Snovi

par puta sam sanjala ogromne količine vode, brzaci, rijeke,otvoreno more, ogromno prostranstvo duboke vode, voda svuda....šta to govori?

Sanjati Vodu znači: Hladna voda: sreća, radost; Topla voda: bolest, a nekome: odano prijateljstvo; Mutna voda: smetnje, brige, opasnost, prepreke; Bistra voda: sreća, mali dobitak; Duboka voda: opasnost; Hodati kroz vodu: izbjeći ćeš opasnosti; Hodati po površini vode: za tebe ne postoje prepreke...

Cuang Cu je sanjao da je leptir jer svest leptira kao deo druge svesti predhodi danasnjoj covekovoj koja je nastala kombinacijom razlicitih vrsta medju kojima je i svest leptira.

Na sanjanje utice ono sta radis i kako razmisljas tokom dana(mada nije uvek tako).
Najvazno deo za ono sto ces sanjati je trenutak kada legnes i pocinjes da tones u san,o cemu tada razmisljas o tome ces najverovatnje sanjati u 90% slucajeva.
Snovi se takodje mogu inkubirati i mi ih uvek inkubiramo,iako toga nismo svesni.
Najbolji nacin da resis kosmare je da se suocis sa tim u snovima(to ces postici tako sto ces sebi davati sugestije pre sna tipa "seti se da se suocis sa tim i tim u snu").
Takodje tvoje vestine sa budnog stanja se prenose na snove(ako imas problem sa necim u snu vezbaj to u budnom stanju).

Naravno promene se mozda nece desiti za prvo sanjanje,a kod nekoga i za 2-3 nedelje.
Ali kao i sve drugo moze se uvezbavati i sigurno ce se desiti.

Ovo je dobra knjiga na temu snova i kontrolu snova(a da ne zalazi u opasna podrucja kao npr. Kastaneda).
http://www.delfi.rs/ka1un6459/delfi_knjige_kreativno_sanjanje.html
Tu imas i te probleme sto tebe tiste.

P.S Promena u ovom svetu utice na svet snova i Obrnuto.

Aha... pozabavicu se malo sugestijama, tj. suocavanjem u snu. pokusacu i ovo vezbanje u budnom stanju. Interesantno je to sve jako, volela bih da znam vise o tome, tako da bih i mogla da procitam ovu knjigu kad nadjem vremena... Hvala na pomoci (:

Ja sam sanjala da me osoba koja je mrtva, čovek koji je mlad umro, zove da se udam za njega.
Prvo sam se jako teško probudila, a onda još i sada mislim na taj san, koliko je bio stvaran, na putu do posla sam mislila o snu, i tek pri ulasku u firmu "setila se" da je Čovek mrtav.
Plaši me san, pogotovo kad se setim nekih , možda babskih priča, ono kad te mrtvi zovu, i to.
JEZIVO.
Molim nekog, ko ima sličnih iskustva , da mi odgovori nešto ...

http://forum.krstarica.com/showthread.php/178453-Kad-umrli-ušetaju-u-naš-san?highlight=kad+mrtvi

Nemoj traziti prepoznatljivu simboliku u snovima, onu iz sanovnika za masovnu upotrebu. ;)
Snovi su stilske figure nase podsvesti. Samo treba da ih prepoznas.

Na sanjanje utice ono sta radis i kako razmisljas tokom dana(mada nije uvek tako).
Najvazno deo za ono sto ces sanjati je trenutak kada legnes i pocinjes da tones u san,o cemu tada razmisljas o tome ces najverovatnje sanjati u 90% slucajeva.
Snovi se takodje mogu inkubirati i mi ih uvek inkubiramo,iako toga nismo svesni.
Najbolji nacin da resis kosmare je da se suocis sa tim u snovima(to ces postici tako sto ces sebi davati sugestije pre sna tipa "seti se da se suocis sa tim i tim u snu").
Takodje tvoje vestine sa budnog stanja se prenose na snove(ako imas problem sa necim u snu vezbaj to u budnom stanju).

Naravno promene se mozda nece desiti za prvo sanjanje,a kod nekoga i za 2-3 nedelje.
Ali kao i sve drugo moze se uvezbavati i sigurno ce se desiti.

Ovo je dobra knjiga na temu snova i kontrolu snova(a da ne zalazi u opasna podrucja kao npr. Kastaneda).
http://www.delfi.rs/ka1un6459/delfi_knjige_kreativno_sanjanje.html
Tu imas i te probleme sto tebe tiste.

P.S Promena u ovom svetu utice na svet snova i Obrnuto.

