šokantna predviđanja budućnosti

Cuj mozak je povezan nervima sa ostalim delovima tela. Kako to funkcionise jos se ne zna, inace bi vec pravili kiborge od nas. Samo stavis
mozak u masinu i teraj misko, nema bolesti i problema. Nego nije im jasno ni kako rade cula, inace bi mogli da nacine da gledamo preko
kamera i slusamo preko mikrofona. Potom nije im jasno sta je svest jer se nauka o svesti rodila tek 90ih.
Materijalisticko uverenje je da je svest iluzija, koja proistice iz procesa u mozgu. Onda zamisljaju da smo mi softver
koji funkcionise poput onog u digitalnim kompjuterima. No dokazano je da ne postoji algoritam za dokazivanje
valjanih formula matematicke logike, pa iz toga sledi da mi nismo softver poput onog u kompjuteru.
Ako je mozak kompjuter, nacin na koji radi je potpuno nepoznat.
Opet dokazujes da nemas pojma. Prvo si napisao da je nemoguce jer mozak nije software a sada pises da nemas pojma niti da neko drugi zna.
Dakle odluci se, jel znas ili nemas pojma?

Ja sam tebe pitao da mi napises nauku kako mogu da misli, tj razmisljanje osobe da pomera ruku koju nema a ima mehanicku pretvore u kretanje iste. Dakle napisi nemam pojma ili napisi nisam u pravu, nemam pojma kako sve funkiconise samo sam napisao nesto da bih ispao pametan....

Opet dokazujes da nemas pojma. Prvo si napisao da je nemoguce jer mozak nije software a sada pises da nemas pojma niti da neko drugi zna.
Dakle odluci se, jel znas ili nemas pojma?

Ja sam tebe pitao da mi napises nauku kako mogu da misli, tj razmisljanje osobe da pomera ruku koju nema a ima mehanicku pretvore u kretanje iste. Dakle napisi nemam pojma ili napisi nisam u pravu, nemam pojma kako sve funkiconise samo sam napisao nesto da bih ispao pametan....
I dalje ne primecujem argumente, nego samo ad hominem… rekoh moguce je da se napravi kiborg, mada ti to izgleda nije jasno.
no ti tvrdis da ljudi i majmuni mislima pokecu stvari a to vec spada u fantaziju, pre svega zato sto bi prvo morali
da naprave masinu za citanje misli, a onda da ih i rastumace. No majmun ne zna da govori niti je dovoljno svestan
da razume, pa tako nema reci koje bi se pretvorile u razumljive komande. Izrekao si gomilu gluposti :P

I dalje ne primecujem argumente, nego samo ad hominem… rekoh moguce je da se napravi kiborg, mada ti to izgleda nije jasno.
no ti tvrdis da ljudi i majmuni mislima pokecu stvari a to vec spada u fantaziju, pre svega zato sto bi prvo morali
da naprave masinu za citanje misli, a onda da ih i rastumace. No majmun ne zna da govori niti je dovoljno svestan
da razume, pa tako nema reci koje bi se pretvorile u razumljive komande. Izrekao si gomilu gluposti :P
Nisi mi objasnio kako tako sto misle da pomeraju ruku pomeraju vestacku ruku? Hajde objasni ako znas...

Poslednja izmena od moderatora:
A cuj ne bavim se mastom nego cinjenicama i kako sam ucio u skoli :P

Činjenicama o budućnosti? :D Pozajmili ste Teslin vremeplov od Nestora? Ako ne - onda je daleka budućnost upravo u domenu mašte. Pride, danas poznate činjenice ukazuju na to da skoro sigurno niste u pravu, te da su neke od ovih stvari mnogo bliže realnosti nego što možete i da pretpostavite.

Malo sam čitao na internetu o nekim predviđanjima za buducnost i neka od ovih predviđanja uključuju:

-mogućnost prenosa ljudske svesti u računare,
-formiranje svetske vlade,
-uspostavljanje prvog grada na Marsu,
-mogućnost produženja ljudskog života do 150 godina uz napredak u medicinskoj tehnologiji.
Ostala predviđanja uključuju zamenu ljudi robotima u mnogim poslovima,
Virtuelnu realnost koja postaje neodvojiva od stvarnosti i mogućnost da ljudi kontrolišu vreme do 2100. godine.

Ova predviđanja mogu ili ne postati stvarnost..?
Dočekaćeš?

Hajde mator si, nisi dete, pogledaj video pa se vrati
\pogledao sam, ispada, da su povezali sa mozgom, tako da lik upravlja rukom, i cak je oseca...
kazem, ako je to moguce, onda je moguce da naprave da slepi progledaju i gluvi procuju.
Dakle, uopste se ne radi o necemu takvom... verovatno beleze impulse
koje odasilje mozak kada pokrece ruku, dakle struju, pa to pretocuju u pokret
proteze. OK, ali da lik *oseca* ruku, to je nemoguce, to znaci da
su nervno povezali mozak sa protezom, sto nije slucaj...

\pogledao sam, ispada, da su povezali sa mozgom, tako da lik upravlja rukom, i cak je oseca...
kazem, ako je to moguce, onda je moguce da naprave da slepi progledaju i gluvi procuju.
Dakle, uopste se ne radi o necemu takvom... verovatno beleze impulse
koje odasilje mozak kada pokrece ruku, dakle struju, pa to pretocuju u pokret
proteze. OK, ali da lik *oseca* ruku, to je nemoguce, to znaci da
su nervno povezali mozak sa protezom, sto nije slucaj...
Al su uspeo da desifruju impulse odnosno misli. Kada pomislis da pomeris ruku posaljes impulse, dakle desifrovali su to...
Pa nije moguce niti je isto
Mada opet postoje slusni aparat I ako se dobro secam, bese davno, uspeli su da naprave bionicko oko odnosno nesto primitivno al osoba je mogla da vidi oblike a pre toga je bila slepa

Back