Snovi kao susreti

alles_gut:
Mislim da je ime knjige " misli o dobru i zlu "

Pogledaj na temi o vladiki pa pitaj onog ko je postavio tekst, ne vidim zasto bi neko lagao i izmislio tekst kad to moze lako da se proveri. A link nemam.

malo mi morbidno da pravoslavni svetac kaze Postanite Bogovi
ili Budite Bogovi

kad u pravoslavnom rechniku ne postoji pojam Bogovi...

zato pitam...

mada je jedan ovdashnji guru gurao takve teze...

ja obozavam izraze kukati i zapomagati.sve sto zvuci teatralno.naravno da nisam zamislila tebe koji cupas kosu sav u suzama sto ces doziveti samo 90.
iznenadjuju me ljudi koji kazu da ne sanjaju.takvima ne mozes da objasnis da sanjamo stalno,ali da se nekada ne secamo snova.

Struja:
negirati san bi bilo isto kao negirati sopstveno postojanje,jer kroz snove prozivljavamo svakodnevnicu.nastavljamo tamo gde smo stali pre rem faze u mislima,senzacijama,delima.
crow mnogo gledas americke filmove.eto ti resenje za taj san.mozak pamti i ono sto nam svesno promakne i kada smo imali uzbudljiv dan ili neku stresnu situaciju reakcije podsvesti na to se pomesaju i stvore neke slike.
ovaj sto kuka na 2075. neka ne zapomaze dok je ne dozivi.mozda si video plocu od nekog drugog,jbg greske se desavaju i u najsavrsenijim masinama. plez
ja obozavam snove,uvek me fasciniraju.vrlo su zivi i volim kada mi se emocija iz sna prenese u budnu fazu.nekada sam danima pod uticajem.pavic je odlicno odradio tu temu u par knjiga.

jeli

a kako isti san
sa razmacima od 6 meseci do godinu?

i ista pricha

isto bez noge

i kako objashnjavash onaj kofer sutra ujutru?

mozda ima veze s podsvescu
ko shto ale reche

al slichne filmove ne gledam
smaraju me.

pili nisu platili.
ti mene nisi procitao.ja gore spomenuh podsvest.sa ponavljanjem snova,ne vidim sta ti je cudno.postoji neka dinamika.to je opet stvar psihologije.mozda pokusavas da se oslobodis straha sanjajuci ga ponovo.mozda si doziveo neku frku u detinjstvu pa ti se vraca.kod mene je bio slucaj sa strahom od psa i spiralnih stepenica.ali,ja sam u budnom stanju dosla do resenja.interesantna stvar koliko covek zapusti svesno pamcenje,ali ono ostaje duboko u nama kao podsvest.i jednom izbije u nekada cudnom obliku.mislim da sve ima resenje u okviru samog tela.
noge koferi e to vec zalazi u domen nekog predvidjanja.nisam strucna.ali imas definitivno tu vrstu snova.to je vec neki senzibilitet.ne znam.ne bih da pricam o necemu sto ne znam.mada mi je vrlo simpaticna pojava.kao horoskop.na tom nivou.mogu uvek da se zacudim sa sve podizanjem obrva.ali,nisam ni za ni protiv.
eto da sam prorok pukla bi mi reputacija u tvojim ocima zbog tih filmova :)

crow:
malo mi morbidno da pravoslavni svetac kaze Postanite Bogovi
ili Budite Bogovi

kad u pravoslavnom rechniku ne postoji pojam Bogovi...

zato pitam...

mada je jedan ovdashnji guru gurao takve teze...

Nije morbidno ako je tekst ustvari o Bogu kao Ljubavi a ne sudiji.

U prevodu - Budite Ljubav.

Uostalom procitaj tekst ako hoces, jako je lep, napisao sam ti gde se nalazi.

