ŠOKANTNO: “Pop sa lopatom” iz Crne Reke šipkom ubio štićenika zbog droge!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A pop Branislav je bio stručan? :hahaha1:

:zcepanje:

files.php

Bez obzira što to možda surovo zvuči, za neke ovakve i slične narkoovisnike smrt je spas, kao i za njihove najbliže i okolinu.
Mnogi je podsvesno i priželjkuju bukvalno i traže, iako to formalno i ne mora izgledati tako.
Jedan jedni problematični ovisnik može napraviti silnee probleme, zagorčati potpuno život i sebi svojima.

Све више од условне за оца Банета није реално.
Напросто не робија се због распада који две деценије урнише породицу, друштво, чак и свештена лица.

Interesantan stav :think:

A da ga je, batinama, kao i Peranović, ubio neko drugi? Da ga je ubio komšija? Otac? Brat neke od njegovih bivših žena? Bilo ko, ko nije narkoman, a ni svešteno lice? Da ga je batinama, u policijskoj stanici, ubio pandur?
Da li bi i onda rekao ovo isto? :think:

Hajmo sad opet za izvlačenjem i skretanjem sa teme...
Zaista svakakvih bolesnika ima.

Pa da ne skrećemo s teme :

Narkoman u krizi na ulici imao ljudožderski nagon
Odgrizao uši dvojici mladića
!
Četvrtak - 09.08.2012
Kada su u prošlu nedelju Nemanja Vučić (21) i Nemanja Jeremić (18) iz Lazarevca, okrvavljenih glava upali u lokalni dom zdravlja, žaleći se da su im odgrizene uši, lekari su u prvi mah pomislili da ih je napao čopor pasa lutalica, ali su se sledili od užasa kada su saznali pravu istinu - da su nesrećni mladići u stvari bili žrtve kanibalističkog napada jednog njihovog sugrađanina, i to zaraženog hepatitisom C!

U razmaku od samo pola sata, najverovatnije u stanju apstinencijalne krize, Đorđe Stanojević (38) uspeo je da izujeda dvojicu momaka koje do tada nije poznavao. I dok je prodavac lubenica Nemanja Jeremić uz pomoć svog gazde uspeo nekako da se otrgne iz čeljusti pomahnitalog napadača, Vučić je imao manje sreće. On je s devojkom sedeo u kafiću koji se nalazi u strogom centru Lazarevca i jeo pljeskavicu kada im je prišao Stanojević u želji da se navodno pozdravi. Ali, umesto pozdrava on je nesrećnog momka skopao za glavu, privukao i odgrizao polovinu levog uveta, koju je na kraju ispljunuo na trotoar! Kako saznajemo, ovo nije njegov prvi kanibalistički napad jer je pre desetak godina jednom čoveku u kafani odgrizao nos!
- Bio sam u šoku dok mi je iz rane bukvalno liptala krv. U opštoj gužvi koja je nastala trebalo mi je nekoliko minuta da pronađem komadić uveta. Onako krvav, s velikim bolovima i s parčetom svog uveta u rukama uleteo sam u dom zdravlja, gde su mi lekari ukazali prvu pomoć - prepričava Vučić događaj od nedelje po podne kada je vozilom Hitne zajedno s Jeremićem prebačen u beogradski Urgentni centar.

Otac žrtve: Peranović je Satana!

- Prvo smo mislili da je otac Branislav Peranović ubio Nebojšu u samoodbrani i to jednim udarcem u glavu. Zato smo mu i oprostili i opravdali ga. Međutim, kada sam video mrtvog sina, jasno je bilo da to nije bio samo jedan udarac. On je ceo modar i izubijan! Oba oka su mu plava, na vratu ima veliku modricu - suznih očiju priča Miloš Zarubac, otac Nebojše Zarupca.

- Rečeno nam je da je moj sin umro oko 20.30, a policija je došla tek oko 22.30. Pretpostavljam da je taj zlotvor, ta Satana, prvo sakrio tragove, pa tek onda pozvao policiju- priča očajan Miloš.

On kaže da je Nebojša pre desetak dana bio kod njega i da je izgledao bolje nego ikad u životu.

- Ispričali smo se prvi put kao otac i sin. Rekao mi je: „Tata, hoću da zajedno radimo u mehaničarskoj radnji koju praviš. Uzeću desnu stranu radionice i radiću duboreze, a ti u levom delu popravljaj kola“. Prvi put u životu imao je planove za budućnost - žali za sinom Miloš.