Marketinška poruka o knjizi već jasno kaže da je moguće upravljati svojim snovima...
E NE MOGU SVI! ! !
Samo oni koji zarone u svoju podsvest i suoče se s većinom (bar)potisnutih sadržaja
i izađu iz te autopsihoanalize kao nudisti-razgolićene psihe bez tajni pred sobom-s potpunom
iskrenošću prema sebi...S mogućnošću iskrenosti prema drugima...
Ja jesam to obavio i slobodno me pitajte o mojoj podvesti-ničeg se ne libim niti mi je šta strano...
Prednost je u tom što se koristi i druga strana mozga te se stiću mogućnosti umudrivanja...
Korištenje druge polovine hemisfere (kod shizofrenije je to nevoljno!) daje bolje performanse
jer,u mom slučaju koristim i introverciju s pripadajućom emotivnošću i intuicijom koja je u
desnom podkorteksu mog mozga...
Čak,moji snovi,čijim tokom upravljam,su emotivni i koriste više intuiciju nego racio jer u
tom desnom podkorteksu,koji mi je bio podsvesni,oni dominiraju...
Ne savetujem psihotičarima ili depresivcima da razgolićuju svoju podsvest bez stručnog nadzora...:hvala:

http://forum.krstarica.com/showthread.php/178453-Kad-umrli-ušetaju-u-naš-san?highlight=kad+mrtvi

Nemoj traziti prepoznatljivu simboliku u snovima, onu iz sanovnika za masovnu upotrebu. ;)
Snovi su stilske figure nase podsvesti. Samo treba da ih prepoznas.

Pročitala sam neke postove sa one teme.
Moj slučaj je da je ta osoba moj neki dalji rođak/brat koji je umro iznenada , a ja nisam uopšte bila bliska s njim, upoznali smo se takoreći, nedavno, on je umro pre godinu ili dve.
Nemam pojma kakve ima on veze sa mnom uopšte, kad nismo bili bliski nimalo. :eek:
I da, verovatno možda lično on nema veze, možda ima veze ta kao ponuda za brak :neutral: , noćna mora :dash:..
Da povežem sa onim što mi se dešava sada, i to mi kazuje samo da možda ocrtava moje neke stresove i pritiske koje imam, ali nikada nisam tako "stvarno" sanjala nešto. :sad2:

Ja sam sanjala da me osoba koja je mrtva, čovek koji je mlad umro, zove da se udam za njega.
Prvo sam se jako teško probudila, a onda još i sada mislim na taj san, koliko je bio stvaran, na putu do posla sam mislila o snu, i tek pri ulasku u firmu "setila se" da je Čovek mrtav.
Plaši me san, pogotovo kad se setim nekih , možda babskih priča, ono kad te mrtvi zovu, i to.
JEZIVO.

pa to sto si sanjala nije tako lose....bas naprotiv....bice nesto lepo...sigurno...veruj mi.

Dobro da misliš da je dobar znak Nela, ali meni obično loš san predskaže loše, a ne obrnuto

Ti to sebi nameštaš igru-podsvesno...

JEZIVO.
Jos si ziva tako da nije to.
Slicni snovi znace smrt za one koji su tesko bolesni a ni onda ne moraju to da znace.
Moja pokojna sestra je sanjala da je zove baba masuci rukom.Naravno posle par dana je umrla ali ona je bila tesko bolesna od raka kada je to sanjala.
Ja sam u svojim snovima imao 1000x interakciju sa mrtvima i evo me jos sam ziv.
Ne sekiraj se vec kako je u jednom postu napisano mozda se spajas sa svojim muskim delom sebe.
Mnogi se stide kada sanjaju sex sa istim polom(to se skoro svima desava da to sanjaju).To su snovi koji govore da je deo tebe vise postao muskarac ili zena.
A vencanje kao takvo je mozda ozbiljnje spajanje tebe sa tvojim muskim delom.
Naravno niko ne moze sem tebe da protumaci tvoj san,moze samo da ti pomogne.

Sanjanje zavisi od mnogo cega.
Kojom stranom mozga mislis?
Rad / uticaj dopamina?
Rad / uticaj testosterona?
Da li imas sinesteziju?
Da li imas jedan od poremecaja licnosti?
i na kraju -
Ko tumaci tvoj san: neurolog, psiholog, psihoanaliticar ili baba V.?

Poslednja izmena:
Jos si ziva tako da nije to.
Slicni snovi znace smrt za one koji su tesko bolesni a ni onda ne moraju to da znace.
Moja pokojna sestra je sanjala da je zove baba masuci rukom.Naravno posle par dana je umrla ali ona je bila tesko bolesna od raka kada je to sanjala.
Ja sam u svojim snovima imao 1000x interakciju sa mrtvima i evo me jos sam ziv.
Ne sekiraj se vec kako je u jednom postu napisano mozda se spajas sa svojim muskim delom sebe.
Mnogi se stide kada sanjaju sex sa istim polom(to se skoro svima desava da to sanjaju).To su snovi koji govore da je deo tebe vise postao muskarac ili zena.
A vencanje kao takvo je mozda ozbiljnje spajanje tebe sa tvojim muskim delom.
Naravno niko ne moze sem tebe da protumaci tvoj san,moze samo da ti pomogne.

A sta ovo uistinu znaci? :think:

Back