprebijao, i sutra dan on dođe sa ekipom, pa te ili štanglama nalupaju, ili te izrešetaju, i imao si mnogo koristi od toga šta treniraš.

P.S. Neću da se svađam, samo rasprava, izvini ako sam te uvredio ovom porukom.;)

Poslednja izmena:
To što ti ne znaš da primeniš Karate, ne znam čiji je problem ? Verovatno je Funakoši bio idiot, pa nije znao to lepo da ''napravi''. Ja znam savršeno da primenim Karate, i primenio sam ga. Ili je problem do tebe ili do tvog trenera. Bivšeg trenera.

To je to. :idea:

Čak i onaj koji MMA trenira nedelju dana, bi bez problema mogao da ''polomi'' nekog ko trenira Karate / Aikido itd. desetak godina, zar ne ?

To je problem mentaliteta nasih ljudi (mada ne samo nasih). Najbitnije im je da ustede vreme, borilacku vestinu/sport vrednuju prema tome da se ne gubi mnogo vremena, nego daj da naucim sto pre kako da nekog apolomim na ulici. A ne shvataju da se vreme ne moze ustedeti izbacivanjem "nepotrebnih" delova nekih vestina (i uzimanjem od svega po malo).

Ok!
Ne bih bas voleo da nastavite dalju raspravu ovde, koja se ne uklapa sa ovom temom!
Usli ste u raspravu iz koje niko ne izlazi kao pobednik - bar po meni!
Postujte jedni druge - i ono sto neko drugi trenira - razlozi za trening odredjene vestine razlikuju se od coveka do coveka, tako da.....................................!!!!!!!!!!!!

Unbreakable Spirit - Iron Will

Poslednja izmena:

BRAVO

Ti govoriš nekom da misli previše dobro o svojoj veštini, a ti prvi tupiš kako je tvoja najbolja i najprimenljivija, iako to nije borilačka veština, i iako omalovažavaš tuđe, to je sve okej jer si ti MMA-ovac ili šta si.
Ako ti treniraš da bi bio baja na ulici, neko će doći izrešetati te, ćao doviđenja. Zato se uči izbegavanje tuče, jer - čemu nasilje ? Naravno, postoje maloumni ljudi i budale koji to ne mogu da izbegnu, pa se zato primeni naučeno.
Nisam hteo da zvučim nadrkano, ali si počeo da omalovažavaš moju veštinu. Ja tvoj sport poštujem, i mislim da je odličan ! Pozdrav !

A sto ti lepo ne napustis borilacke vestine i ne pocnes da treniras sah ili bagminton????Tu se uci da nema nasilja i posle meca niko nema ni ogrebotinu?????
Borilacke vestine su za borenje a ne za filozofiranje.....Ako hoces da filozofiras i meditiras odi u Tibet pa se moli Budi 24h dnevno
I sam brus Li koji je bio mudrac i filozof po struci je bio kavgadzija i izazivao sve redom kako bi potvrdio svoju vestinu.....A nije tako pricao ko pitchka kao ti a to zato jer se Ussere na ulici kad mu se neko namrsti pa sad kao izbegavaj fajt to je najveca mudrost koju uci borilacka vestina.....Koj moj ucis da se "bijes" kad na svakom koraku izbegavas da se bijes i kad te stra'
Znaci tebe neko kad napadne na ulici ti ga pustis da te razbiju ko pitchu jer ce u protivnom sutra da dodju da te izresetaju sa pistoljima?????

E pun mi je Qqrac vise vas majstora i praktikanata Uzvisenih filozofskih borilackih vestina a zadnji put ste se pobili realno na ulici sa nekim kad ste bili osmi razred licemeri jedni.....svaki teniser ili fudbaler bre ima da vas bije ko volove u kupusu......te vase vestibe hi haj hoj vam vrede samo ako se bijete sa zenama

BaDminton.

A u kojoj skoli se uci da budes "kavgadzija po struci" :lol:

Bio sam jednom na semaniru Bulje Vracarevica, i mada ne postujem nesto posebno njegov rad, volim da citiram neke njegove izjave. :lol: Kada ga je uke napao nedovoljno jako, on mu kaze "Jace to malo napadaj radojice, na ulici ce te neko napasti jace. Vi morate da shvatite da su na ulici manijaci. Ulicom hodaju samo manijaci!" :lol: A kada citam neke postove ovde, i ja sam uveren u to! :rotf:

BaDminton.

A u kojoj skoli se uci da budes "kavgadzija po struci" :lol:

Bio sam jednom na semaniru Bulje Vracarevica, i mada ne postujem nesto posebno njegov rad, volim da citiram neke njegove izjave. :lol: Kada ga je uke napao nedovoljno jako, on mu kaze "Jace to malo napadaj radojice, na ulici ce te neko napasti jace. Vi morate da shvatite da su na ulici manijaci. Ulicom hodaju samo manijaci!" :lol: A kada citam neke postove ovde, i ja sam uveren u to! :rotf:

Pa dobro ispade sad da su svi sa ulice jaci i "ludji" od ovih sto TRENIRAJU DA BI NEKOG MOGLI DA PREBIJU/ODBRANE SE ITD...........Ako je tako,ako mislite da niste sposobni da bijete nekog sa ulice koji ne trenira nista a vi ceo zivot trenirate nesto onda lepo bre napustite borilacke vestine i sportove i predjite na SAH ili bagmintom,badminton sve jedno je kako se pise poenta je bitna.............

p.s.Imao sam jednog drugara ceo zivot trenirao te wc te aikido te dzudo na kraju i uvek on se nesto siri nesto ja ovo ja ono uuuu sta sam im radio na treningu ja mogu sam jednim udarcem da polomim zid ja mogu sa jednim hvataljem coveka od 200 kila da skalupim na beton,ali kad izadjemo u grad kad se pomene rec fajt njemu vilica pocne da se trese....

Back