Snovi

Zelena milja

Poznat
Poruka
8.464
Neću se doticati razloga zašto sanjamo.
Moje su teme autorske, imam svoje mišljenje zbog čega postoje svetovi u nama, koje možemo doživeti samo dok spavamo.

Da li se sećate svojih noćnih putovanja?
Pamtite li ih?
Ostavljaju li tragove ili ih doživljavate kao slučajnost?

Nadam se da je tema za Psihologiju.

Da, postoje svetovi samo dok spavamo..

Izuzetno ccenim snove i obraćam pažnju na njih. Cenim šta ima da mi kaže moja podsvest. To je ono jezgro u nama koje je pretrpano pokušajima našeg ega da nas smesti u kontekst prostora i vremena, sa svim obavezama i zaštitom...

Ali ostaje taj deo u nama koji je naše jezgro.. željno igre i da se čuje.. i kad ima nešto dobro da kaže i kad ima loše.

Imala sam razne snove posebno kao dete kojih se još sećam.
Sada se to utišalo znatno.. što je možda i dobro jer je većina toga već izašla na videlo?

Ja živim drugi život u snovima ali sve je vezano za ovaj život ali je sve malo drugačije, znači bukvalno dva života, ne mogu da zamislim spavanje bez sanjanja, to mi nije normalno, da ne sanjam, sve je live, uživo u boji, osećam svaki dodir, svaku emociju, sve živo kao pravo, ako mi verujete, ljubav, mržnju, tugu, smeh, sve, sve. Nema razlike između jave i sna. Možda zato što sam ADHD. Ali ja volim to. To je dar, kreativnost. Nekad "režiram" svoje snove, nekad nastavim "namerno" isto da sanjam. I većina snova je tesno povezana. Ima snova i gde lebdim, letim samostalno ali bukvalno kao stvarno. Osećam vazduh, vetar, sve. Mogao bih da se preselim u snove. Ima i jako teških snova i košmara. Ali većinom su ok. Ima i rajskih, prelepih. Volim da spavam i da sanjam ali teško zaspim i strah me iako volim snove ali ne volim dočekivanje tog prelaza u san, dok me ne "prevari". I uglavnom se sećam većine snova jer moram tim sećanjem da ga "potvrdim" i oživim, čak zapišem šta sam sanjao. Ali ima snova od pre par godina ili decenija kojih se sećam.

Back