СНС или СЗС... ко је већа превара?

СНС или СЗС... ко је већа превара?

• СНС

glasova: 10 43,5%
  • СЗС

glasova: 3 13,0%
  • ИСТИ СУ

glasova: 10 43,5%

• Ukupno glasova
    23
  • Anketa je zatvorena .
Па нису они вечити.

Само је питање времена када ће доћи бољи људи.

Иначе под паролом "сви су они исти" то време се одлаже у недоглед.

meni se cini da se pojavio jedan novi, potencijalno dobar.
Milos Jovanovic, DSS
Na zalost jos uvek nema sanse da bilo sta uradi ali mislim da vreme radi za njega i da vodi stranku u pravom smeru.

izuzetne
2006 CG dobila nezavisnost
2008 Kosovo dobilo nezavisnost
Izvinjavali se bogu ocu
Izrucili predsednika strancima da mu sude (koliko jos retardiranih zemalja na planeti zemlji je izrucilo bivseg predsednika neprijatelju da mu sudi)
Izrucili sve sto smo mogli da izrucimo i pustili NVO da vrshlja po zemlji
Prodavali kao da sutra ne postoji
Uskocili u dzipove

od 2012 pa naovamo
Rast GDP bedan
plate bedne
svi se razbezali
Kosovo zaebava na dnevnoj bazi
Haradinaj radi sta zeli

Niko nikog nije oterao u zatvor
Zakon o poreklu imovine nije donet (od 2000-2019)- 19 godina se prica o tome

nizali uspeh za uspehom

i jedni i drugi......

Грешка са Црном Гором није у томе што је постала независна држава, она је своју државност унела 1918 у нову државу.
До тада никоме нису сметале две српске државе, које су биле блиски савезници.

Разлаз је требао да буде споразумни, без потребе за референдумом, и да се наставе добри међусобни односи.

Овако смо на челу ЦГ довели антисрпску власт.

Па нису они вечити.

Само је питање времена када ће доћи бољи људи.

Иначе под паролом "сви су они исти" то време се одлаже у недоглед.

Ali i promena lošeg isto tako dokazano lošim samo radi promene je kao ono "danas menjamo gaće: ti sa njim, ti sa njim..."
I ovde nije reč o strankama, nego baš o istim ljudima koji su predstavljali stranke, vršili vlast i us**li motku.

Грешка са Црном Гором није у томе што је постала независна држава, она је своју државност унела 1918 у нову државу.
До тада никоме нису сметале две српске државе, које су биле блиски савезници.

Разлаз је требао да буде споразумни, без потребе за референдумом, и да се наставе добри међусобни односи.

Овако смо на челу ЦГ довели антисрпску власт.

.

Разлаз са Црном Гором је био споразумни разлаз. Није било рата нити неких великих оспоравања.

Референдум је морао да се одржи и ту је проблем.

То је лажни референдум, под окриљем превараната из ЕУ.

Одузето је право Црногорцима из Србије да гласају, а пасош "монтенегра" је добијао свако ко је хтео да "преломи мозак".

И ту је одлучило неких 800 гласова (не рачунјући 800 гласова затвореника у Спужу који су сви, до једног били за "самосталност").

.

Poslednja izmena:
evo ja ZAISTA NE ZELIM NI NA KOGA DA UTICEM ali tvrdim da su trenutna vlast i bivsa ISTE

Nijedna vlast ne može biti ista. Postojale su velike razlike između vlada Đinđića i Živkovića, Koštunice...nisu iste bile ni vlade Šainovića i Marjanovića, iako su dolazili iz potpuno iste političke stranke.

I nije to do toga da li je ko žuti, crveni ili plavi bot kako kaže, već što jednostavno to uopšte ni ne može biti tačno. Postoji stvar kao što je vlada kontinuiteta po nekim pitanjima, ali mi nikada nismo do sada imali istu vlast; razlika je uvek bilo, od kadrovskih rešenja (što uopšte nije nebitno, zato što je ogromna razlika između dva pojedinca koji se 100% slažu po apsolutno svemu, ali su drugačijih sposobnosti i obrazovanja) pa na dalje. Zbog toga i jeste treća opcija u anketi suštinski pogreška, iako razumem pozadinu iza nje (opravdana očajnička potražnja za novim licima u politici, ali ona ne može zauzeti mesto tezi o nekakvoj istosti).

Poslednja izmena:
.

Разлаз са Црном Гором је био споразумни разлаз. Није било рата нити неких великих оспоравања.

Референдум је морао да се одржи и ту је проблем.

То је лажни референдум, под окриљем превараната из ЕУ.

Одузето је право Црногорцима из Србије да гласају, а пасош "монтенегра" је добијао свако ко је хтео да "преломи мозак".

