SOCIOLOGIJA- help!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

maja_d_2006

Zainteresovan član
Poruka
159
Treba mi pomoc- pishem maturski iz sociologije na temu Brak i partnerstvo.
Osnovna literatura mi je Mirjana Bobic- Brak ili/i partnerstvo.
Ima neko neki savet? Npr po tezama da mi kazhe o chemu sve treba da pishem, a da ne ispadne da preprichavam knjigu.
UNAPRED HVALA ZA SVAKU SUGESTIJU

http://66.102.9.104/search?q=cache:...+i+partnerstvo.&hl=en&ct=clnk&cd=5&lr=lang_sr
(Gde nju nadje... zena je komplek s koji hoda)

Ma nemoj da se brines, svakako ces da prepricas najveci deo knjige - to se ocekuje i podrazumeva. Sta ti mislis kako se pisu seminari na sociologiji... Ni mi jos uvek nemamo dovoljno znanja da bi kritikovali i imali odredjenu slobodu i sirinu u pisanju... Ipak to je maturski pa se puno i neocekuje, al ako imas ambicija - evo npr.

Obratis paznju na njen uvod. Iskopas neka odredjenja osnovnih pojmova kod drugih autora i napravis paralelu. Eventualno mozes da das sliku sadasnjeg stanja u nasoj zemlji, navedes neko istrazivanje i sl. Za sociologiju ti je najbitnija stvar terminologija, pa onda formulacija recenica. Tkdj. ono sto si godinama ucila - jasan uvod, razrada i zakljucak. Istakni svoju elokventnost. Ne pokusavaj da prevodis recenice "na nas jezik" i da ih skracujes. (Zasto jednostavno kad moze komplikovano) I veoma vazno - budi skromna u davanju svog misljenja. Uzdrzi se od bespotrebnih komentara i tvog licnog utiska obradjivanog dela. Takve radne finese vise podrazumevaju da npr. nadjes tudje komentare i kritiku (ima na netu pogledaj) nego tvoje. Znaci zaboravi na smisao dela, zanimljivost i ostalo - gledaj njegov znacaj, funkciju i primenljivost.
Ako imas neko konkretnije pitanje, bilo bi mi jednostavnije...

Pa profesorka mi je dala........;(
Hvala ti puno. Pochela sam da pishem uvod i napisala def. braka, razliku izmedju braka i porodice, razliku izmedju braka i partnerstva, def. partnerstva, istoriju braka.......i mislim da je to ok za sad. Trudila sam se da ne pametujem i da zakomplikujem.
E, imam za sad josh jedno pitanje- gde mogu da nadjem terminologiju bash sa sociologiju, npr def. kohabitacije, LAT porodice itd.....
Unapred hvala
I hvala puno za link.....

За терминологију тражиш Социолошки речник, мислим да код нас постоји неки из осамдесетих али послужиће ти.

Баш ме чуди да ти је дала Бобићку поред толиких аутора. Интересантни ставови у вези брака, породице па и заједнице могу да се нађу код Моргана али мислим да теби не треба тако широко. Узмеш Гиденса и Хараламбоса и доста, која Бобићка...

Jao, vec sam napisala veci deo, a nemam predstavu da li ista valja, jer se bas ne razumem u sociologiju........;((( Bilo bi divno kad bi postojao neki sajt gde mogu da posaljem sta sam napisala i da mi oni ukazu na greske i tako to..........
Hvalaa ti puno u svakom slucaju

Пре бих рекао да је четврти гимназије(без увреде ако грешим). Не верујем да би јој професорка са факса дала Бобићку за литературу. Или можда грешим...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back