Sokolica_M:
Slušala sam neobične snove onih kojima je neko umro. Sanjala samo dva takva, još uvek ih se jasno sećam.
Šta mislite o tome?
jedan od najjacih emotivnih utisaka iz dosadasnjeg zivota - san kada mi je deda umro.
stoji u hodniku mog stana, kaze da mora da ide i zove me da se pozdravimo.
ja sam u svojoj sobi u krevetu, kao budim se, cujem njegov glas, znam da je u hodniku jer vidim svetlost odatle i zvuk dolazi odatle.
uzasno se plasim da odem da ga vidim (jer znam da je mrtav), umesto toga mu govorim da ne mogu da dodjem i budim se vristanjem. osetila neopisiv uzas kada sam se probudila. vise nisam spavala te noci.

Veče uoči četrdeset dana od smrti majke mog bivšeg dečka - sanjala sam kako njoj kupujem cveće i poklone. Kao, kupujem crveno cveće i odlučujem da pored toga kupim crvenu ogrlicu (?). Ulazim u prodavnicu i vidim kako od komadića crvenih kristala i perli Neko niže ogrlicu. Dok ja razgovaram sa tim nekim, sve vreme gledam u tu nit na koju se nižu kamenčići. Podižem glavu da vidim lik - ne uspevam. Samo znam da je imao svetle i velike ruke.
Sutradan, odlazim na groblje, i u nekom ludilu i trčanju, iznervirana zbog toga što biram buket toliko dugo, kažem: dajte mi bilo koji, i ona mi daje - buket nekog crvenog cveća!
Tu ženu sanjala sam još jednom - dok sam bila boslesna - kao, sedi ona kraj mog kreveta. Vidim je i ne uplašim se, pomislim: došla je da me obiđe.

Ovaj san i još jedan u kome sam razgovarala sa mrtvim ujakom naterali su me da razgovaram sa ženom koja mi je svojevremeno pričala za snove. Naime, ona i deca su, nakon smrti muža, sanjali njega uvek u isto vreme. I jednom se čak desilo da su svo troje sanjali kako ih on pozdravlja preko devojčice sa crnim kikicama.
Oni plaču kad se sete tih snova.
Ona mi kaže - kad se sanjaju mrtvi, treba obavezno otići da im se upali sveća. Nema to veze kakvi su ljudi bili za života - sa mrtvima se ne treba mešati. Kad im upalimo sveću, tako ih umirujemo.

crow:
pa pazi
u zdnjih 3 god
sigurno sam eshto slichno sanjo bar 40 puta

i nije prijatan osecaj kad se probudish :(

neznam shta je uzrok, zato sam i pitao ;)
I ja ti preporučujem da poslušaš Allov savet i problem će biti rešen. Imaš neku tajnu koju do sada nikome nisi poverio, a nije baš prijatna. I nju moraš ispovediti. (Ali nemoj da te je sramota otići u crkvu).

Obersturmfuehrer:
ja sam jednom sanjao da dolazim u zemlju mrtvih.....
ti mrtvi su bili neke senke koje se nisu videle golim okom, vec samo u odrazu na vratima.
da, imali su jako lep uredjen ulaz u carstvo mrtvih, sa sve staklenim vratima i recepcijom.
dakle, ti mrtvi se nisu videli golim okom, vec samo kao senke koje kada se krecu ne hodaju vec jezde i vide se kao odraz u tom ogledalu.
prisao sam recepciji i video sam znak na kom je pisalo "Lako i brzo u svet mrtvih"...to im je bio kao neki reklamni slogan....
I tebi su snovi opomena, naročito zbog fotografije Isusa koju si upriličio na forum. Da ti se ne bi događalo da opet sanjaš popa dijagnostičara preporučujem ti isto što i Crow-u.