И ту је одлучило неких 800 гласова (не рачунјући 800 гласова затвореника у Спужу који су сви, до једног били за "самосталност").

.

Знам за те преваре, колега са факултета (већ сам му заборавио име) који је радио у Сарајеву добио 30 личних карата да доведе 30 бошњака да гласају.

Споразумни разлаз би се темељио на враћању стеченог права ЦГ на државу и референдум не би био потребан, јер референдумом ЦГ није ни ушла 1918 у нову државу, већ одлуком скупштине.

Референдум је извршио поделу у ЦГ друштву на Црногорце и Србе, направио историјски дисконтинуитет јер је сада испало да је црногорска државност заслуга Ђукановића, а самим тим су поништене традиционалне и вековне везе Срба Црногораца са матицом.

Наша политичка елита је требала да подржи обнављање црногорске државности зарад преваге просрпског расположења у Црној Гори.

- - - - - - - - - -

meni se cini da se pojavio jedan novi, potencijalno dobar.
Milos Jovanovic, DSS
Na zalost jos uvek nema sanse da bilo sta uradi ali mislim da vreme radi za njega i da vodi stranku u pravom smeru.

Слажем се.

Делује најсолидније у целој опозицији.

- - - - - - - - - -

Ali i promena lošeg isto tako dokazano lošim samo radi promene je kao ono "danas menjamo gaće: ti sa njim, ti sa njim..."
I ovde nije reč o strankama, nego baš o istim ljudima koji su predstavljali stranke, vršili vlast i us**li motku.

Замрзнуто стање не може довести до било каквих промена.

Што чешће промене, то ће се пре доћи доћи до бољих резултата.

Замрзнуто стање не може довести до било каквих промена.

Што чешће промене, то ће се пре доћи доћи до бољих резултата.
Vraćanje ISTIH nije promena, ili je promena samo radi promene.
DS npr. se ponosila kako je puna obrazovanih ljudi raznih profila... pa gde su? Mićun još uvek drma (ko je rekao "idi više u penziju"), kruže ISTI ljudi. I ovi što su bili u DS-u na vlasti, a napustili ga kad je otišao u opoziciju... ja mislim da vraćanje tih istih NIJE PROMENA. Možda grešim, ali tako mislim. To je POVRATAK na stanje koje smo PROMENILI pre par godina.

Vraćanje ISTIH nije promena, ili je promena samo radi promene.
DS npr. se ponosila kako je puna obrazovanih ljudi raznih profila... pa gde su? Mićun još uvek drma (ko je rekao "idi više u penziju"), kruže ISTI ljudi. I ovi što su bili u DS-u na vlasti, a napustili ga kad je otišao u opoziciju... ja mislim da vraćanje tih istih NIJE PROMENA. Možda grešim, ali tako mislim. To je POVRATAK na stanje koje smo PROMENILI pre par godina.

Pa i 2012. godine su se stari političari vratili. Zašto bi to bilo promena, po tim kriterijumima? :lol: Dačić je u vlasti evo već 27 ili koliko od poslednjih 30 godina.

Nijedna vlast ne može biti ista. Postojale su velike razlike između vlada Đinđića i Živkovića, Koštunice...nisu iste bile ni vlade Šainovića i Marjanovića, iako su dolazili iz potpuno iste političke stranke.

I nije to do toga da li je ko žuti, crveni ili plavi bot kako kaže, već što jednostavno to uopšte ni ne može biti tačno. Postoji stvar kao što je vlada kontinuiteta po nekim pitanjima, ali mi nikada nismo do sada imali istu vlast; razlika je uvek bilo, od kadrovskih rešenja (što uopšte nije nebitno, zato što je ogromna razlika između dva pojedinca koji se 100% slažu po apsolutno svemu, ali su drugačijih sposobnosti i obrazovanja) pa na dalje. Zbog toga i jeste treća opcija u anketi suštinski pogreška, iako razumem pozadinu iza nje (opravdana očajnička potražnja za novim licima u politici, ali ona ne može zauzeti mesto tezi o nekakvoj istosti).

koje su razlike u obrazovanju i sposobnostima nasih vlada?
koja je to vlada iskocila po rezultatima i bila "drugacija od drugih"?

Poslednja izmena:
koje su razlike u obrazovanju i sposobnostima nasih vlada?
koja je to vlada iskocila po rezultatima i bila "drugacija od drugih"?

To zahteva ozbiljnu komparaciju, a samim time i odgovarajuću temu...npr. da otvorimo o Dačićevoj i Vučićevoj vladi, pa da ih uporedimo. Svakako ne bi bile iste bez obzira na značaj kontrole i uticaja koju je Vučić sakupio u vreme izbacivanja URS-a u Dačićevoj vladi, ma koliko se i sami pokušavali da ih izjednačimo.

Back