Nebojšina sestra Nevena kaže da je njen brat stalno hvalio oca Branislava.- Bio je zadovoljan lečenjem i hvalio je Branislava. Mislila sam da su konačno đavoli izašli iz njega. Ne želimo da tužimo Peranovića, samo želimo da nam neko objasni zašto je moj brat morao ovako da umre - kaže Nevena.

http://www.kurir-info.rs/otac-zrtve-...-clanak-358117

cao...:cao:

slazem se...zaista ima svakakvih bolesnika ovde...'oce da naprave ustanak jer je tamo neka narkomancina lipsala od posledica batinjanja a nije ih briga sto sto tako cesto porodilje i bebe umiru od posledica nestrucnosti i nemarnosti...zaista bolesno...

Sad bi jedan forumaš rekao nešto slično, ali ne porodilje i bebe, već čoveka iz Niša, kome niko nije pomogao, a spomenuo bi i mušku decu u odredjenim situacijama...
Eeeeej, bre, babe i žabe mešate. Kakve porodilje i bebe, zašto ih spominjati na ovoj temi??? I kako možeš da kažeš da nikoga nije briga???

Otac žrtve: Peranović je Satana!

- Prvo smo mislili da je otac Branislav Peranović ubio Nebojšu u samoodbrani i to jednim udarcem u glavu. Zato smo mu i oprostili i opravdali ga. Međutim, kada sam video mrtvog sina, jasno je bilo da to nije bio samo jedan udarac. On je ceo modar i izubijan! Oba oka su mu plava, na vratu ima veliku modricu - suznih očiju priča Miloš Zarubac, otac Nebojše Zarupca.

- Rečeno nam je da je moj sin umro oko 20.30, a policija je došla tek oko 22.30. Pretpostavljam da je taj zlotvor, ta Satana, prvo sakrio tragove, pa tek onda pozvao policiju- priča očajan Miloš.

On kaže da je Nebojša pre desetak dana bio kod njega i da je izgledao bolje nego ikad u životu.

- Ispričali smo se prvi put kao otac i sin. Rekao mi je: „Tata, hoću da zajedno radimo u mehaničarskoj radnji koju praviš. Uzeću desnu stranu radionice i radiću duboreze, a ti u levom delu popravljaj kola“. Prvi put u životu imao je planove za budućnost - žali za sinom Miloš.

Nebojšina sestra Nevena kaže da je njen brat stalno hvalio oca Branislava.- Bio je zadovoljan lečenjem i hvalio je Branislava. Mislila sam da su konačno đavoli izašli iz njega. Ne želimo da tužimo Peranovića, samo želimo da nam neko objasni zašto je moj brat morao ovako da umre - kaže Nevena.

http://www.kurir-info.rs/otac-zrtve-...-clanak-358117

...jbte...tuga...

NADLEŽNI NISU HTELI DA SPREČE BRANISLAVA PERANOVIĆA
Sud mogao, ali nije zaustavio batinaša

Ekipa „Blica“ | 09. 08. 2012. - 17:33h | Foto: M. Cvetković, |
Komentara: 0

Sud u Tutinu, koji od 2010. vodi postupak protiv protojereja Branislava Peranovića zbog zlostavljanja i mučenja, nije izrekao nijednu bezbednosnu meru, niti je svešteniku zabranio bavljenje bilo kojom delatnošću. Protiv njega nije bilo pritužbi građana Jadranske Lešnice ni štićenika Pravoslavnog centra “Sretenje”. Policija nije imala na osnovu čega da reaguje protiv Peranovića - kažu za “Blic” u MUP Srbije.

265496_peranovic-02-foto-blic-milos-cvetkovic_f.jpg

Branislav Peranović

A onda je u ponedeljak uveče Peranović pozvao policiju i prijavio da je u svojoj kući ubio štićenika centra Nebojšu Zarupca (39) iz Valjeva.

- Policajcima koji su došli na uviđaj, Peranović je priznao zločin. Priveden je, a zatim je angažovao advokata, koji mu je savetovao da se brani ćutanjem - kažu u policiji.

[TABLE="class: antre_r back_c_1, width: 200, align: right"]
[TR]
[TD]Hteo da napusti kamp?
265497_peranovic-03-foto-blic-aleksandar-stankovic_hf.jpg
Jedan od instruktora u kampu za odvikavanje od droge “Svetlost” u Cikotama kaže da je Nebojša Zarupac hteo da napusti kamp i da se vrati kući.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Saslušanje osumnjičenog pred istražnim sudijom šabačkog Višeg suda juče je trajalo tri i po sata, posle čega je osumnjičenom određen pritvor do 30 dana. Pred sudom je Peranović detaljno izneo svoje viđenje zločina.

Pravni stručnjaci izričiti su da su nadležni državni organi morali da spreče Peranovića da nasiljem leči zavisnike od droge.