Moji snovi su vezani za bruksizam (grčenje viličnih mišića u snu). Ranije mi se često događalo u snu da mi se nos zapuši (usled psihičke posledice, a ne prehlade) a kako usta ne mogu otvoriti zbog bruksizma, počinjem se guštiti. (Ako se ne bi probudio na vreme, nastala bi smrt). Istog momenta se javljaju košmarni (zastrašujući) snovi. S početka nisam znao odkuda mi košmarni snovi niti za zapušenost nosa u snu. To sam shvatio jednom kada san nije bio mnogo jak. Istog momenta sam i rastumačio zastrašujuće snove. Naime, pošto ne mogu disati na nos zbog zapušenosti, a usta ne mogu otvoriti zbog bruksizma, a da se ne bi ugušio, moja Podsvest indukuje snove strave, koji me toliko uplaše, da se automatski probudim. Ukoliko me teško probuditi, san postaje sve strašniji i strašniji. Znači, moja Podsvest budno pazi na mene i dok ja spavam. Mehanizam buđenja u ovakvoj situaciji sam poboljšao Autosugestijom koja me budila i bez zastrašujućih snova. Odkad sam postao vernik, zapušenost nosa u snu mi se skoro ni jednom nije dogodila. Razlog: psihički mir i duhovno uzdiznaje. Nikada se nisam požalio ljekaru zbog ovoga. Inače, kod skoro svih drugih ljudi, ako se u snu dogodi zapušenost nosa, automatski se otvaraju usta za nesmetano disanje.

ristob:
I ja ti preporučujem da poslušaš Allov savet i problem će biti rešen. Imaš neku tajnu koju do sada nikome nisi poverio, a nije baš prijatna. I nju moraš ispovediti. (Ali nemoj da te je sramota otići u crkvu).

vidish
ja verujem da mi se bog obraca kroz taj san
i ta je to neka poruka... bitna

a kako ti najcheshce prichash sa istim
reko znash da mi prevedesh

a ono... ti mi prepisa jevrejina koji je pokrao razna paganska uchenja
i tretman od 50 dinara

p.s. nije me sramota da udjem ni u 1 prodavnicu, neznam shto se tripujesh...

Danas sam pisala na temu smrti u podforumu Dom i porodica... Ne znam, izgleda da mi je dan okrenut tim teškim stvarima...
Možda je sve to pod uticajem sna...
Htela sam sa nekim da ga podelim, pošto sam se probudila gotovo uplakana... mada nije susret... ne daj Bože da bude...
Sanjala sam kako mi je drugarica umrla. I odjedno, nađem se ja u nekakvom prostoru gde boravi. Ali čudno je, ja sam živa. Pričam joj o tome šta mi se dešava u životu i to baš o stvarima koje su sad aktuelne, i počnem da je pitam kako je umrla (?). Ona kaže da se ne seća trenutka smrti, od čega je umrla i ko je tad bio pored nje, jedino se seća kada je ''ovde'' došla. I kaže, prvo joj je bilo teško, patila je za životom... uh, ježim se... a onda, malo po malo, navikla se... i sad traži način da ispuni - večnost! A onda sam joj rekla: pa ti si i telo ponela sa sobom, a ona: ''Da, ali ne možeš da me dotakneš, nije to TO telo''... I ja pođem da zagrlim - vazduh!
Pošle su mi suze na oči...

Uh Sokolice bas ti je tezak san, stvarno nije ni malo prijatno. :(
Mada ja verujem da se sve da rastumaciti logicno, tj zbog cega nam dolaze bas takvi snovi.
Iako ne mogu bas uvek da rastumacim svoje snove, ali mnogo cesce mi se desava da sanjam kako neko mene ili ubija ili pokusava da ubije, nego sto sanjam mrtve. Bas pre neko vece sam sanjala da me jure neki ljudi sa pistoljima, i kao pokusavaju da me smaknu, ja kao ceo san uspevam da ih izbegnem, ali toliko sam uplasena da to nije normalno, nekako sam osetila onaj iskonski strah i potrebu za samoodrzanjem, medjutim na kraju su me ipak smakli, jer sam pocela da posustajem i nisam vise imala snage da bezim.

ristob:
I tebi su snovi opomena, naročito zbog fotografije Isusa koju si upriličio na forum. Da ti se ne bi događalo da opet sanjaš popa dijagnostičara preporučujem ti isto što i Crow-u.

razocaracu te, ali to sam sanjao mnogo pre nego sto sam se uopste upustio u razmatranje isusa i tih stvari....

da li bi bilo bolje da sam pokazao istovetnu montazu na drvetu sa porukom "isus se pojavio"?

Back