Socijalna fobija i veze

Jedan put je da pokusas da je hendlujes, kompenzujes flegamtskim pristupom (ili nekim drugim pristupom) ili da je poluignorises na neki od mogucih nacina, tako da ona bude sto manje primetna. U tom slucaju ce postati neizdrziva negde oko 35, 40 kad ce soucavanje sa njom postati nemoguce i beznadezno, te ce te takva situacija najverovatnije ponukati na omcu.

Drugi put je da pokusas da je lecis sto pre, sto ti opet ne garantuje izlecenje, al ono, vrlo verovatno ces moci da zivis s tim, pod nekim lekovima, sto opet nije lose.

Preporucujem drugi put

Hvala. Te ubija u pojam ili šta?

@tema: Nema mesta za vezu ili nema mesta strahovima. Dakle ili se pusti među ljude ili uživaj u samoći i ne traži preko leba pogače. Mslm, soc fobije zvuči tako fensi, a u stvari ideš na posao svaki dan i ne treba ti tabla bensedina kad ulaziš u prodavnicu i samo si malo nesiguran pred drugima/svestan kako ne poseduješ socijalne veštine. Što se svodi na svaka krpa nađe zakrpu, sad jasno je da dvoje takvih imaju daleko manje šanse da se nađu, po definiciji, ali ako ne tražiš tek tad nema nikako. Znači moraš među ljude i da se prilagodiš malo. To je, ako želiš nekog. Mada kad do sada nisi razmislid a li ti iko treba i znaš li šta bi, ma i zašto bi. Nije problem biti sam, dok ne praviš drugima srnja to je.

valjda se više ide na ono što kažu "networking", da imaš mrežu drugara tj veza, to su moderne veze da ti pomognu kad si u nevolji, ne ovo što se u srbiji misli
tj i ovde prave te pametne veze
to ti treba kad npr imaš zvuk u stanu itd, tj možda je problem da se oslanjaš isključivo na svoje pare i posao
ako nije onda gledaj da ne postaneš neki psiho i tako onda dalje

ima ta tema "introvert networking" al verovatno si naleteo ... više je idea preživljavanja pa usput kao podele i sok ponekad, možda više nalećem na amere a kao zabavljaju se

Prijavi se u neku consulting grupu za takve, mozda nadjes soulmate tu.

finding-friends-with-the-same-mental-disorder-as-you-priceless-7504052.png

Ja sam primer da je situacija u stvari obrnuta.
Evo, ja nemam nikakav problem sa socijalnom fobijom. Veoma sam komunikativan, nemam problem da razgovaram sa bilo kim, poznatim, nepoznatim, finim, drčnim ljudima, veoma lako stičem prijateljstva...
Sa druge strane, veoma sam zauzet. Moj radni dan često traje po 20 sati. Veoma su retki dani kada imam manje od 50 telefonski razgovora. Ide i do 100 dnevno. Ljudi mnogo traže od mene. Svaki dan imam nekoliko njih koji mi traže razne usluge da sad ne navodim kog tipa, što kroz posao što privatno, pa se može reći da me ta društvenost košta mnogo vremena a i živaca.
Sa druge strane, sa vezama stojim nikako. Jednostavno ne mogu da funkcionišem tako. Možda sam i omatorio pa sam već navikao da tako funkcionišem ali najviše jer nemam vremena da se ikome emotivno posvetim.
Takođe da dodam da je i veliki problem to što ne mogu toj potencijalnoj emotivnoj partnerki ništa da ponudim. Ni to vreme, ni neki dobar provod, niti imam pristojan auto, ne oblačim se lepo, na seks sam prilično ravnodušan... I onda ne mogu sebe da uvlačim u situacije gde će neko nešto da mi zamera i procenjuje me i ne želim nikoga da razočaram.
Tako da, možda osobe koje su više asocijalne imaju više energije i vremena da se posvete toj nekoj osobi jer preterano komunicira je sa ljudima tako uspije čoveka i ubije ga u pojam do te mere da za tu vrstu emocije uopšte nema energije.

Šta kažu istraživanja o ovoj problematici i kakva su vaša iskustva?

Kako ljudi koji imaju socijalnu fobiju uspevaju da ostvare bliskost i vezu sa nekim?

Mislim da je tu muškarcima posebno teško pošto znamo da devojke vole samopouzdane, opuštene tipove...
Ja sam prilično asocijalna,ali nemam nekih problema sa tim.Retko sklapam prijateljeljstva, imam par prijatelja i to je to. Sa kolegama se privatno ne družim.Nisam preterano bila vezana ni za primarnu porodicu(otišla sam od kuće sa 18 godina).Uglavnom ja sa tim problem nemam, ali možda se nekom ne sviđa što sam takva. To može biti problem(za vezu recimo) u smislu da nekom smeta nečija asocijalnost, ali bože moj. Nismo svi isti.

Poslednja izmena:

Back