- Na slučaju Peranović se vidi da je cela država omanula jer mnoge njene službe nisu radile kako treba. Odgovoran je sud u Tutinu jer još nije izrekao presudu za ono što je Peranović radio u “Crnoj reci”. Sud ima u rukama video-snimak kao neoboriv dokaz i postupak je mogao brzo da se okonča. Ministarstvo zdravlja je moglo da proverava dozvole za lečenje ljudi. Policija je, takođe, morala da ga proveri. Mogla je i Poreska uprava da proveri da li Peranović plaća porez - kaže advokat Srđa Popović.

Posle Crne reke Peranović je morao da ostane u pritvoru.

[TABLE="class: antre_l back_c_1, width: 200, align: left"]
[TR]
[TD]Lavrentije: Zabranjen rad
265495_lavrentije-foto-blic-aleksandar-stankovic_hf.jpg
Episkop šabački Lavrentije od juče je “privremeno, do okončanja krivičnog postupka zabranio sveštenodejstvo” svešteniku Branislavu Peranoviću. Prema saopštenju Eparhije, vladika je zadužio Eparhijski crkveni sud da prati krivični postupak i preduzme odgovarajuće mere.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
- To je pravna taktika koja je dozvoljena i delotvorna, jer bi tako došli svedoci na suđenje i postupak se ne bi odugovlačio.

Pošto se Peranović hvalio da je nastavio da radi isti posao u Sretenju, advokat Božo Prelević smatra da su državni organi morali da reaguju.

- Policija i tužilaštvo su morali da stave pod lupu Peranovićev rad. Naše tužilaštvo je inertno, a policija reaguje tek kada se nešto desi - kaže Prelević.

Tužilaštvo nije dobilo nijednu prijavu protiv Peranovića osim za “Crnu reku”. Direktorka Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti u Beogradu dr Jasna Daragan-Saveljić kaže da je problematično to što alternativni centri nemaju nikakvu kontrolu.

- Nemaju ni naučno utemeljenje, a nije poznato ni ko im izdaje dozvolu za rad... Plašim se da takvi centri često imaju za cilj da se uzme novac - kazala je doktorka Daragan Saveljić.

[TABLE="class: art_table, width: 100%"]
[TR="class: tab_even, bgcolor: #F8F8F8"]
[TD="colspan: 3"]Verni Pahomijev sledbenik u odelu bajkera
STOČAR Branislav Peranović je rođen pre 54 godine u Tesliću, u Bosni i Hercegovini. Pre nešto više od tri decenije došao je u Srbiju i upisao stočarski smer na beogradskom Poljoprivrednom fakultetu. Na istom fakultetu upoznao je i buduću suprugu iz Jadranske Lešnice. S njom je izrodio petoro dece, kojima ne dozvoljava da pohađaju školu.
MANASTIR Posle završenog fakulteta, počeo je da radi kao profesor u srednjoj školi, ali je ovaj posao ubrzo napustio i otišao u manastir Radovašnica kod Šapca, gde je izvesno vreme vodio manastirsku ekonomiju.
PAHOMIJE U svešteničke redove Srpske pravoslavne crkve Branislav Peranović je ušao zahvaljujući vladici Pahomiju, kod koga je krajem 1993. sa suprugom došao u Vranje. Postao je paroh u selu Mrtvica, pošto ga je prethodno vladika prvo rukopoložio u đakona, a potom u jereja. Kada je pukla bruka o seksualnom skandalu vranjskog vladike, Peranović je bio jedan od svedoka protiv Artemija. Pošto je zatražio kanonski otpust iz vranjske eparhije, prešao je za paroha u Istoku na Kosovu. Tamo je radio kao duhovnik u zatvoru, sve do NATO bombardovanja.
LOPATA U javnosti je postao poznat posle objavljivanja snimaka na Jutjubu na kojima se vidi kako u Centru za lečenje narkomanije “Crna reka”, gde je bio upravnik, zajedno sa svojim pomoćnikom lopatom i pesnicama bije štićenike centra i tako ih odvikava od narkomanije. Zbog takvog metoda lečenja, optužen je za zlostavljanje i mučenje, a sud u Tutinu je najavio da će presudu izreći u septembru.
CENTRI Dok je pomenuti krivični postupak uveliko trajao, Peranović je upravničko mesto u “Crnoj reci” zamenio istim položajem u Centru za odvikavanje od droge “Sretenje” u Jadranskoj Lešnici, koji je podignut na imanju njegove žene. Svojevremeno je rukovodio i sličnim centrima u Dvorskoj i Cikotama kod Loznice. U lozničkom kraju je poznat i kao strastveni motociklista i čest učesnik bajkerskih skupova.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/337059/Sud-mogao-ali-nije-zaustavio-batinasa

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back